Greh - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Kristijan40

Greh

Oceni ovaj blog
Priča se nastavlja....ali ne prethodna, nego životna. Od kada sam se razveo sa mojom bivšom dragom (pre par godina), mada smo na neki način zadržali prijateljske «odnose», što zbog deteta, što zbog nas samih (o tome sam pisao u prethodnim blogovima), nove godine, letovanja , zimovanja ....sve do jedne večeri kada je došao moj komšija ( jako dobar prijatelj ) , poznajemo se od detinjstva, sa rečima: «Ja više nemogu da ćutim!».

-«U čemu je problem?» upitao sam ga.
-«Tvoja bivša-sadašnja, šta li već je u vezi sa mojim šefom!», odgovorio je komšija,
-«U redu je!», odgovorio sam,
-«Razveli smo se! Ima pravo na tako nešto, samo je trebala da mi kaže, i bilo bi OK, ovako malo je nekorektno, jer smo više puta delili postelju od razvoda», odgovorio sam smireno, mada iskreno, osećao sam se pomalo nelagodno.
-«Ma, neee, oni su u vezi poslednjih 6 godina, zato ti to i kažem! To sam saznao nedavno» odgovorio je komšija.

Nešto mi je stalo u grlu, usta su počela da se suše, a oko srca da zateže. Pa tada smo živeli zajedno! Nismo bili razvedeni! O gospode. Šest godina sam nosio jelenske rogove. Kapitalac....Na vratima nemožeš ući...Uhhhh...

Sledećeg dana pozvao sam je telefonom, i pitao - zašto? Zar nije moglo biti iskrenije. Zar nije moglo biti prijateljski. Pružanje ruke i jednostavno reći «Vreme je da idemo dalje». Shvatio bih. Školovani smo ljudi. Zašto si išla samnom na letovanja i zimovanja, nove godine, zašto si delila krevet? Zašto? Zašto si me koristila, a imala si drugog? Hiljadu zašto bez odgovora. Spustio sam slušalicu, zabrano da me zove i prestao da je zovem. Ćerka je već velika. Devojčurak sa 18 godina! Sve što joj je potrebno, kontaktira mene, ali živi sa majkom. Takav je bio dogovor na razvodu. Ženskoj deci je potrebna majka, doduše i otac, ali majka je majka.

Bio sam, uzoran otac. Sve što je trebalo za kuću, nju i detetu, obezbedio sam. Čak i kada je rešila da ode, složio sam se, nije bilo svađe, nije ih bilo ni u braku, nikada. Bila je boginja. Kupili smo stan, jer kuću nije «osećala» svojom. Složio sam se. Podigao kredit, napunio novim stvarima. Misio sam za dobrobit deteta. Nije vredelo. Razveli smo se. Stan sam ostavio njoj, nije mi potreban.

Nakon razgovora sa komšijom i saznanjem kakva je ona u stvarnosti, nešto se prelomilo u meni. Dvadeset godina kaluđerstva je bilo previše. Okrenuo sam filozofiju. Svaka koja mi se dopala bio sam sa njom. Dovoljno je bilo da je poželim. Svaka je posle izvesnog vremena popustila. Upornost, dobra garderoba, šarm, lepa reč, slatka priča, pristojan poklon uvek upali, a da žene to i ne oseti. Nisam propustio ni jednu šansu, jer život nema drugo poluvreme. Bilo je i slobodnih, razvedenih i udatih. Nema se šta kriti. Nikada nisam hteo da napakostim nikome, same su to želele. Od mene su dobile ono što nisu mogle od drugih (muževa). Osmeh, pažnju, strpljenje da je satima slušate puni pažnje, lepi kompliment, izlaske u popodnevnim satima, duge šetnje, detalj na odeći ili novi karmin koji njen muž odavno ne primećuje (razmislite malo o tome, ovo se odnosi na muški rod). Tu je bio propust u mom braku. To sam sada ispravio i uživao u zagrljaju mnogih žena. To je bila na neki način – avantura za njih. Avantura koja im je učvrstila brak (ili vezu). Verujte mi na reč. Uvek smo se rastajali posle nekog vremena, sa željom da će biti bolje.

Dan kao i svaki drugi...stigao s posla...umoran. pokušao sam da nešto pojedem na brzinu i malo odmorim. Mrak je pao dosta brzo, ili sam ja možda malo zadremao u fotelji. Plazma je odavala jedinu svetlost u sobi. Zvonio je mobilni. Pogledao sam. Nepoznati broj. Javio sam se. To je bio moj bivši kolega, imao je problem sa novim TV-om. Lik je bio sasvim OK, ali je imao jednu manu, priče su mu bile jako duge i besmislene. Nije umeo da stane. Ustao sam iz fotelje i upalio svetlo. Kolega je nastavljao priču. U tom trenutku, sobzirom da ne zaključavam ulazna vrata – greška, ulazi bez kucanja lik veličine vrata, sa iskrzanim farmerkama i starom teksas jaknom. Stan sam preuredio nakon razvoda tako što sam izbacio sav nameštaj i srušio zidove, spustio plafone, osvetljenja iz poda, niše u zidu, grčki stubovi, tzv. OPEN – space. Mermer, staklo i svila. Sve sa ukusom i sa stilom koji je uradio jedan moj prijatelj arhitekta. Kupio novi nameštaj.
-«Ti si Kristijan?», upitao je lik koji je već onako dosta prljav ušao u dnevni boravak
-«Dva sata te tražim i čekam, najzad sam te pronašao!» ,

Nastavlja on ne čekajući moj odgovor. Prekidam vezu sa prijateljem, gledam čoveka koga prvi put vidim u životu. Na trenutak mi je bila reč na usnama da pitam za ime njegove žene. Ali sam se nekako uzdržao i čekao njegove sledeće reči.
-«Izađi čoveče napolje!» - rekao je i krenuo ka vratima.
Pošao sam za njim prateći svaki njegov pokret dok je on nastavljao priču

-«Reci mi gde da istovarim ugalj!».

Ugalj. Setio sam se. Neverovatno, to je bio auto prevoznik firme za isporuku uglja, kakav lik.
Dobro je da ga nisam pitao za ime njegove žene, i da sam rekao da je sve to bila greška.

© 2012 Christian Forty

Pošalji "Greh" na Facebook Pošalji "Greh" na Google Pošalji "Greh" na My Yahoo! Pošalji "Greh" na Live Pošalji "Greh" na MySpace Pošalji "Greh" na Twitter Pošalji "Greh" na Digg Pošalji "Greh" na del.icio.us

Ažurirano 25.10.2012. u 00:09, autor: Kristijan40

Kategorije
Priče iz života

Komentari

 1. Sanjalicca (avatar)
  Kada voliš voli do kraja,
  pa makar to voljenje trajalo udax jedan
  msm da si samo sebe razočaro
 2. Kristijan40 (avatar)
  Citat Original postavio Sanjalicca
  Kada voliš voli do kraja,
  pa makar to voljenje trajalo udax jedan
  msm da si samo sebe razočaro
  Lepo si to napisala: kada voliš, voli do kraja, makar to trajalo i jedan udah.
  ja to zapravo i činim tako, svim srcem, bez foliranja.

  a ovo drugo: zašto misliš da sam sam sebe razočarao?
  ( Možeš i preko PP-a, ako želiš! )
 3. Sanjalicca (avatar)
  не морам ја теби, тебе објаШњавати
  најбоље је, да се сам себи објасниШ
  ако је ова приЧа истинита или полуистинита
  (мада су је моје очи тако прочитале
  (без љутње!))
 4. igrakrugova (avatar)
  ‘Kompleksi jednog rogonje’, tako bih naslovila ovu priču.
  Ograđujem se: moguće da je nisam pažljivo čitala.
 5. Kristijan40 (avatar)
  Citat Original postavio Sanjalicca
  не морам ја теби, тебе објаШњавати
  најбоље је, да се сам себи објасниШ
  ако је ова приЧа истинита или полуистинита
  (мада су је моје очи тако прочитале
  (без љутње!))
  Nema ljutnje Sanjalicca , svako ima pravo na svoje mišljenje i poimanje događaja, čemu služe forumi i blogovi. Ne ljutim se. Ti si očigledno upala u trenutna zbivanja, jer moj blog traje još od 2008 godine. Imena u blogu su izmenjena (to se podrazumeva). Ranije objave su segmenti iz mog zivota. Priča nije filovana i to nikada ne radim. To je glupo.
  Hvala na komentaru.
 6. Kristijan40 (avatar)
  Citat Original postavio igrakrugova
  ‘Kompleksi jednog rogonje’, tako bih naslovila ovu priču.
  Ograđujem se: moguće da je nisam pažljivo čitala.
  Napisao sam u predhodnom komentaru, blog traje još od 2008 godine sa segmentima moga (naših) života. Interesantno je to da niko ne krivi "Nju" ili "Njih" bolje rečeno.

  Voleo bih da neko od Vas, obuje moje cipele i prođe mojim stazama, pa tek onda donosi zaključke.

  Pročitaj, ako imaš vremena svakako, ranije blogove, možda će ti sve biti malo jasnije. Hvala ti na ovo "Kompleksi jednog rogonje", baš zvuči orginalno, samo što ja nisam stavio sebi rogove, a još manje sam iskompleksiran. Ne ljutim se. Lepo mi stoje .
  Hvala na komentaru!
 7. Sanjalicca (avatar)
  Nisam znala, naravno da ću pročitati sve od 2008.god.
  jošte ako su zanimljivi, biće i komentara
  Elem, 'Nju' ne komentarišem, dovoljno si ti rekao,
  samo se pitanje nameće od sebe;
  Zašto li je to uradila?!
  Ali to je već psihologija za laika kao što sam ja

  čitamo se, pišmo se i bez ljutnje molim,
  ako pročitam il doživim suprotno od tvoga
 8. Kristijan40 (avatar)
  Nema ljutnje sanjalice. Nisam od onih koji se dure
 9. DUNJA W (avatar)
  Mene zanima samo jedno da li su te sve te zene,usputne stanice,ucinile srecnim?Svakoj si dao delic sebe,a nijednoj celog sebe..Svakoj si dao telo,a dusu i srce ne?Zar zbog jedne koja je bila losa nijednoj nisi pruzio sansu da ti bude sve?Osvajao si,a nisi dopustio da budes osvojen...
 10. Kristijan40 (avatar)
  DUNJA W , želiš iskreni odgovor, na pitanje, da li su me sve te žene učinile srećnim - DA! Ali i one su bile sretne pored mene. Učiniš da je ona jedninstvena. Pokloniš joj svu svoju pažnju, odvojiš svo vreme ovog sveta samo za nju. Pokloniš pažnju, osmeh, korak, dodir njene ruke, lica. Oči koje govore. osmeh polako nestaje sa njenog lica, oči se zatvaraju...poljubac. Pa ko to ne bi voleo, reci mi otvoreno.
 11. DUNJA W (avatar)
  Citat Original postavio Kristijan40
  DUNJA W , želiš iskreni odgovor, na pitanje, da li su me sve te žene učinile srećnim - DA! Ali i one su bile sretne pored mene. Učiniš da je ona jedninstvena. Pokloniš joj svu svoju pažnju, odvojiš svo vreme ovog sveta samo za nju. Pokloniš pažnju, osmeh, korak, dodir njene ruke, lica. Oči koje govore. osmeh polako nestaje sa njenog lica, oči se zatvaraju...poljubac. Pa ko to ne bi voleo, reci mi otvoreno.

  Sve je to lepo,ali je samo tren...Ja bih tu lepotu zelela duze...mada pozdravljam to sto zelis da se potrudis oko zene i za ta kratka zadovoljstva...muskarci i treba da osvajaju...
 12. Kristijan40 (avatar)
  hvala dunja W, želim vam laku noć!