Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Mala škola ljubavi prema životinjama

Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo

Oceni ovaj blog
3. Спровођење и праћење реализације Стратегије

Ради припреме, предлагања и усвајања докумената за спровођење и праћење реализације Стратегије одмах ће се образовати одговарајућа радна и оперативна тела.

3.1. Комисија за спровођење Стратегије
Градоначелник града Београда образује Комисију за спровођење Стратегије решавања проблема паса луталица на територији града Београда.
Комисија има 9 чланова и чине је:
- члан Градског већа, председник,
- представник Секретаријата за заштиту животне средине, заменик председника,
- два представника Секретаријата за инспекцијске послове, чланови,
- по један представник Секретаријата за комуналне и стамбене послове, Секретаријата за здравство, Секретаријата за образовање, Секретаријата за привреду и Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове, чланови.
Задатак комисије је:
- израда одлуке о држању и заштити домаћих животиња и других прописа, као и измена и допуна важећих општих и других аката Скупштине града која регулишу ову област;
- израда акционог плана за реализацију Стратегије, са роковима и динамиком извршења појединих активности;
- израда предлога финансијског плана за реализацију Стратегије;
- координација свих активности на спровођењу Стратегије, укључујући ангажовање организационих јединица Градске управе, јавних комуналних предузећа, ветеринарских служби, стручних институција и појединаца, удружења за заштиту животиња и других релевантних органа и организација;
- прикупљање података за израду оперативних планова за спровођење стерилизације или других хитних мера, предлагање или одређивање носилаца реализације, начина и рокова извршења и др;
- предлагање радних и оперативних тела, по потреби;
- вршење других послова и задатака утврђених одлукама Градоначелника.

3.2. Израда предлога одлуке о организацији и начину обављања послова комуналне зоохигијене, хватања и збрињавања напуштених животиња и нешкодљиво уклањање лешева
На основу обавеза утврђених у члану 46. Закона о ветеринарству (“Службени гласник РС”, 91/05) и дефинисаних системских решења о начину држања и заштити домаћих животиња, Комисија за спровођење Стратегије и надлежне организационе јединице Градске управе припремиће предлоге за облик организовања и начин обављања и финансирања послова комуналне зоохигијене, хватања и збрињавања напуштених животиња и нешкодљиво уклањање лешева.
Градоначелник града Београда, на основу члана 48. став 1. тачка 9) Статута града Београда („Службени лист града Београда“, бр. 14/04 и 30/04) и Решења о обављању послова по ступању на дужност Градоначелника града Београда („Службени лист града Београда“, број 30/04) у складу са усвојеном Стратегијом решавања проблема паса луталица на територији града Београда, доноси

Р Е Ш Е Њ Е

I – ОБРАЗУЈЕ СЕ Комисија за спровођење Стратегије решавања проблема паса луталица на територији града Београда, у саставу:

1. Владимир Марковић, члан Градског већа, председник

2. Прим. др Елизабет Пауновић, заменик секретара Секретаријата за заштиту животне средине, заменик председника

3. Татјана Живковић, помоћник секретара Секретаријата за инспекцијске послове, члан

4. Јелена Саблић, начелник одељења у Секретаријату за инспекцијске послове, члан

5. Стеван Братић, виши сарадник у Секретаријату за комуналне и стамбене послове, члан

6. Др Јасмина Савић Јоксимовић, заменик секретара Секретаријата за здравство, члан

7. Биљана Чукић, помоћник секретара Секретаријата за привреду, члан

8. Нада Туфегџић, виши стручни сарадник у Секретаријату за образовање, члан

9. Марина Ђелић, самостални стручни сарадник у Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, члан.

II – Комисија из тачке I овог решења подноси Градоначелнику извештај о извршењу задатака утврђених у Стратегији решавања проблема паса луталица на територији града Београда, једанпут месечно.

III – О нормативним и другим стручним и административно-техничким пословима стараће се Секретаријат за заштиту животне средине.

Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na Facebook Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na Google Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na My Yahoo! Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na Live Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na MySpace Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na Twitter Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na Digg Pošalji "Strategija za rešavanje problema lutalica - IV deo" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Jupiter7 (avatar)
    Pa, mislim da po prvi put u zivotu ne znam sta da kazem. Vlast se sve vreme trudi da donosi "dobre" zakone i strategije. Pokusavaju da budu poput EU mada...Ja bas i ne verujem da od toga ima nesto. Ako makar 50% ovoga bude sprovedeno u delo bice super. Smatram da je od trenutnog stanja sve bolje.
  2. nesons (avatar)
    Niti mrzim niti volim pse,macke i ostale zivotinje lutalice ali tome se mora stati na put! Poznato je da je vecita borba ''boraca za zastitu zivotinja'' i uklanjanja lutalica sa ulica na zverski nacin od strane gradskih uprava ili koga vec. Resenje je: ''borci za zastitu zivotinja'' treba da preuzmu odgovornost za sve pse,macke i ostle zivotinje! Sto znaci, oni trebaju da se bore i sklone sve te zivotinje i zastite od uklanjanja istih na ''trajni'' nacin ! I to bi trebalo da im bude obaveza i posao ako vec i imaju organizaciju! A ne samo da kukaju i prave pobune kako zivotinje ne treba ubijati ! U slucaju da ne vode racuna o tome, treba ih kazniti novcano ! Eto to je resenje !