BASARISANJE -9 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE -9

Oceni ovaj blog
"Štampane stvari

Kako štampane stvari stoje, Balaševiću ponovo preti oduzimanje počasnog građanstva Bača. Elem, gostujući u bivšem drugom oku u glavi, to jest u Crnoj Gori, Đoka je dao izjavu koja je uzburkala duhove u prvom, glavnom oku, to jest u Srbiji. "


http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/stampane_stvari.881.html?news_id=247453

Čemu čuđenje? Novine i novinari - mediji u nas, vazda služe za zaglupljivanje i manipulaciju . Oću reći , jevtina alatka sa kojom se destruktivno uređuje stanovništvo i drži u pokornosti i poslušnosti.
Naime, nije za očekivati da se svetina putem medija obrazuje i prosvetljuje ; jer to škodi pa i uništava političko razbojničku državu i njeno institucionalno dobro plaćeno novinarsko pa i književničko disidenstvo ( zvano: kolmnizam ). G-din Ćosić to je dobro iskoristio i predobro od toga živeo i živi . Dakle, za očekivati je bilo da ovaj proslavljeni diplomata književnik, ovom publikumu ( ako ga ceni iole - za groš ) priopći šta je to , mislim to na čemu se potencira ceo jedan vek (to : srpstvo ; jugoslovenstvo ; hrvatstvo ; albanstvo ; bošnjštvo i šta ja znam sve ne ); oko koga se koplja lome, krv lije , pali i žari gotovo u svakoj generaciji ! Da to ne stičemo možda putem DNK nasleđa , ili nam se nasilnu usađuje u mozgove duhovnom lobotomijom u kojoj su novinari svih fela nezaobilazan čimbenik ? Znam mnoge koji su to ; baš to , uzimali kao profitabilnu profesiju --- a sveremena na vreme, menjali ! I sad pomislićete da ciljam nobelovca !? Ma jok ; ciljam onog disidenta, koji je prvo sa hrvatima menjao srpski jezik unoseći u njega hrvatštinu, da više bude jugoslovenski ; pa posle po partijskom zadatku bio disident - srpski nacionalista ( a pored redovne plate i apanaže , za sve to kao srpski nacionalista dobio je nagradu i bio jedan od poslednjih predsednika skraćene i tako retardirane jugoslavije ).
Dakle , zašto Đoka da ne bude taj jugosloven!? Konačno , možda čovek ima krvnog srodstva sa onim poćorekovskim konjušarskim oficirskim kadrom; koji je izvršavao genocid u šumadiji i pomoravlju !? Sećate se izveštaja Arčibalda Rajsa !?
Pa posle su arnauti karađorđevići morali da stvore to "jugoslovenstvo" i ubiju priznatu državu kraljevinu srbiju - kao pobednika u Is.ratu ; kako bi ratno gubitničke oficire pretvorio u tvorce jugoslovenstva i oslobodioce.
I tusmo ; gdesmo !
Ti G-dine ćutiš o tome i izvrćeš ruglu sve one koji čak i pomenu ovu stvar ; kao da si krvnog porekla od tih oficira koje arbanosi ( čitaj karađorđevići sa apisovcima ) rehabilitovaše i unaprediše u državotvorne čimbenike ; te tako poraženi zavojevači i neprijatelji celog slobodarskog sveta , postadoše pobednici državotvorci .
A znaš i sam da je sve to legalizovano ; čak im je podeljen i ratni plen ( silna zemlja sa imetkom - naravno življa koje je iznelo taj rat sa saveznicima na svoja pleća - a posle ih je konačno 1936 zakonom zakucao taj arbanovski kadar na krst ; beše to neki zakon o zabrani vraćanja srba na svoja imanja , sa kojih je austrougarska vojska sprotela u vreme okupacije - ili grešim ).
Ma zna Đorđe , šta radi !
A znaš i ti zašto tako pišeš !

Pošalji "BASARISANJE -9" na Facebook Pošalji "BASARISANJE -9" na Google Pošalji "BASARISANJE -9" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE -9" na Live Pošalji "BASARISANJE -9" na MySpace Pošalji "BASARISANJE -9" na Twitter Pošalji "BASARISANJE -9" na Digg Pošalji "BASARISANJE -9" na del.icio.us

Ažurirano 15.09.2012. u 16:09, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. iamblond (avatar)
    za mene je Bale legenda.....i to će ostati..a što god rekao....uvjerena sam da je to samo senzacionalistički preneseno.....PROFIT PRIJE SVEGA....
  2. 123loncar (avatar)
    ...svakako da je po eksplataciono profiterskoj logici baziranoj na jugoslovenstvu bale to izgovorio ...konačno, on je uvek sve činio zbog novca i statusa koji on donosi..može se reći da pripada grupi muzikanata koja je savršeno iskoristila moć i logiku novca -- za razliku od mnogih njemu bar generacijski bliskih muzičara; ali koji su navodno težili muzičkoj umetnosti pa s'njom izgradili sopstvenu čast i dostojanstvo i tako se uzdigli iznad populizma i njegove krvave svakodnevnice...bale pak iskoristio je jevrejski lukavo taj svakodnevni populizam ; sledio ga i naplaćivao ... zna on tako nostalgičnosa kvazi visina rulje da popljuje i odbaci jedne a uzdiže druge --- naravno i da naplati to .... i ovde je o tome reč .... te nezavisno od njega koji se izjašnjava ( pred koncerte i posle njih -- zavisno kakve su finansijske medijske potrebe ) onako kako treba da se prelije blagajna , dakle - ovde je pitanje šta je to izjašnjavanje : biološka prirođena datost ; lični stav ; lični stav kao razlog za podele pa i krvave rasprave do uništenja ; ili manipulativan duhovni program sa kojim se uspostavlja i na taj način totalitarna vlast nad objedinjenom ruljom i razvija po potrebi mržnja sa tempovanim krvožderstvom prema isto tako izmanipulisanim i ispranim umovima ...

    ... i imajući u vidu basarisanje, postavlja se pitanje svrsishodnosti njegove kvazi kosmopolitske internacionalističke pozicije koja brani svako izjašnjavanje( po ovome ili onome ) .... zar to nije pomalo suprostavljeno jedno drugom ; mislim na internacionalizam i nacionalizam - pa onda nema u toj suprostavljenosti ni kosmopolitizma .. jer kosmopolit koji potstrehuje nacionalizme ništa drugo ne čini do da ih suprostavlja jedne drugim i manipuliše s' njima , na njihovu štetu a svoju korist...dakle, iskorišćava ih !