Slobodan Milošević - Telefoni 07 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Slobodan Milošević - Telefoni 07

Oceni ovaj blog
"Bile, kad u vojsku pođeš..."
"Skinuti" razgovori supruge sa sinom, s Perišićem, bratom Borislavom i sa Milutinovićem o Klintonovoj poseti Sarajevu
ZAGREB (Tanjug) - Zagrebački nedeljnik "Globus" nastavio je da objavljuje transkripte razgovora bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića koje su hrvatske vojne obaveštajne službe snimile od januara 1996. do maja 1998.
List objavljuje prepise razgovora Miloševića sa bivšim šefom saveznog MIP-a Milanom Milutinovićem, bivšim načelnikom GŠ VJ Momčilom Perišićem i bratom Borislavom, kao i razgovor njegove supruge Mirjane Marković sa sinom Markom.

Kad tata zabrani restrikcije struje
U prepisu razgovora Mire Marković sa sinom Markom Miloševićem on joj se žali da u Požarevcu isključuju struju. Na to je ona odgovorila da je "tata zabranio" i da će opet da ga zove.Jedan od razgovora sa Milutinovićem odnosi se i na dolazak bivšeg SAD predsednika Bila Klintona u Sarajevo. Na mogućnost da Klinton tada poseti i Zagreb, Milošević je rekao da je onda red da poseti i Beograd, tražeći od Milutinovića da zatraži objašnjenje od Ričarda Holbruka, bivšeg izaslanika za Balkan. Milošević je rekao da bi bilo dobro da bude po onoj narodnoj: "Moj Vilijame, kad u vojsku pođeš, nemoj moju kapiju da prođeš".
Drugi transkript odnosi se na razgovor Miloševića i Milutinovića o normalizaciji odnosa sa Hrvatskom, posle povratka Milutinovića sa konferencije u Parizu. Na Miloševićevo pitanje kako je bilo, Milutinović je odgovorio da nije bilo ništa naročito, odnosno da je bilo "pričam ti priču" i da je razgovarao sa šefom hrvatske diplomatije Matom Granićem, za kog je rekao da ne može ništa i da je "izgubljen".
Milutinović je ocenio da Granić priča staru priču i da je na plenarnoj sednici rekao da Hrvatska nije potpisala sporazum s Jugoslavijom zbog novih teritorijalnih zahteva Beograda. On kaže da je Granića izvrgao ruglu na tom sastanku, rekavši da SRJ nije postavljala nikakve nove zahteve i pozivajući se na svedoke da je sve dogovoreno u Dejtonu. "Pred 33 zemlje je slagao. I, posle mog izlaganja on ćuti, a ja mu, praktično, kažem da laže i da je budala", rekao je Milutinović.

Halo, Momo
"Globus" objavljuje i prepise dva razgovora Miloševića s Perišićem, povodom stanja na Prevlaci i zarobljavanja dva francuska pilota u RS. Perišić je rekao Miloševiću da oko Prevlake ima pojačanih aktivnosti i da je moguće "da vežbaju na hrvatskoj strani ili se neka grupa otkačila, pa bi možda želela da naudi Tuđmanu da idu prema Prevlaci". Perišić je rekao da "njegovi to znaju i da je on obavestio tadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića o tome". Perišić je ocenio da je to "sad u funkciji pretnje na unutrašnjem planu, ovo što Tuđman radi". Milošević je odgovorio da to "nema veze" i da je Tuđmanu pao rejting ispod 19 odsto. Drugi razgovor sa Perišićem Milošević je vodio povodom zarobljavanja dva francuska pilota u RS i to pred Miloševićev put u Pariz na potpisivanje konačnog mirovnog sporazuma za BiH. "Momo, približava se konferencija u Parizu, reci Mladiću da nađe onu dvojicu francuskih pilota, žive ili mrtve. Francuzi organizuju konferenciju, prijatelji su nam, ne znam još šta da im kažem o pilotima", rekao je Milošević, na šta je Perišić odgovorio da je zvao Mladića i da je on rekao da će "to lično da uzme".

Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na Facebook Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na Google Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na My Yahoo! Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na Live Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na MySpace Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na Twitter Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na Digg Pošalji "Slobodan Milošević - Telefoni 07" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Stipan Severnjak (avatar)
  E Skura, pa ti si načisto opsednut Miloševićem...
 2. Zakasneli (avatar)
  Uvek me nerviralo, kad mi se rečenica zapetlja u neku rogobatnu formu, i prepoznam Slobu
 3. mile39 (avatar)
  Poštovani kolega, da li niste mogli da sve ove tekstove strpate u jedan prilog i tako smanjite svoju "prisutnost" na blogu. Dajte budite malo i kolegijalni, nije ovaj blog samo za vas napravljen!
 4. Zakasneli (avatar)
  Mile, nismo mogli, jer uživamo u interaktivnom dijalogu, (ebm liga jel pleonazam). Blog takođe ima mehanizme pretraživanja. Nisam ni ja baš najvičniji u sortiranjima i postavljanjim stvari na svoje mesto. U svakom slučaju ako sve dobro postaviš i koristiš alatke moći ćeš da nađeš što te interesuje.Mi ti nećemo zaklanjati vidik. Ajd uzdravlje. Ako izučiš neku dobru foru za pregledno praćenje bloga i foruma javi!
 5. mile39 (avatar)
  a ko ste pa vi? Obraćao sam se Skuri58 a ne vama!

  Citat Original postavio Zakasneli
  Mile, nismo mogli, jer uživamo u interaktivnom dijalogu, (ebm liga jel pleonazam). Blog takođe ima mehanizme pretraživanja. Nisam ni ja baš najvičniji u sortiranjima i postavljanjim stvari na svoje mesto. U svakom slučaju ako sve dobro postaviš i koristiš alatke moći ćeš da nađeš što te interesuje.Mi ti nećemo zaklanjati vidik. Ajd uzdravlje. Ako izučiš neku dobru foru za pregledno praćenje bloga i foruma javi!
 6. skura58 (avatar)
  Poštovani Mile39 blog nije napravljen ni za mene ni za Vas, već svako od nas ima pravo da postavi 5 priloga pridržavajući se Pravilnika.
  Ja apsolutno ničim nisam povredio pravilnik, a ako Vam se nesvidja kako pišem samo me zaobidjite.
  Ja jednostavno samo izadjem ako mi se nešto ne svidi.
  A o sadržajima se brinu nadležni na Krstarici
 7. skura58 (avatar)
  Citat Original postavio Stipan Severnjak
  E Skura, pa ti si načisto opsednut Miloševićem...
  Pa znaš prijatelju, on je najviše zaslužan što sma ostao bez ičega u Prištini,
  pa posle 15 godina podstanarskog života srećom opet imam svoju kuću.

  Neću da širim raspravu.

  Ustvari možda i dam svoje mišljenje

  Iznenadio bi se koliko znam.
  Sve dokumentovano.
  Neću, jer ima dosta simpatizera, što da nerviram ljude.

  IMAM DOKAZE DA JE BIO AMERIČKI ČOVEK I DA JE ZAJEDNO SA TUDJMANOM RAZBIO SFRJ.
 8. Stipan Severnjak (avatar)
  Citat Original postavio skura58
  IMAM DOKAZE DA JE BIO AMERIČKI ČOVEK I DA JE ZAJEDNO SA TUDJMANOM RAZBIO SFRJ.
  To svi znamo, šta je u tome novo? Sve za novi svetski poredak...