Mala škola za dame - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Mala škola za dame

Oceni ovaj blog
Mala škola za dame


Vremena se menjaju – ali samo donekle. Nekada je bilo nezamislivo videti devojku u pantalonama, ili bez karmina na usnama, ili bez midera, o brushalteru da ne govorimo, da vozi tramvaj, a kamoli avion, da bude direktor kompanije ili da se posveti karijeri naučnika, a ne deci i porodici. Ipak, damski maniri nisu se mnogo promenili. Svaka žena koja drži do sebe pazi na svoje ponašanje i dok menja osigurače u stanu ili gume na automobilu. I danas ima roditelja koji svojoj deci unajmljuju učiteljice bontona koje ih uče pravilima ponašanja u raznim situacijama: kako da hodaju, kako da drže šoljicu čaja, kako da govore, sede , pa čak i kako da gledaju. U koliko držite do bontona i damskih manira, evo malog podsetnika:

1. Dame su uvek besprekorno uredne – imaju čiste ruke i nokte, zdrave zube, čistu i očešljanu kosu, urednu odeću bez fleka i sa svim dugmićima na njoj.

2. Prava dama nije rob modnih trendova – važno je izgraditi svoj stil oblačenja, uklopiti boje, materijale i delove garderobe tako da ništa ne štrči, ne ličiti na devojke oko sebe ako je moguće, i prilagoditi garderobu svojim godinama.

3. Poštujte sebe i svoje vreme, ali poštujte i druge i tuđe vreme – biti odgovoran, ne kasniti i završavati svoje obaveze sam i na vreme je vrlina.

4. Dame ne viču, ne govore ružne reči, ne psuju, ne krevelje se… Ovako dame ne skreću pažnju na sebe, već svojom staloženošću, smirenošću, učtivošću, ljubaznošću… Elegancija, a ne agresija!

5. Nabacite osmeh i potrudite se da budete vedre čak i kada niste lepo raspoložene – zašto bi svako morao da zna da vam nisu „sve koze na broju“, jer ste ustali na „levu nogu“? Sa osmehom život je lepši, a problemi se lakše rešavaju. Zato, ne budite tmurni, već nasmejani, uvek!

6. Svaka dama da bi ostala dama mora da se neguje – kako telo, tako i svoj duh. Stara poslovica kaže: „U zdravom telu – zdrav duh“, prema tome – bavite se sportom, čitajte, crtajte, pevajte, igrajte, gledajte filmove, odlazite u pozorište… Drugim rečima, vodite kvalitetan zdrav i kulturan život. I ceo život učite, učite, učite… To je lek protiv dosade, hrana za mozak, i recept da budete prava dama i u zrelim godinama!

Pošalji "Mala škola za dame" na Facebook Pošalji "Mala škola za dame" na Google Pošalji "Mala škola za dame" na My Yahoo! Pošalji "Mala škola za dame" na Live Pošalji "Mala škola za dame" na MySpace Pošalji "Mala škola za dame" na Twitter Pošalji "Mala škola za dame" na Digg Pošalji "Mala škola za dame" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari