Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima

Oceni ovaj blog
10 NAČINA KAKO PROMENE UČINITI LAKŠIMA
Ovo nije ni zezanje ni šala, za promenu od mene
1-Počnite sa malim promenama. Na taj način ćete lakše doći i do velikih. Možda na samom početku nećete osetiti promene ali ćete sebi olakšati situaciju. Znaćete da nešto radite po tom pitanju, a nećete osetiti stres zbog naglih promena.
2 – Mentalno se prebacite u promenjeno stanje. Potpuno se uživite u situaciju kao da se promena već dogodila. Ponašajte se onako kako biste se ponašali da ste već uspeli u svojim namerama. Ako planirate da predjete na novi posao, na stari se oblačite kao da ste već dobili novi. Preuzmite na sebe odgovornosti slične onima koje očekujete da dobijete na novom radnom mestu.
3 – Plivajte nizvodno. Ponekad promenama može doprineti ako prestanete da se opirete trenutnoj situaciji. Tek kada je potpuno prihvatite i prepustite joj se moći ćete da menjate stvari bez prevelike turbulencije.
4 – Kada vam je proces menjanja suviše stresan, olakšanje pronađite u razmišljanju o stvarima koje će vam promena doneti. Ako vam je teško jer već pišete 62. zamolbu za posao prisetite se zbog čega tražite novi posao i osećaja koje ćete osetiti kada ga dobijete.
5 – Svaka promena uključuje učenje u određenom smislu. Ako smatrate da vam je proces menjanja previše stresan, imajte na umu da je ovo samo proces tranzicije koji će uskoro proći, a vi ćete zbog problema u ovom razdoblju biti mudrija i iskusnija osoba.
6 – Morate da znate da su zzbunjenost I uznemirenost sastavni delobi procesa promene. Možete ih ublažiti I planirati način na koji želite da se stvari dogode ali nemoguće je predvideti se detalje. Budite spremni na neočekivana iznenadjenja, tw stalne nove sirtuacije.
7 – Nenojte da mislite da sve morate da uradite sami i na svoju ruku. Potražite pomoć i savete prijatelja. Deljenje osećanja mpože vam dati osećaj olakšanja i pomoći da prikupite snagu za nastavak.
8 – Dajte sebi vremena da naučite da se nosite sa novonastalom situavijom. Nemojte da očekujete da I kada dobijete to što ste hteli sve ići glatko i lako. Morate da znate da će proći odredjeni period dok se osećanja ili situacija ne smire I dok se ne navikbete na nove okolnosti.
9 – Nevažno je koliko je velika promena bila. Vremenom ćete se naviknuti na nove okolnosti. Ako ste se rastavili ili na novom poslu stvari ne idu idealno, morate da znate da je ono što se očekuje I normalno. Vremenom ćete se naviknuti I sve će doći na svoje mesto.
10 – Ako ste odlučili da menjate neke navike koje ste usvajali ćitav život ili dugo vremena, očekujte u prvoj fazi nezadovoljstco, vraćanje na staro ili posustajanje. Ali morate da imate jaku volju I uvek ponovo da postavite cilj i ojačani krenete prema njemu. Čak i ako to 22-gi put da pokušavate sa dijetom.

Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na Facebook Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na Google Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na My Yahoo! Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na Live Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na MySpace Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na Twitter Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na Digg Pošalji "Obavezno pročitati - 10 načina kako da promene učinite lakšima" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari