" PREKRET U BOLJI ŽIVOT " - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "

Oceni ovaj blog
> predizborni poziv slobodne kapitalističke parlamentarne demokratije > ili ti :Moć i logika novca , koje su po sopstvenoj prirodi stvari, udružile bankarski i industrijski kapital stečen u ratno zločinačko profiterskom orgijanju - u moćno okupaciono sredstvo sveta nadničara / najamnika .

Danas sa sigurnošću može se reći , da čovek- nadničar ( najamnik / plaćenik na sat ili parče ) ne može reći šta je gore : robijanje industrijskom ili pak bankarskom kapitalu. No očigledno je jedno , njihovo zločinačko poreklo i sprega , stvorila je monopolističku poziciju nad :rađanjem, kulučenjem i umiranjem u svetu nadničara / najamnika.
Može mo se zgražavati nad ovim činjenicama ; ali očigledna je istina da su ova dva sveta u zacementiranim sverama - u kojima monopolistička svera stoji kao nekakva rajska terasa iznad sveta paklenih nadničarskih muka; u kome se oni grizu , glože i otimaju oko ničega zarad sreće i boljitka monopolista -- i umiru u nečovečnim i zverskim mukama.
I ma koliko se čovek gadio nad ovim očiglednim istinama kapitala i takozvanog slobodnog kapitalističkog demokratskog društva ( uzgred ,koje je legalistički stožer , čuvar i branilac moći i logike ratno profitersko zločinačkog novca ), položaj nadničara/najamnika bez stabilnog imetka - koji naplaćuje tek petnaesti ili dvadeseti deo svog rada (( iskazanog kao višak vrednosti / profutabilni dobitak ), zatrovan i destruktivno uređen ispranog uma , a hipnotički večno sanja da će jednog dana i on inkasirati četrnaset do devetnaest desetina rada nekog drugog prokletog najamnika / plaćenika )); kao i položaj ratnih najamnika-plaćenika , izvučenih iz radničko najamnih porodica ; koji ginu za ideju i domovinu a domovina mu je robijaški okov koji ga nagoni da ubijaja sve pred sobom što je iz sveta nadničara/ najamnika ,i umesto da pucaju i ruše svet svojih gospodara, oni ubijaju jedni druge --- dakle , ti položaji odslikavaju svu bedu i prokletstvo tog sveta kome nema spasenja u takozvanom slobodnom kapitalističko demokratskom parlamentarnom društvu.

Zlo je utamničilo dobro, te ništavilom i bedom kapitalističkog demokratskog parlamentarnog društva , okovalo svet nadničara / najamnika -- oduzelo mu identitet , ljudskost , slobodu i državu . Hteli ne hteli , gmižu ko crvi u gnojnoj rani sve sanjajući lavovski " preokret u bolji život " .

GDE JE TU SMISAO BITISANJA U NAŠOJ REALNOSTI ?

Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na Facebook Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na Google Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na My Yahoo! Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na Live Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na MySpace Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na Twitter Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na Digg Pošalji "" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. skura58 (avatar)
    Ovi će se prekretati koliko god puta treba nebili ostali na vlasti.
    Samo, mislim, možda ovaj put ni kradja ne pomogne.
    Tebi pozdrav
  2. dorcolka357 (avatar)
    Чеда/најамник/наркоман