On, Pachepacenik - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dobra predskazanja

On, Pachepacenik

Oceni ovaj blog
Pachepacenik po ko zna koji put pogleda rezultat, jos uvek ne mogavsi da dodje k sebi i jos uvek ne prihvatajuci da je izgubio opkladu i ne samo opkladu. Izgubio je sve ili ce barem izgubiti u skorijoj buducnosti. Srucio se na prvu najblizu stolicu i obliznu se zeljan bilo kakvog alkohola, a najpre piva. Pachepacenik nije bio neki pogrdni naziv smisljen od strane drugara, vec njegovo prezime koje se generacijama prenosilo s kolena na koleno jos od onog prvog Pachepacenika utemeljivaca loze u njihovom zaseoku. A sa prezimenom su se prenosili i geni Pachepcenika.
Dok mu se glava sama od sebe njihala levo i desno kao da pokusava na taj nacin da porekne rezultat, u misli mu dopliva scena iz detinjstva. Jedna od scena koju je pokusavao da udavi u alkoholu, ali koja je kao i svi predatori bila odlican plivac. On sedi u prljavoj sobici izgradjenoj od blata i dasaka, istovremeno jednoj jedinoj prostoriji u kojoj je ziveo sa majkom, za necim sto bi trebalo da bude trpezarijski sto i pokusava da uradi domaci zadatak. Ali mira mu ne da bol u oku od modrice koju mu je naneo najnoviji majcin ljubavnik, kojeg je ona kao i sve prethodne ljubavnike nazvala prijateljem. U tom trenutku majka ulazi u sobu noseci kantu vode sa cesme u dvoristu i spusta je u blizini praga kresteci – Pacenice, unesi kantu. On poslusno ustaje i odvlaci kantu do sporeta na drava i deo vode pomocu metalnog bokala presipa u lonac u kome ce se voda grejati. Majka je morala da se okupa zbog prijatelj koji je i te noci trebao da dodje u posetu da bi sa majkom pricao vazne stvari. Zbog vaznih stvari koje je sa svojim prijateljima pricala majka je njega Pacenika izbacivala iz te takozvane kuce nekada i na celu noc, bez obzira na vremenske prilike. Dok presipa vodu iz kofe cuje majcinu vecnu zalopojku – Da nema tebe vec bih bila udata za milijardera, a da sam bila pametna udala bih se za takvoga, a ne za tvog oca Pacenika….Njegov otac Pachepacenik senior, koga je majka neprekidno proklinjala zbog maltretiranja i batina koje su dobijali i on i ona, otisao je pre njegovog 10-og rodjendana negde u potragu za necim sto je u skladu sa njegovim prezimenom Pachepacenik.
Pachepacenik yunior ispuzavsi nekako iz blata u kome je rodjen, a ponevsi sa sobom samo secanja i jedne, iscepane gace na dupet je radio sve dok mu karijera nije krenula vrtoglavim usponom do tacke kada je mogao na posao da ide i da se sa njega vraca cak metroom. U to neko vreme se nekako i ozenio jednom od onih retko izrazito dominantnih zena kojima ni spoljni izgled, ni unutrasnja lepota muskarca nisu bitni, pa cak ni novac, vec samo da je on pogodan materijal za upravljanje. Ukratko receno ozenio se zenom kojoj nije trebao muz, vec slina, krvavo - zelena slajmara izbacena iz tuberkoloznih pluca. Iako ga zena nije ebavala ni dva posto, osim kada ga je ebavala u glavu, njemu je taj brak na izvestan nacin pogodovao, jer je zena bila imucnija od njega i time je osigurao da je izbegao ono cega se najvise plasio –da ce se neka udati za njega samo zbog njegove imovine, iako je ta imovina pre zenidbe bila vise nego skromna.
U prisustvu zene bio je manji od makovog zrna, ali cim bi ona okrenula ledja on se u drustvu razmetao i razumeo u sve i bio kompetentan da sve komentarise i o svemu da svoj, po njegovom misljenju, jedini ispravni sud. Razumeo se on i u kuvanje i u rucni rad, razumeo se i u Turke, boze ga prosti kao da je sa nekim od njih bio u vezi. A razumeo se i u menstruaciju uvek samouvereno tvrdeci da se menstruacija ne prekida privremeno u moru i generalno u vodi hladnijoj od ljudskog tela. On Pachepacenik glavom i bradom najbolje je znao, bolje od ijedne zene. A kuci ga je cekala njegova zena koju ipak nije smeo da upucuje u tu materiju i otvara joj oci po pitanju bilo cega, a kamoli stvari kao sto su tamponi i menstruacija.
Kad god bi imao priliku (kad god bi mu zena dala slobodno popodne ili vece) posecivao je bordele, koje je obicavao da posecuje i pre nego sto se ozenio, zato sto ga vecina drugih zena nije htela i kad god je imao vremena povlacio se u virtuelni svet zajedno sa flasom alkohola, najcesce piva. Flasa je odavno zamenila casu. U flasi je trazio zaborav, u bordelima zadovoljstvo, a u virtuelnom svetu mogucnost da nahvata neku prosecno ruznjikavu domacicu kojoj je preko potrebna trunka zanosa i poslednja potvrda da je pozeljna, makar i takvom nekom kao sto je on. Na taj nacin je zeleo da ustedi neki cvonjak od bordela za pivo ili kladionicu, koju takodje nije izbegavao. Pachepacenik se nije libio ni da svoju decu koristi u svrhe zavodjenja takve sirotice predstavljajuci se kao divan i brizan otac, u nesrecnom braku. Sa njegove tacke gledista on jeste bio divan i brizan otac, jer nikada nije propustio da poljubi i pomazi decu za laku noc, cak ni posle ebavanja sa izakanom qurvom u nekom petorazrednom bordelu. Ebavanja koje je on smatrao vrhom morala, jer je po sopstvenom misljenju posteno placao uslugu, a cim je posteno platio znaci da je sve u redu i sve vrlo moralno. Obicavao je i da istice taj svoj moral i hvali se njime svakome ko je imao nerava i viska vremena da ga slusa. Narocito je imao obicaj da istice svoj moral spram bogatih muskaraca sa kojima su, opet prema njegovom misljenju, zene iskljucivo zbog novca, a ne zbog toga sto oni imaju cime da privuku zene. Jer on, on Pachepacenik je sve znao, pa i to sta je koga kod nekog drugog privuklo i zasto je neko sa nekim. Ma razumeo se on u tudje veze i brakove bolje nego ucesnici te veze ili braka. Samo nije mogao razume da su ti bogati muskarci, multimilijarderi, itekako mogli biti privlacni cak i bez bogatstva koje poseduju, jer nije mogao da prihvati cinjenicu da je zivot nekome majka, a nekome maceha i da na svetu postoje bolji od njega, a od njega je svako mogao biti bolji bez ili uz minimm truda. I ono majcino – Udala bih se za milijardera… je bilo krunski dokaz njegovog misljenja, mada se trudio da se tom recenicom i njenim znacenjem ne bavi svesno. Iako je te zene milijardera smatrao nemoralnim, nije propustao priliku da se samozadovolji nad slikom neke od njih, jer te kvarne qurve, kako ih je nazivao, i nisu zasluzivale bolje osim da im on svrsi po sred lica, makar i na slici. Mastajuci da je izlucevina njegovog tela najmanje hlorovodonicna kiselina koja im przi lepa i nasmejana lica, koje one u stvarnosti nikada ne bi okrenule u njegovom pravcu, a kamoli mu se osmehnule kao na slici.
Nadimao se u sopstvenom moralu do tacke pucanja i nadimao bi se jos dugo, dugo vremena da rezultat opklade nije pokazao da mozda tog vremena nece biti. Rezultat je nedvosmisleno pokazivao da je hiv pozitivan i zarazen hepatitisom c. A na test je pristao samo zbog opklade sa nekim nazovi prijateljem da bi i na taj nacin ucario jos neku paru koju bi iskoristio za svoje moralne radnje.

Pošalji "On, Pachepacenik" na Facebook Pošalji "On, Pachepacenik" na Google Pošalji "On, Pachepacenik" na My Yahoo! Pošalji "On, Pachepacenik" na Live Pošalji "On, Pachepacenik" na MySpace Pošalji "On, Pachepacenik" na Twitter Pošalji "On, Pachepacenik" na Digg Pošalji "On, Pachepacenik" na del.icio.us

Ažurirano 27.08.2013. u 18:59, autor: dobra predskazanja

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
 2. dobra predskazanja (avatar)
  :eek: :think: ja sad ocekivala opstu osudu javnosti. :lol:
 3. 123loncar (avatar)
 4. LJILJA MMM (avatar)
  Svako dalje vredjanje od bilo kog komentatora biće sanksionisano kao i provokacije, lične razmirice, neprimereno izražavanje jer Blog a ni komentari ne služe tome.
  Ažurirano 30.07.2012. u 10:30, autor: LJILJA MMM
 5. LJILJA MMM (avatar)
  Zlozi, odlično pišeš....pitko i "čitko"....i jasno. Misli prate jedna drugu tako da tekst liči na reku koja teče
 6. goxy (avatar)
  Zloko više su m i se sviđale one pričice o ujedljivima džumarama...Gde su?
 7. dobra predskazanja (avatar)
  zivotinjke nisu vise aktuelne. :zper: a sve price su u folderu nekategorizovano, a slike u slikovnicama. ne mogu price sad da se prebace u novi folder - price.
 8. dobra predskazanja (avatar)
  zivotinjke su zamenjene novim zivotinjkama. :lol: