BASARISANJE - 16 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE - 16

Oceni ovaj blog
"Ekshumanizacija
.....svaka će vam srpska baba reći da mrtve ne valja uznemiravati. Što znači: nipošto ih ne olajavati (o njima ili sve najbolje ili muk) niti im raskopavati grobove i ponovo ih ukopavati, bez obzira na uzvišenost (češće - niskost) pobuda. "


http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ekshumanizacija.881.html?news_id=248349

Zaključak i nije baš "true" ( da se izrazim utvrđenim jezikom programera ) , što bi u našem značenju bilo u smislu : pun pogodak ; suštinski ; integralno učinkovit . Naime , onaj krkanluk to je nus ( ne bitna - čak i u programerski bajtima ), pojava , svud rasprostranjena a obavezna kod nas sa velikim preterivanjem ( naravno, ne o trošku i štetu države , već o trošku i na štetu poreskih obaveznika - jer karađorđevići sa radikalima su država; a stanovništvo je u savremenom robovlasničkom izjarmljivanju, sve od krvavog njihovog otimanja i uspostavljanja njihove vlasti 1903, pa do izčilavanja i poslednjeg zarobljenika ). Dakle , publicitet je sekundarni cilj , a primarni je javno uspostavljanje i obelodanjivanje doktrinalnih pravila vladavine te karađorđevićke oligarhije . Naime , njihova državotvorna upravljačka misao je : " što njima gore za nas , naše i našu stvar biće sve bolje " . Prevedeno na zakonodavstvo , to odprilike ovako glasi : ubice , razbojnici , zločinci i sve što oni počine za opstanak naše vladavine i njene vlasti , biće odlikovani kao časne patriote i naslediće svoje žrtve - kako imovinski tako i statusno a sve to biće ozakonjeno . A to je ovde u nekoj varijanti viđeno kad su one vrle demokrate vikale : podvucimo crtu na zatečeno stanje ; legalizujmo to zatečeno stanje " Pošteno DOS ".Posle toga je vraćen prestolonaslednik , koji je karakterna gromada pa ga otac u testament stavlje iza posluge, tek da mu testament ne obore kao neuračunljivom čoveku -- ali imovinu narodnu ne vraća svom voljenom i nikad dovoljno genocidiranom narodu ; pa tu ne učini ni njegov otac , kao ni deda što opljačka ustaničku kasu . Elem , ove časne i velike mošti, koje se vitlaju po ovom belom svetu; govore da ove ovde bezčasne mošti koje su u masovnim grobnicama po šumasiji i pomoravlju , nikad - ama baš nikad neće biti pronađene i pošteno sahranjene uz sve počasti pravde i ljudskosti ; oće reći uz posmrtno suđenje zverima koje ih nečovečno pobiše .A takvih grobnica ima i od te zlokobne 1903. do danas.
Dakle, preambula je sročena duhovno nakazno i opradava " karađorđevićko radikalni duhovni liberalizam " .
Zašto književni genij u svojem preambulnom uvodu ne uze onu latinsku : " O mrtvima istina i samo istina ! " - već ovu temeljnu misao srpštine izrasle iz cincarske jevrejštine ( " O mrtvima sve najbolje !" ). Verovatno je bi ga ova latinska odvela negde drugde , izvan palanačke pameti i sitničarenja uz prebrojavanje koliko se koji duvaraš najeo i prejeo na džabaluk trpezi. Onda bi došao do onih grobnica za koje dosmanlije procenjuju ( državna komisija / agencija ) da posle IIs.r. broje preko osamdeset hiljada nedužno pobijenih duša koje vape za istinom .
A istina nikom od vlasti i pri vlasti nije potrebna - čak ni ovom recikliranom radikalu, doktoru nauka - kragujevačkom -- do časti , pravičnosti i čovekoljublju koje je ceo jedan vek u izgnastvu !
Gospodine Basara , ovaj nemušto sročen tekst ne moraš da objaviš , ali treba da znaš jedno : onaj što govori mnogo , on ne može da izgovori neke velike istine o svetu o kome govori - već samo o sebi . Tako je ovde ne rekoh nikakve nepoznate stvari ili pak istine , do istine o sebi ; kao što vi u objavljenim tekstovima ne rekoste baš ikakve istine , do golemu istinu o sebi ( konačno Vi ste velik i društveno priznat golem čovek ). Zato vam poklanjam jedan pasus , možda Vam se nešto i javi kad ga pročitate :
Onog trenutka kad čovek počne da misli, piše , govori i dela za neku ciljanu grupu preko koje vidi ostvarenje svojih interesa i njihove profitabilne korisnosti , nezavisno od toga kakva je to grupa - politička , ideološka , religijska , bilo kakva ili čak klika, tad čovek prestaje da dela za čovečanstvo i svo svoje čovekoljubivo biće, te njegov jezik na kome misli , piše, govori i dela izopštava iz civilizacijskih tokova koji teže prosvetiteljstvu ljudi i tad stavlja sebe u službu protivu svega čovečnog i humanog na ovom svetu .

Pošalji "BASARISANJE - 16" na Facebook Pošalji "BASARISANJE - 16" na Google Pošalji "BASARISANJE - 16" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE - 16" na Live Pošalji "BASARISANJE - 16" na MySpace Pošalji "BASARISANJE - 16" na Twitter Pošalji "BASARISANJE - 16" na Digg Pošalji "BASARISANJE - 16" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari