Pametni magarac - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Pametni magarac

Oceni ovaj blog
PAMETNI MAGARAC


Jednog dana u seljakov bunar upadne magarac. Dok je životinja satima sažaljivo njakala, seljak je pokušavao smisliti način kako da spasi magarca. Napokon je odlučio da životinju, pošto je već stara, a bunar ionako suv, nije vredno spašavati.
I zato pozova komšije da mu pomognu. Svi zgrabiše lopate i počeše bacati zemlju u bunar. Nakon nekog vremena seljak pogleda u bunar. Bio je silno iznenađen prizorom.
Naime, magarac bi svaku lopatu zemlje otresao sa svojih leđa, te je iskoristio kao stepenicu na koju bi se popeo. Tako je ubrzo bio vrlo blizu vrha. Naposletku je jednostavno zakoračio preko ruba bunara i srećno iskočio!
U životu ćeš morati pretrpiti brojne probleme. Tajna tvog uspeha sastoji se u tome da svaki problem zbaciš sa svojih leđa i iskoristiš ga kao stepenicu da se popneš korak više.
Svaka naša nevolja je stepenica. Možemo izaći i iz najdubljeg bunara, samo ako se ne predamo.

Pošalji "Pametni magarac" na Facebook Pošalji "Pametni magarac" na Google Pošalji "Pametni magarac" na My Yahoo! Pošalji "Pametni magarac" na Live Pošalji "Pametni magarac" na MySpace Pošalji "Pametni magarac" na Twitter Pošalji "Pametni magarac" na Digg Pošalji "Pametni magarac" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari