Riba koja odgriza testise - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Riba koja odgriza testise

Oceni ovaj blog
Panika na jezeru u SAD
zbog ribe koja odgriza testise

Blic – 8. jul 2012. 20:08

Jedno popularno izletničko jezero u američkoj državi Ilinois postalo je sablasno kada je otkrivena vrsta ribe paku, koja ubija muškarce ujedajući ih za testise.
Brojne porodice su sada na oprezu pre ulaska u vodu jezera Lu Jeger nakon što su čuli da su ribari početkom meseca ulovili opasnu paku ribu, dok su i drugu videli dve nedelje kasnije.U Novoj Gvineji je ova riba postala poznata nakon što je označena kao odgovorna za smrt dvojice ribara koje je ujela za testise, te su oni preminuli usled gubitka krvi.
U početku se verovalo da je reč o pirani, ali je ubrzo potvrđeno da se radi u ribi paku. Iako pripadaju istoj porodici, paku ima deblje, tvrđe i oštrije zube, sličnije ljudskim, dok je pirana poznata po svojim smrtonosnim nazubljenim sekutićima. Paku, kao i pirana, potiče iz oblasti Amazona u Brazilu.
Paku, koje sada žive u ovom jezeru u Ilinoisu, najverovatnoje su tamo dospele kada ih je neki nesavesni vlasnik tu izbacio, ali lokalne vlasti su spremne da otklone sve strahove.
- Malo je zastrašujuće kada vidite ribe sa zubima. One nisu poreklom iz ove oblasti i uglavnom se hrane orasima, lišćem, vodenom vegetacijom i puževima. Ako im je zaliha hrane ograničena, poješće drugu ribu - kaže Džim Kadvel, upravnik jezera.

PS. Nisam mogao da odolim da ovo ne postavim na blog.
Neznam ni dali je dozvoljeno, ali je interesantno.
I, da, navijam za ribice.

Pošalji "Riba koja odgriza testise" na Facebook Pošalji "Riba koja odgriza testise" na Google Pošalji "Riba koja odgriza testise" na My Yahoo! Pošalji "Riba koja odgriza testise" na Live Pošalji "Riba koja odgriza testise" na MySpace Pošalji "Riba koja odgriza testise" na Twitter Pošalji "Riba koja odgriza testise" na Digg Pošalji "Riba koja odgriza testise" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. duska.vodolija (avatar)
  Nije se saliti muski svijete ...
  pogledajte te zube...

 2. faraonn (avatar)
  ...kad je neko u znaku Ribe i astrološki i mitološki
  nikakvih se zuba ne plaši...
  ...riblje meso i ne jedem jer bi to bio
  Slučaj kanibalizma...

  Tako mi ,-Velikog Ra...
 3. skura58 (avatar)
  Ma zezam se. A jeste li gledali Piranha i Piranha 3D.
  Nemojte ako nemate dobar želudac.