Ej vi magle - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Kućica za ptice

Ej vi magle

Oceni ovaj blog


Nakon gledanja filma Čarlston za Ognjenku grozničavo sam danima tragala za ovom pesmom.Ne znam kako deluje na ostale,ali u meni izaziva vrlo snažne emocije.
Malore sam je pronašla postavljenu u Muzičkom Okeanu.
Uh! Ej vi magle puste magle ... Olivera Boginja...Hvala Bogu da su je vratili medju nas.

Olivera Katarina
Ej, vi, magle...

’Ej, vi, magle, guste magle!
Kud ste tako ljuto nagle?
Vi letite svome jugu,
pozdrav’te mi moju ljubu!
Moju ljubu, vašu drugu...

Pošalji "Ej vi magle" na Facebook Pošalji "Ej vi magle" na Google Pošalji "Ej vi magle" na My Yahoo! Pošalji "Ej vi magle" na Live Pošalji "Ej vi magle" na MySpace Pošalji "Ej vi magle" na Twitter Pošalji "Ej vi magle" na Digg Pošalji "Ej vi magle" na del.icio.us

Ažurirano 06.01.2009. u 09:10, autor: crvene cipele

Kategorije
Muzička ispovedaonica

Komentari

 1. nesons (avatar)
  Gledao sam nekoliko puta emisije u kojima je gostovala i pricala o svom zivotu i sudbini (veoma tezak i tuzan zivot) ali ...nikada mi nije bilo jasno kako i zasto? Nikada nisam cuo ni od nje recimo da odgovori na kako i zasto je to tako? Slusajuci je, stice se utisak da se ceo svet i ceo sistem srusio na nju i da je uvek neko i nesto progoni, sto me dovodi do onih pitanja?
  Zasto bi ona bila toliko vazna karika,zasto bi je neko uvek kaznijo,proterivao,zatvarao i sl. ? Iako je bila zena visokog funkcionera pre vise od 30 godina, mislim da je bilo mnogo prilika da se trzne od svega toga, sama i da je mogla da se izbori za svoj novi put? I nevidim zasto je sad neko ''pustio'' da se pojavi a pre 10-15 godina nije? uvek kad vidim tu zenu, imam i znak pitanja?
 2. crvene cipele (avatar)
  Njena sudbina je Kafkin "Proces" uživo.Neko je obeležio negde u nekom kabinetu,počeo da je živu sahranjuje,a onda se lančano pridružuju ostali,pa je ne uključuju ni u jedan projekat i profesionalno je sahrane,pa se mediji pridruže i ne spominju je više kao da njei živa.Jovanka Broz ima istu sudbinu.Živa je ,tu je,ali je nigde nema.Sve to deluje iracionalno,ali je ćinjenica.Dušan Kovačević je o tome pisao u "Profesionalcu".http://www.youtube.com/watch?v=lcUXY25CWuM .Usmeno predanje koje je godinama figuriralo u vezi Olivere je da je psihićki obolele.Kada je bila gost kod Laneta Gutovića svašta je ispričala...Ostane čovek u čudu.Uroš Stojanović je jednostavno prekinuo tu inerciju mišljenja i "Procesne" izolacije i ponovo je rodio .I - baš mu hvala.
  Ažurirano 29.08.2008. u 14:00, autor: crvene cipele
 3. Jupiter7 (avatar)
  Fenomenalan komentar, stvarno. Zena je legenda. Znam puno o njenom zivotu i stvarno joj svaka cast sto je uspela da se izbori sa svim nedacama i problemima koje joj je zivot doneo. Izvanredna glumica i pevacica. Trebalo bi da osnujemo grupu o njoj.
 4. crvene cipele (avatar)
  Oduvek sam je vlela i poštovala..Pridružujem se tvojoj ideji da se osnuje grupa.Ja ću rado biti član.
 5. Jupiter7 (avatar)
  Probacu da osnujem ggrupu. Nisam nikada to radio pa cu videti kako ce ispasti.
  Posto vidim da si upucena u knjizevnost /ne poznajem puno ljudi koji su procitali "Proces"/ moram da te pitam da li si cula sta se desilo knjizevnci Seri Dons. Ako ne znas o cemu se radi, procitaj u mom blogu "Neverovatna zatucanost". Pozdrav
 6. Mashtalica (avatar)
  Hey, cipelice!
  Ja sam tek nedavno odgledala film Carlston za Ognjenku. Identicno sam reagovala.. I plakala.. Sad sam, shnjurajuci po netu i trazeci pesmu, naletela na tvoj komentar :o) Veliki pozdrav!
 7. djurdja5 (avatar)
  Olivera je umetnik vrhunski i šteta da takav potencijal nije našao svoje mesto!!!

  To govori o moćnicima njenog vremena.
  Kreatore izbora.

  Bilo bi lepo izlistati ih...
  pogledati ih danas , pitati ih za motiv za odluke koje su donosili, da li su danans ponosni na svoja dela
  na plodove svojeg delanja.

  Sada nam se događa da nam milijardu psihologa, psihijatara nasušni hleb našlo u ministarstvu i raznim organizacijama pri ministarstvu i ne vladinim organizacijama i svesrdno ‚‚brine‚‚ i naplaćuje kurseve nastavnicima, učiteljima profesorima, roditeljima kako decu zaštiti od agresije. ‚‚Školu bez nasilja‚‚ a glavni izvor kvareži je nekvalitetni izbor TV programa, reklame za destruktivne igrice... .... ..... ..... eh....