Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije

Oceni ovaj blog
ЗАПАДНОЕВРОПСКА ОДЛУКА ИЗ 1878

– ВОЈВОДИНА ВАН СРБИЈЕ!!! –

Многи српски државници и учени прваци у културним и научним установама српских држава, свим силама, спроводе темељне противсрпске одлуке Ватикана и западноевропских држава – уписане у закључке Берлинског конгреса 1878. године. Једна од њих је и онемогућавање уједињења Војводине у државну заједницу с Моравском Србијом (Шумадијом и другим српским областима на Балкану).

Мада овај навод подсећа на неку измишљотину, он то није. Тад се рачунало с чињеницом - да је Аустроугарска вишенационална и да ће у њеним границама наступити време оснивања националних држава (немачке, италијанске, мађарске, хрватске, српске, чешке, словачке, румунске, украјинске...). Зато је предвиђено, да се спречи могућност стварања српске државе, у којој би биле, заједно, српске области с Балкана и из Паноније.

1878. су ударени темељи расцепкавању српске земље на више држава. Најочигледније је тај план унела у свој програм Комунистичка партија Југославије. На свом Четвртом конгресу у Дрездену, Комунистичка партија Југославије је, 12. новембра 1928, изгласала обавезу о стварању следећих држава на српским, хрватским и словеначким земљама: Србија, Косово и Метохија, Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Војводина и Црна Гора. Тада је политички секретар КПЈ био Јован Мартиновић, а организациони секретар Ђуро Ђаковић.

Овакав, противсрпски поступак државних органа Југославије, није присутан само у комунистичкој Југославији. Имао је он своје изразите учинке и у Краљевини Југославији. Да споменемо само стварање Бановине Хрватске 1939. године, кад је то одобрио Кнез Павле Карађорђевић (наравно, под притиском Немачке и Италије), укључујући у Хрватску Бановину српске етничке и историјске земље, за које ће, нажалост, историчар др Васо Чубриловић написати да су хрватске – од Драве до Јадранског мора.[1]

И данас, посебно у Војводини, српски државници и учени спроводе ову давну одлуку Берлинског конгреса, уз тврдњу – да је Војводина најбогатији део Србије, а то уопште није тачно. Много је сиромашнија од Моравске Србије – нема: угаљ, злато, сребро, бакар, зеолит, гвожђе... производи мање стоке, воћа, поврћа... нема шуме, бање, изворе чисте воде, итд.

Да ли ће се ти српски државници и учени освестити? Нека прочитају у књизи о Берлинском конгресу – на њему је одлучено и ово:
Створити у Старој Србији (Македонији) несрпску македонску државу.
Створити у делу Старе Србије (Косово и Метохија) албанску државу,
Србе западно од Дрине превести у хрватску и бошњачку нацију,
ван Кнежевине Србије, основати несрпску македонску православну цркву и несрпску православну цркву западно од Дрине (што је учињено, ових година у Црној Гори),
онемогућити улазак Црне Горе у државну заједницу са Србијом!

Napomena postavljača:
Nadjoh i ovo pa rekoh da postavim. kao dopunu pethodnom.
I kao dokaz da nam se ništa ne dešava slučajno.

Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na Facebook Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na Google Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na My Yahoo! Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na Live Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na MySpace Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na Twitter Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na Digg Pošalji "Zapadnoevropska odluka iz 1879 - Vojvodina van Srbije" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Nema ničeg čudnog u tome što se interesi pomno prate i shodno tome politika vodi i planira.To može da iznenadjuje samo onog ko je izgubio svest i o sebi samom i o drugima.Pitanje je kako se osvestiti.Postavljanje ovakvih tema i pisanje o njima mali je doprinos tome kad to već neće da rade oni čiji je to posao.
 2. skura58 (avatar)
  zxy
  Postavljanje ovakvih tema i pisanje o njima mali je doprinos tome
  kad to već neće da rade oni čiji je to posao

  Prijatelju, slažem se sa Tobom.
  Ja više nemogu, a možda ljudi ovo pročitaju
 3. orfej sa ibra (avatar)
  ЦРНА ГОРА ТАДА НИЈЕ ИМАЛА МИЛА ЂУКАНОВИЋА, ИНАЧЕ БИ СТВАР БИЛА МНОГО КОМПЛИКОВАНИЈА...
  Ažurirano 16.07.2012. u 23:16, autor: orfej sa ibra
 4. skura58 (avatar)
  Nije loše pročitati "Vreme Zla" od Ćosića.
  Dobar prikaz komunističke vladavine.
  I dokaz da su crveni uvek radili na razbijanju Srbije.
  Ali to je već tema za poseban blog, a verovatno i ima takvih blogova.