JEDAN EKONOMSKI BLOG.... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Moreplovka....

JEDAN EKONOMSKI BLOG....

Oceni ovaj blog
[FONT="Comic Sans MS"][/FONT]

Na raznim forumuma kao i na forumu krstarice ne mozete dobiti odgovore na mnoga pitanja koja vas interesuju.Dosla sam na ideju da otvorim ovaj blog za sve one koji bi voleli da se informisu na razne ekonomske teme...
Pitajte...

Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na Facebook Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na Google Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na My Yahoo! Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na Live Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na MySpace Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na Twitter Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na Digg Pošalji "JEDAN EKONOMSKI BLOG...." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. CobRa-SiC- (avatar)
  Da... štae ustvari preregistracija iz preduzeća u privredno društvo... ?... Šta konkretno znači... ?...
 2. Moreplovka.... (avatar)
  Znaci da je ukinuta forma preduzece.Cista administrativna glupost.Sva preduzeca su imala obavezu da se preregistruju u privredno drustvo.Npr.ranije je bilo Preduzece za trgovinu na veliko i malo...a sad je Privredno drustvo za trgovinu na veliko i malo.Nista se ne menja u poslovanju samo forma u nazivu imena ,odnosno uskladjivanje sa zakonom o privrednim drustvima.
 3. CobRa-SiC- (avatar)
  Aham...
 4. Ines1864 (avatar)
  Koji su papiri potrebni za otvaranje plesne škole?
 5. Moreplovka.... (avatar)
  Predlazem ti da skolu registrujes kao preduzetnik.Kompletnu proceduru mozes videti na temi Registracija preduzetnika.Od dokumenata ti je potrebno:

  -zahtev (mozes odstampati sa sajta agencije za privredne registre)
  -fotokopija licne karte
  -dokaz o uplati takse

  Savetujem ti da popunjavanja registracione prijave smislis ime plesne skole i proveris da li postoji u registru,da ti ne bi vratili prijavu.To mozes uciniti na sajtu agencije.Ao ne mozes da se snadjes obrati mi se za pomoc.Kad to uradis preostaje jos niz radnji koje treba da izvrsis.

  -dobijanje PIB-poreski indetifikacioni broj
  -otvaranje tekuceg racuna radnje
  -podnosenje poreske prijave

  Detaljnije kad zavrsis registraciju...Pozdrav
 6. Ines1864 (avatar)
  Ok, hvala ti puno....Ne bih još da otvaram školu, nego tek za jedno 6-7 meseci...Sad sam u strašnoj frci i finansijski i sa vremenom, a i nisam još spremna...Htedoh samo da vidim šta treba, da me nešto ne iznenadi ...Pozdrav!
 7. Moreplovka.... (avatar)
  Izabrala si lepo zanimanje.Nadam se da ces imati srece.Sto se finansija tice probaj sa start up kreditom ili pokusaj da pronadjes neku donaciju.
 8. Moreplovka.... (avatar)
  Pitanje:

  Moreplovka, posetio sam tvoje poruke u blogu, ali ne mogu da ostavim komentar ne znam iz kog razloga.
  Reci ti meni ako nije problem, da li mogu da registrujem preduzetničku firmu na kućnu adresu mojih roditelja, pošto nemam još svoju, kao dodatan posao, pored mog stalnog posla. Radio bih komercijalne poslove, i Menadžreske, kao Menadžer pordaje. Imam komp, lap tot, štampač, skener, opir, nabaviću fax, a imam i automobil. <šta mi treba za to šta želim da radim?
  pozz
  Mladen

  [B]Odgovor za Mladena[/B]:

  Mozes registrovati radnju ili d.o.o na adresi svojih roditelja.Takodje mozes obavljati delatnost iz radnog odnosa.Za registraciju i ostale papire koji su ti potrebni za registraciju pogledaj blog o registraciji.Preporucila bih ti da otvoris radnju,manje su takse i eventualne kazne.Pozdrav
 9. Iron Lord (avatar)
  [quote]Na raznim forumuma kao i na forumu krstarice ne mozete dobiti odgovore na mnoga pitanja koja vas interesuju.Dosla sam na ideju da otvorim ovaj blog za sve one koji bi voleli da se informisu na razne ekonomske teme...
  Pitajte...[/quote]

  Mene zanima šta će nam onoliko ekonomskih škola i čemu onoliki kadar kada nam se privreda svela na nakupce (vole sebe da zovu generalnim uvoznicima), i banke (sa ovakvom industrijom bolje da se zovu registrovani zelenaši)?

  Da li možemo da sustignemo Kinu?
  Hvala na odgovoru.