Osama Bin Laden 10 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Osama Bin Laden 10

Oceni ovaj blog
Osama bin Laden 10
od talentovanog dečaka do neuhvatljivog teroriste

Mreže za finansiranje terorista
Zalivski rat i nastavak vojne aktivnosti SAD na Srednjem istoku teško su potresli senzibilitet islamskih fundamentalista. Više nego ikad pre, oni su smatrali islamske države koje su ugošćavale Amerikance u Persijskom zalivu kao puke marionete imperijalističkoga Zapada. Fundamentalističke grupe su ocenile kako će uskoro biti preko potrebno oboriti te režime da bi na njihovom mestu bile uspostavljene prave islamske države.
Kako bi ostvarili svoje ciljeve, islamski ratnici su nameravali da napadnu američke mete širom sveta. Nadali su se kako će neumorna teroristička kampanja na kraju naterati SAD na trajno povlačenje s Bliskog i Srednjeg istoka. Bez američke podrške svetovne vlade će u tom području biti lakše srušiti i zameniti ih fundamentalističkim režimima. U pripremi i izvšenju takvih planova značajno je mesto zauzimala grupa u čijem je osnivanju Osama bin Laden odigrao ključnu ulogu. Poznata je pod imenom „Al-Kaida“.
Mnogi članovi „Al-Kaide“ nisu imali ništa protiv terorističkih metoda; naprotiv, bili su dobro obučeni u njihovoj primeni. Mnogi su se od tih maldića borili u Avganistanu. Nakon Zalivskog rata sve su više „svetih ratnika“ i drugih poput njih čelnici islamskoga fundamentalizma slali u različite delove sveta gde žive znatnije muslimanske grupa. Danas aktivne ćelije (grupice) takvih mudžahedina postoje u delovima Evrope, Africi, Aziji, pa čak i u SAD. Postoje tajni centri za obuku i popunjavanje te mreže u zemljama bliskih njihovim ciljevima, kao što su: Avganistan, Pakistan, Iran i Sudan.
Velik deo daljeg angažmana Osame bin Ladena s terorističkim grupama potiče iz njegove veze sa dr Hasanom Abdalahom al-Turabijem, islamskim duhovnim vođom Sudana. Bin Laden je na više načina postao miljenik verskoga vođe. Turabi je radio na duhovnom usavršavanju Osaminom, a bin Laden je dr Turabiju pomogao da ostvari njegove dugoročne planove za islamsku revoluciju. Bin Laden nije štedio svoje vreme ni veštine kako bi pomogao rast Turabijeve skupine „svetih ratnika“ - Pučke međunarodne organizacije (PIO). Dr Turabi je svrhu grupe odredio ovako: „Izraditi globalni program suprotstavljanja tiranskome Zapadu, jer Alah neće moći ostati u ovom našem svetu bude li on i dalje podvrgnut potpunoj vlasti materijalizma“. Katkada su bin Ladenova stručnost i veština u finansijama i vođenju poslova pomagali da teroristička mreža ne potone u finansijskim poteškoćama. On je otišao iz Saudijske Arabije s velikim novcem. Bin Laden je također imao veze s različtim finansijskim isntitucijama (neke od njih imaju više skrupula, neke pak manje) pa je mogao iskorištavati vlastite bankovne račune i poslove za usmeravanje novca u terorističke svrhe, gde god i kad god je ustrebalo. U tu je svrhu otvorio niz računa na Bliskom i Srednjem istoku, u Evropi i Aziji. Tu se slivao, uz nejgov, i novac drugih bogatih muslimnskih poslovnih ljudi, pristalica islamske revolucije.
Sarađujući s izuzetno bogatim islamistima, baš kao i za vreme rata u Avganistanu, bin Laden je pomogao dr Turabiju da osnuje Šomal (Sjevernu) islamsku banku. Jeidna je svrha novoosnovanoga novčarskoga zavoda bilo finansiranje radikalnog islamskog terorizma. Računa se kako je bin Laden u banku uložio gotovo pedeset miliona dolara vlastitoga novca. Kako bi mu uzvratila uslugu, sudanska mu je vlada navodno poklonila preko milion jutara zemlje, gde se bavio ratarstvom i stočarstvom.

I za kraj.
Znate li da je, posle rušenja solitera u USA, cela porodica Bin Laden napustila USA iako je bio zabranjen SAV AVIO SAOBRAĆAJ. Razmislite o tome.

Prilog 244521

Pošalji "Osama Bin Laden 10" na Facebook Pošalji "Osama Bin Laden 10" na Google Pošalji "Osama Bin Laden 10" na My Yahoo! Pošalji "Osama Bin Laden 10" na Live Pošalji "Osama Bin Laden 10" na MySpace Pošalji "Osama Bin Laden 10" na Twitter Pošalji "Osama Bin Laden 10" na Digg Pošalji "Osama Bin Laden 10" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Forumaš Veličanstveni (avatar)
  Siroti mladići koji su dali živote za budalu

  I sirote njegove žene koje su od bračnih dužnosti morale da uče Kuran

  I sirota zgrada trgovinskog centra koja se zvala "ALKaida"

  I siroti mi sa onim nesrećnim ministrom policije od Dušana Mihajlovića koji nas je ubacio u "Zver 666"
  sa ličnim kartama na kojima stoji Kip Slobode i svi političari ćute

  Mozgovi koji išaranim novcem vode svet pate od spiritualnih potreba
  Pobiće pola populacije ako treba samo da naprvae preko potreban objekat

  I neće se desiti ništa
 2. skura58 (avatar)
  Poenta cele priče je.
  I za kraj.
  Znate li da je, posle rušenja solitera u USA, cela porodica Bin Laden napustila USA iako je bio zabranjen SAV AVIO SAOBRAĆAJ. Razmislite o tome.


  Dakle srušio im zgrade, platio koliko treba i oni mu dali svoje avione da ga odveze gde želi,