BASARISANJE - 15 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE - 15

Oceni ovaj blog
7/09/2012 17:53
Ništa novo

Ništa novo ni na zapadu ni na istoku................A i vas bi trebalo da boli. Jer, ako li se DS ne trgne iz letargije, ne lati se knjige, ne prouči kakav je to svet u kome postojimo, šta u tom svetu sanjamo, a šta nam se događa, od demokratskostranačkih personalnih promena (za nas) neće biti nikakve vajde.


http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/nista_novo.881.html?news_id=248273

Zaključak je tačan, ako si mislio na časne , poštene i čovekoljubive - daleko manjinske stanovnike ove razbojničke pećine !
Ali samo malo da te ispravim da nebude smutnje i nerazumevanja stanja stvari - bar kod mene . Ovi koje pobrojah i ne očekuju vajdu , vajdicu ili pak da se okoriste . Oni stoje na stanovištu da personalne postavke vlasti ( od đakona ; preko učitelja, novinara, umetnika ,žandara i vladara; pa sve do patrijarha sa sveštenstvom i monaštvom - pride imami sa biskupom i svi njihovi mantijaši i ostali - bez sektaša i ostalih ponosnih populacija ), treba da bezuslovno štite ljudskost , čast ,istinu, pravičnost , dostojanstvo , lični integritet i humane civilizacijski postignute standarde delovanja i rada svakog pojedinca - čoveka ; a ne: kriminalce , razbojnike , ratne profitere i zločince , čedomorke , oco i brato ubice , muljare i prevarante , sponzoruše i sindikalno organizovane kurave , alkare , manipulante , plaćene disidente i neprijatelje znanja / časti / pravičnosti / čovekoljubivosti .

Dakle, koliko ja mnim , oni se uzaludno nadaju i žrtvuju svoje živote međ vajdarama i njihovom sabratijom, koja dade ovima današnjima , kao što dade i onima jučerašnjima , pa i onima od prekjuče - svu vlast i na njih prenese svoje beščašće ( jer: žive u kućama koje nisu zidali ; primaju penzije koje nisu zaradili ; dobijaju apanaže, koje nisu zavrednovali ; mašu diplomama koje znanjem nisu opravdali ; sede na tronove koje su obeščastili i razljudili ).
Dakle , ti što čekaju vajdicu snašli su večno snađeni ; šta njima više da se da!? Možda da im se vrati bezčasnost koju su pretočili u svoju izbornu volju, sa kojom misle da se vajdare snova - vasceli ljudski vek .

A i vas vajdare , trebalo bi da boli , kad se osvrnete i pogledate kakav ste svet stvorili kao neku terasu sa koje gledate kako se čast , poštenje i ljudskost koprcaju u vašoj neljudskosti !

Pošalji "BASARISANJE - 15" na Facebook Pošalji "BASARISANJE - 15" na Google Pošalji "BASARISANJE - 15" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE - 15" na Live Pošalji "BASARISANJE - 15" na MySpace Pošalji "BASARISANJE - 15" na Twitter Pošalji "BASARISANJE - 15" na Digg Pošalji "BASARISANJE - 15" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari