о лепоти - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

ВРЗМАЛИЦЕ

о лепоти

Oceni ovaj blog


Лепота облика, боје, тона, мириса, укуса, душе.

Скривене лепоте су лепоте које се не могу опазити као прелепа жена, мушкарац, дете, цвет, дрво, животиња, пејсаж, природа, залазак сунца, месец, звезде. Лепота се може чути; звук, глас, цвркут, жубор, музика, осетити....

Видљива лепота, лако уочљива у многим стварима помаже, „отвара врата“ , наклоност омогућује брз и успешан напредак. Не заслужене привилегије, почасти и поверења, особама дарованим лепотом су познате. Предрасуда да леп човек, жена, политичар, пословни партнер ; зна боље, не лаже, не вара, не краде, често је скупо плаћена. Данас се лепотом манипулише више него икада.
Лепота има и другу страну медаље, лакоћа постизања разводни наше жеље, опседнути лепотом обично по неком основу моћни, трасирају пут лепоме, чинећи све да не прате своју причу живота.

И не треба мешати лепоту и љубав. Свако има „свога лера/ру“ биће које је најкомпатибилније са нама и за њега та особа бива најлепша, најдражеснија особа на свету.

Скривена лепота, што је теже запазити, препознати носи више благодети по ономе ко је поседује и по онима који је ипак открију, препознају.Неопходна су нам „крила“ (умеће) да би приступили виђењу, вредности иза ванвременских зидиина просечности, ружљикавости, обичности човека и жене .То је лепота коју требамо открити као срећну околност у радости живети.
Друга страна медаље духовне (унутрашње) лепоре да не буде откривена, да изгубимо шансу да јој се приближимо...


Pošalji "о лепоти" na Facebook Pošalji "о лепоти" na Google Pošalji "о лепоти" na My Yahoo! Pošalji "о лепоти" na Live Pošalji "о лепоти" na MySpace Pošalji "о лепоти" na Twitter Pošalji "о лепоти" na Digg Pošalji "о лепоти" na del.icio.us

Ažurirano 21.08.2012. u 18:54, autor: Перса (словна грешка)

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. orfej sa ibra (avatar)

    То је лепота коју требамо открити као срећну околност
  2. Перса (avatar)
    Citat Original postavio orfej sa ibra

    То је лепота коју требамо открити као срећну околност
    Лепота је свуда око нас...