Sikstinska kapela - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Sikstinska kapela

Oceni ovaj blog
Dosta je bilo sprdnje. Da budemo malo ozbiljni. Malo istorije umetnosti.

Fascinantno Mikelanđelovo zidno slikarstvo u Sikstinskoj kapeli:[IMG]http://blogs.westword.com/showandtell/assets_c/2010/10/michaelangelo_adam-eve-2-thumb-550x484.jpg[/IMG]Jedna neobična slika na tavanici, pod imenom “Prvi greh i izgon iz raja”, kaže nam sledeće:

“Adam, Eva i Satana prikazani su u jednoj krajnje neobičnoj pozi. Eva je oralno zadovoljavala Adama pre nego što im se prišunjao Satana, u liku zmije, i ponudio im truli plod sa drveta poznanja dobra i zla. Prekinuvši ih u poslu, koji im je oboma pričinjavao zadovoljstvo, Adam i Eva pojedoše ponuđeni plod i pobuniše se i protiv boga i protiv đavola.”

U stvari, ovo je svevremenska poruka svima koji vide ovu fantastičnu sliku, direktno od Mikelanđela. Oralni sex je dobar sam po sebi, ali je opasan za dušu. Ko puši ili dozvoljava da mu se puši završiće kao Adam i Eva.

A čemu da se nada onaj ko bi seksualno zloupotrebio i Evu i drvo i zmiju? Mislite o tome, da ne biste ostali bez svoje večne duše. He he he.

Pošalji "Sikstinska kapela" na Facebook Pošalji "Sikstinska kapela" na Google Pošalji "Sikstinska kapela" na My Yahoo! Pošalji "Sikstinska kapela" na Live Pošalji "Sikstinska kapela" na MySpace Pošalji "Sikstinska kapela" na Twitter Pošalji "Sikstinska kapela" na Digg Pošalji "Sikstinska kapela" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. MPMcB (avatar)
  HE

  Idi, naspavaj se.
  To pomaže da se razbistre asocijacije.
  Oralni seks je trenutno u trendu, ali u vreme Mikelanđela ta poza je asocirala na nešto drugo.
  Tako da ako i ima neke svevremenske poruke, malo drugačije glasi.
 2. Demijurg (avatar)
  HE

  He?

  Ne?

  He he?

  Or?

  Pre nego što misliš da možeš potući nečiji stav, prvo iznesi svoj.
 3. MPMcB (avatar)
  Uopšte ne bih ni da se tučem niti da potučem išta.
  Mora da si me zamenio sa nekim.