Lud je samo onaj ... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Lud je samo onaj ...

Oceni ovaj blog
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine


Neki moćni čarobnjak, koji je želeo da uništi neko kraljevstvo, prosuo je čarobni napitak u bunar iz kojeg su svi zahvatali vodu. Ko god da je okusi, poludeo bi.
Već sutradan svi stanovnici kraljevstva pili su tu vodu i svi su poludeli izuzev kralja koji je imao zaseban bunar za sebe i svoju porodicu, do kojeg čarobnjak nije mogao da dospe. Zabrinut, kralj pokušao da drži stanovništvo pod kontrolom, uvodeći čitav niz bezbednosnih i higijenskih mera; ali žandari i nadzornici pili su zatrovanu vodu pa im se zato činilo da kraljeve odluke nemaju nikakvog smisla i oni rešiše da ih uopšte ne sprovode.
Kad su stanovnici tog kraljevstva saznali za nove zakone, bili su ubeđeni da je njihov vladar sišao s uma i počeo da izdaje sumanute naredbe. Razarena gomila opkoli dvorac i zatraži od kralja da se odrekne krune.
Kralj je, sav očajan, bio već spreman da ode s prestola, ali kraljica ga spreči, rekavši: “Hajdemo i mi, sad odmah, na taj bunar da se napijemo vode. Tako ćemo postati isti kao i oni.”
Rečeno-učinjeno: kralj i kraljica popiše vodu ludosti i počeše i sami da govore kojekakve gluposti. Čim su to čuli, njihovi se podanici predomisliše: sad, kad kralj pokazuje toliku mudrost, zašto ga ne bi pustili da i dalje vlada zemljom?
I tako je kraljevstvo nastavilo da živi u miru, iako su se njegovi stanovnici ponašali sasvim drugačije od svojih suseda. I kralj je nesmetano vladao do kraja života.

PS. Često se tako osećam

Pošalji "Lud je samo onaj ..." na Facebook Pošalji "Lud je samo onaj ..." na Google Pošalji "Lud je samo onaj ..." na My Yahoo! Pošalji "Lud je samo onaj ..." na Live Pošalji "Lud je samo onaj ..." na MySpace Pošalji "Lud je samo onaj ..." na Twitter Pošalji "Lud je samo onaj ..." na Digg Pošalji "Lud je samo onaj ..." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari