O nameštaju - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

acca blog

O nameštaju

Oceni ovaj blog

Nameštaj kao upotrebna forma služi za potrebu života i njegov stil je kroz istoriju sastavljan na osnovu potreba i načina života. On uglavnom nije rezultat stvaranja neke određene forme. Sve potrebe života se menjaju po ličnim pretenzijama koje mogu biti jednostavne i funkcionalne ali takođe i reprezentativne. Forma nameštaja se menja promenama svetla i senke, rezanom ili bojenom dekoracijom, naglašavanjem preloma, pravilnim rastavljanjem delova, proporsionisanjem celina i pravilnim odnosima glatkih, ukrašenih, izlomljenih ili zatvorenih delova.
Pod nameštajem se mahom podrazumevaju predmeti koji se nalaze u prostorijama za stanovanje (kući) i služe da bi ukućani bolje živeli i radili. Širi pojam za nameštaj podrazumeva predmete i u drugim radnim prostorijama čovekovog bivstvovanja: kancelarijski nameštaj, deo opreme za ugostiteljstvo i slično. Komadi nameštaja mogu imati različitu svrhu: za spavanje, za sedenje, za rad, za zabavu.

Pošalji "O nameštaju" na Facebook Pošalji "O nameštaju" na Google Pošalji "O nameštaju" na My Yahoo! Pošalji "O nameštaju" na Live Pošalji "O nameštaju" na MySpace Pošalji "O nameštaju" na Twitter Pošalji "O nameštaju" na Digg Pošalji "O nameštaju" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. 123loncar (avatar)
    ..svaka čast...bravo !