Saveti za zabavniji život - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Saveti za zabavniji život

Oceni ovaj blog
SAVETI ZA ZABAVNIJI ŽIVOT

Pomalo ste umorni i nezadovoljni jer vam život ne donosi nova uzbuđenja i potpuno se pretvorio u rutinu? Ponekad i odlučite nešto promijeniti, ali odluka se ne pridržavate preterano dugo. Umesto da opet ponavljate istu grešku i donosite dramatične odluke kojih se nećete moći pridržavati, pokušajte da sledite navedene savete koji bi trebalo da budu zabavni što će vam pomoći.
1 – Smešite se više – Svaki dan se pogledajte u ogledalo i darujte sebi zadovoljan i blag osmeh.
2 – Odmarajte se dovoljno – Ako ne možete da se priviknete na ideju da ništa ne radite i teško vam je da se odmarate pronađite neki jednostavan hobi: čitajte, slikajte ili izrađujte nakit. Ali nemojte sebi da postavljate ciljeve vezane uz hobi i od opuštajuće aktivnosti da pravite stres.
3 – Radite male promene – Počnite s malim promenama. Pronađite početni korak i krenite u smeru kojim želite postepeno. Ništa se ne događa preko noći.
4 – Postanite radoznali – Što više želite da znate o svetu i ljudima koji vas okružuju to vam život postaje strastveniji. Radoznalost vam takođe pomaže da ostanete otvoreni i fleksibilni.
5 – Računajte svaki korak – Radujte se svakoj promeni. Nije bitan samo cilj, nego i ono u međuvremenu.
6 – Vratite se prirodi – Većinu dana provodite okruženi veštačkim stvarima zbog toga se potrudite da se svesno vratite prirodi, bar po pitanju ishrane i nege tela.
7 – Uživanje neka vam bude prioritet – Napravite popis stvari u kojima uživate i radite ih.
8 – Obojite život – Birajte različito voće i povrće, raznobojnu odeću, ali i prijatelje.
9 – Voda je neophodna – Osam čaša tečnosti nužno je pravilno funkcionisanje. Ako imate mogućnosti u prostoriji u kojoj boravite postavite malu (ali prirodnu) fontanu. Pretakanje vode jonizira prostor.
10 – Probudite se srećni. Možda vam se ne ćini tako, ali je to ustvari jednostavno. Čim otvorite oči kažite: “Danas sam odlučio/la da budem srećan/na”.
11 – U raspored dodajte neuobičajene aktivnosti. Svake nedelje odvojite bar sat vremena za aktivnosti koje nisu uobičajene za vaš stil života.
12 – Kupite alat. Verovali ili ne popravke su zabavne. Za žene – ne dozvolite samo muškarcija da se zabavljaju.
13 – Prebacite se na ribu. Ne samo da ishrana bogata morskim plodovima smanjuje rizik od srčanog napada već i pomaže očuvanje zdravlja uopšte, i može da popravi vaše raspoloženje.
14 – Slušajte. Često mislimo da je dobar komunikator osoba koj zna da kaže tačno ono šta misli, ali umetnost komunikacije se krije u slušanju i shvatanju.
15 – Nikada ne završavajte dan sa vestima. U krevetu treba da se odmarate i skupljate energiju za sledeći dan, a ne da razmišljate o onome što ste upravo čuli, bilo to dobro ili loše. Dan uvek završite sa nečim što što vas opušta.
16 – Postanite ranoranilac. Probudite se trideset minuta ranije i to vreme iskoristite za meditaciju, molitvu, fizičku vežbu, jutarnju šetnju.
17 – Ne zaboravite na zdravstvene preglede. Zakažite i redivno odlazite na kontrolne preglede čak i ako se ne osećate loše..
18 – Napravite modnu reviju. Najmanje dvaput godišnje izvucite svu odeće iz ormara i probajte je.
19 – Stvarajte nova prijateljstva. Stara prijateljstva morate da negujete, ali morate dozvoliti i novim osobama da vam udju u život.
20 – Uradite generalno čišćenje najmanje dvaput godišnje, a redovno bar jednom mesečno u blažem obliku.

Pošalji "Saveti za zabavniji život" na Facebook Pošalji "Saveti za zabavniji život" na Google Pošalji "Saveti za zabavniji život" na My Yahoo! Pošalji "Saveti za zabavniji život" na Live Pošalji "Saveti za zabavniji život" na MySpace Pošalji "Saveti za zabavniji život" na Twitter Pošalji "Saveti za zabavniji život" na Digg Pošalji "Saveti za zabavniji život" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari