Kukuruzi - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Kukuruzi

Oceni ovaj blog
Ja sam se vratio sebi i prirodi, konektovan sam na informaciono polje naše planete (neki bi je nazvali Akasha, mada je ona mnogo širi pojam, supraosetljiva duhovna Esencija koja prožima ceo univerzum), hranim se Suncem i konzumiram vrlo malo voća i povrća... Ali kao vegan, ponekad, doduše retko, osetim da mi nedostaju neki elementi u sirovoj hrani, pa telo samo traži nešto skuvano. Retko se dogodi, možda jednom u dva meseca, da skuvam malo krompira i od njega napravim salatu sa crnim lukom i kombuhom. Danas su mi se tražili kukuruzi. A oni se ne mogu jesti sirovi. I kupio sam samo tri komada na pijaci, skuvao ih i upravo ih pojeo. Prejeo sam se kao svinja. I malo mi je muka. U posudi u kojoj sam ih kuvao ugledao sam nekoliko skuvanih crva. Drago mi je zbog toga, jer mi je jasno da su pravi kukuruzi a ne GMO sranje. Ono što neće da jedu crvi - neću ni ja. I pomislih na izraz „bedni crv“. Koliko je to surovo. Oni su živeli na kukuruzu i delili su njegovu sudbinu. Kukuruz ode u vrelu vodu - odoše i oni. Jako surovo i potpuno nepraktično. I pomislih na nas, homo sapiense (neki od nas su se transformisali u homo solarise - očekujem da će sada guru da preuzme ovaj izraz i propagira ga kao svoj „izum“), crve planete Zemlje, koji takođe dele njenu sudbinu. Kao što crvi ne mogu pobeći iz kukuruza, tako i mi ne možemo pobeći sa Zemlje. Da li je i to surovo? Ako Zemlja odluči da nas protrese kao vašljivi čovek vaši u sopstvenoj kosi - nećemo imati kuda da pobegnemo. Život bednog crva i bednog čoveka, po prirodnom zakonu, podjednako vrede. Sva bića oko nas imaju potpuno ista prava da budu ovde kao i mi. Mislite o tome kad god umislite da ste „kruna stvaranja“, „gospodari univerzuma“, „bogovi“... i ostale gluposti koje mogu pasti na pamet bolesnom i neenergizovanom umu. Namaste.

Pošalji "Kukuruzi" na Facebook Pošalji "Kukuruzi" na Google Pošalji "Kukuruzi" na My Yahoo! Pošalji "Kukuruzi" na Live Pošalji "Kukuruzi" na MySpace Pošalji "Kukuruzi" na Twitter Pošalji "Kukuruzi" na Digg Pošalji "Kukuruzi" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Zakasneli (avatar)
  Praktična pitanja, treba rešavati praktično i po "dobroj savesti"
  Koliko smo u mogućnosti i koliko nam naša moć i pozicija dozvoljava.
  Pitanje ekologije je praktično pitanje i nema tu nikakvih Akasha
 2. Demijurg (avatar)
  Na žalost, negaciju Akasha-e može izneti samo nepoznavalac duhovnosti ili neko za koga su protivprirodno, bogohulno i bogoborno obrezani Isus, Muhamed ili neki drugi nesrećnik bili mesije ili proroci, ili čak božji sinovi i bogovi... :rida:
 3. Zakasneli (avatar)
  ---------------------------------------------------
  Ažurirano 25.08.2012. u 15:16, autor: Zakasneli
 4. Demijurg (avatar)
  Ja se nikada nisam drogirao, pa ne znam kakav je osećaj. Tako niko ko nije probao solarnu jogu i da živi na malo hrane ne može da zna kakav je osećaj.