Pakao i Raj - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Pakao i Raj

Oceni ovaj blog
PAKAO I RAJ


Jednog je dana čovek imao priliku da popriča sa Bogom
pa ga upita:

-Gospode, bilo bi mi zadovoljstvo da znam kako izgledaju Pakao i Raj.

Bog odvede čoveka do dvoja vrata.Otvori jedna od vrata i dozvoli mu da pogleda unutra.
Na sredini sobe, stajao je veliki okrugli sto.Na sredini stola, nalazila se velika posuda,s jako finom i mirišljavom hranom.Čovek oseti kako mu navire pljuvačka na usta.
Osobe koje su sedele za stolom bile su izrazito mršave,ljubičaste boje i bolesnog izgleda.Izgledali su svi izgladnelo. Imali su kašike s jako dugačkim drškama koje su bile pričvrščene na njihove ruke.Svi su mogli dohvatiti tanjir s hranom i uzeti malo, ali kako je drška kašike bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta. Čovek se stresao na sam pogled njihovog jada i njihovih patnji.

Bog reče:-Upravo si video pakao.

Bog i čovek se uputiše prema drugim vratima.Bog otvori druga vrata. Scena koju je čovek ugledao bila je identična prethodnoj.Bio je tu veliki okrugli sto, posuda prepuna fine hrane, koja mu je opet naterala pljuvačku na usta.
Osobe za stolom su isto imale kašike dugih dršaka. Ali ovog su puta, osobe bile dobro nahranjene i srećne pa su razgovarale međusobno zadovoljno se smeškajući.
Čovek reče bogu:- Ne razumem!
- Jednostavno je, odgovori Bog, sve zavisi o jednoj veštini.
Oni su naučili hraniti jedni druge dok drugi ne misle na ništa osim na sebe same.

Pošalji "Pakao i Raj" na Facebook Pošalji "Pakao i Raj" na Google Pošalji "Pakao i Raj" na My Yahoo! Pošalji "Pakao i Raj" na Live Pošalji "Pakao i Raj" na MySpace Pošalji "Pakao i Raj" na Twitter Pošalji "Pakao i Raj" na Digg Pošalji "Pakao i Raj" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari