Потребно је време... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

he_who_brings_order

Потребно је време...

Oceni ovaj blog
Било шта што желите да постигнете у животу, то тражи време... Људи, природно желе да остваре ствари што брже могу, али се такође ту упада у "замку маркетинга", где вам препоручују производ који за само 10 мин / дневно постиже то и то... и кошта само 999.99 дин. И онда вас такве информације уче да очекујете све брзо и ефикасно...

Нажалост, неке ствари траже време. Једна од тих ствари је сопствени развој...

Подстицај да напишем овај блог је дошао кад сам поразговарао са једним познаником, и он ми је причао о проблему његовог брата који има вишак килогама, и то много вишка... И он је рекао нешто као "он више и не покушава да смрша, јер зна да би му требало барем 2 године да смрша..."
Ја сам рекао "па шта су 2 године, оне ће ионако проћи, хтео он то или не"

Видите, време је, илузија, две године ће проћи хтели ми то или не. То није ништа чудно. То је тако. Ја бих том момку са вишком рекао исто што и себи често кажем: "Ако је потребно пар година да остварим то, онда ћу их уложити, то време ће ионако проћи."

То није разлог да би одустали... Ако нама остварење тог циља вреди, онда и 10 година није много, Зашто? Зато што време у основи не постоји. Постоји само садашњост. Будућност не можемо знати, прошлост и што знамо нам не користи сем да уочимо раније грешке, дакле, само имамо садашњост на располагању, све остало је машта...

Ако желите да остварите дубоку везу са неким, потребно је време, и како би методом покушаја пронашли неког, али и како би изградили дубоку везу са њим/њом. Ако желите да подигнете своју финансиску ситуацију на нови ниво, посебно ако желите да имате 3-5x већу количину новца него тренутно, биће потребне године да би се дотле дошло. Али то је ок. Пут дотле ће бити довољно занимљив. Ако желите да изградите пропорционално и здраво тело, биће потребно пар година. Али и то је ок!

Тако да, уложите време! Ако циљ не захтева доста времена, вероватно и није толико вредан његов исход...

Pošalji "Потребно је време..." na Facebook Pošalji "Потребно је време..." na Google Pošalji "Потребно је време..." na My Yahoo! Pošalji "Потребно је време..." na Live Pošalji "Потребно је време..." na MySpace Pošalji "Потребно је време..." na Twitter Pošalji "Потребно је време..." na Digg Pošalji "Потребно је време..." na del.icio.us

Ažurirano 06.09.2008. u 11:48, autor: he_who_brings_order

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. EGYPTIAN CAT (avatar)
  Neke zelje oko kojih se trudimo, s vremenom se zaista ostvare. Nisam sigurna da to vazi za sve zelje.

  Nekad je posle duzeg truda i rada bolje preorijentisati se na nesto sto nas takodje interesuje, jer glavom kroz zid - ne ide uvek i ne ide svakom.

  Srecom, ima dovoljno toga u sta se vredi ulagati.
 2. ZvezdanKa (avatar)
  Sve zelje se ostvare s vremenom. Ako intenzivno mislimo na nesto, mi nesvesno radimo na ostvarenju te zelje. Ali nije zelja, "Ja ne mogu da smrsam". Zelja je "Ja cu smrsati". Na kraju se uvek desi ono sto ocekujemo. Meni se vise puta to dogodilo. Godinama kasnije. Neke zelje izgube smisao s vremenom, pa njihovo ostvarenje vise nema znacaja. Ali ako dovoljno mislimo na to, mi zaista i radimo na tome. Moja zelja:" Ne mogu da prestanem da pusim". Obecavam da cu da je pretvorim u zelju "Ja cu prestati da pusim".
 3. he_who_brings_order (avatar)
  "Ako intenzivno mislimo na nesto, mi nesvesno radimo na ostvarenju te zelje." - лепо речено...
  Желим да ти се сви циљеви остваре, срећно!!! (ма да ја и ти знамо да зависи од тебе, а не од среће; цигарете нису ни имале шансе да опстану у твом животу... зар не )