Pucanj iz prazne puške - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Pucanj iz prazne puške

Oceni ovaj blog
Malopre smo gledali neku ludačku emisiju na TV, baš ludačku, a i ima ludačko ime... nešto kao ludaci u kući ili kuća ludaka... ili tako nešto... i smejali se... Znači ovo nije normalno čega sve ima kod nas... kakvih sve nafuranih riba koje misle da su najlepše na svetu itd.

I ja se setim nečega što sam doživeo jednom davno...

Bio sam nezaposlen i išao s vremena na vreme u Biro rada, na evidenciju. I... to jutro...

Stao sam u red, ali mi se nije stajalo u gužvi. Gurnuo sam dva prsta u usta, kad sam bio siguran da to niko ne vidi, i, iako još nisam doručkovao, povratio više žuči i želudačnih sokova nego ostatke sinoćne večere. Odglumio sam kako mi nije dobro i društveni paraziti su mi pritekli u pomoć. Odglumio sam nesvesticu jedva se uzdržavši da ne prsnem od smeha. Znam da ljudi koji boluju od epilepsije, ili glume da boluju, često imaju ovakve nesvestice, ali da nikada pri padu ne slome ruku, nogu ili ne razbiju glavu, već uvek padaju na krevet, fotelju ili nešto meko. Ja nisam epileptičar, ali sam ga odlično odglumio, srušivši se na obližnju stolicu. Da li sam loš čovek ili ne, ne znam, tek, siguran sam da bih mogao da tucam zmiju u kamenu a onda da napišem pesmu o tome što sam uradio.

U kancelariju savetodavca ušao sam preko reda. Žena nešto starija od mene, majka dvoje mlade dece, na brzinu je popunila obrazac za isplatu, prebacujući mi što nisam malo aktivniji u traženju posla i što pristajem da radim samo ono na šta me Biro natera. Na kraju, ne verujem da je i ona znala zašto, pruživši mi dokument, diskretno mi je rekla:

- Znaš, ti nisi moj tip. Ja nikad ne bih sa tobom.

Ona mi je oduvek bila odvratna i odbojna. I nikad o njoj nisam razmišljao kao o seksualnom partneru, ako ne ni zbog čega drugog a ono stoga što ju je neki dvonožac pripadnik moje životinjske vrste kome je rodila decu već oplodio, kao što je ona očigledno razmišljala o meni.

Nisam mogao a da joj ne kažem:

- I da jesam i da nisam tvoj tip, ja ti nisam dao nikakav povod da mi kažeš tako nešto. Jesam li te udario čoldom po nosu da bi mi rekla kako nisam tvoj tip?! Da sam vozač kamiona itekako bih bio tvoj tip!

Njene male svinjske oči orosile su suze i pre nego što sam joj zalupio vrata kancelarije.Epilog1. Od nje niko ništa nije tražio; ali baš ništa...

2. A kad je rekla da ne bi sa mnom (ili bilo kim) to znači da je razmišljala da li bi ili ne bi sa mnom. Ja nisam tako razmišljao o njoj.

Znači, pucanj iz prazne puške... i to u... prazno... žalosno...

Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na Facebook Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na Google Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na My Yahoo! Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na Live Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na MySpace Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na Twitter Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na Digg Pošalji "Pucanj iz prazne puške" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari