Oblakoder - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

LBarbara

Oblakoder

Oceni ovaj blog
U prizemlju mog oblakodera žive oni koji ne vole visinu.
S tim u vezi i nosevi su im maleni, slatki, usne sočne a telo punačko jer ne moraju da skaču s jednog na drugi stepenik svaki dan. Primetila sam da su vrata stanara u prizemlju zaštićena katancima, rezama razne vrste ko samice u alkatrazu, e, baš tako. Ne znam doduše kako je tamo al mogu da zamislim.
Na prvom spratu su oni koji vole malo da odskaču od proseka iako i sami spadaju u isti. Koriste lift najčešće, što je za neverovati ali to im je verovatno neki vid dokazivanja svog prividno visokog staleškog mesta u oblakoderskoj visinskoj hijerarhiji. Primetila sam da mnogo ćešće nose prepune cegere sa pijace nego ostali. Možda zato i oni spadaju u one popunačke sa malo većim nosevima doduše ali ipak isto tako sočnim usnama kao oni iz prizemlja.
Drugi je sprat čudo nevidjeno. Tu ima više pasa,mačaka, ptica nego stanara. Mislim, nemam ja ništa protiv al ko da su baš oni namerno ljubitelji životinja pa kad zalaje neka kuca ili zamjauče maca cela zgrada odzvanja čitavih pet minuta. Bilo bi logičnije da ovi sa prizemlja vole pse i mačke. U tom slučaju čulo bi se eventualno jedno ili dva av ili mjau pre nego bi ih izveli u šetnju. Tako mi se čini. Noseve, usne i mere im nisam zapazila ali poznajem sve njuškice njihovih ljubimaca, neverovatno ali istinito.
Od trećespratnih mi je muka. Ne vole lift, zaobilaze ga pa trče stepenicama i to tako da se čuje svaki korak ili skok dok preskaču po dva stepenika. Lupaju vratima jače nego ostali. Valjda im se dopada eho koji proizvodi lupnjava te vrste a koja se kroz sve ostale spratove provlači kao neka potmula grmljavina. Svi su doduše dobro gradjeni i čudno lepi.
Na četvrtom spratu su penzioneri. Koriste lift dva puta dnevno. Čujem ih ujutru rano kad idu po hleb imleko i uveče kad onako čoporativno krenu u šetnju. Kreću posle dnevnika i vraćaju se za pola sata. Posle ne znam šta rade jer zaboravim na njih.
E, zbog stanara sa petog sam i počela sa pričom o mom oblakoderu. Penju se gore isključivo liftom i toliko su lenji da ih mrzi posle da silaze. Sebe smatraju vrhom u oblakoderskoj hijerarhiji i zato imaju velike noseve. U veličini istog se posebno ističe predsednik kućnog saveta koji je svoju funkciju toliko ozbiljno shvatio da ja stvarno mislim da veličina njegovog nosa ima veze sa spratom na kom živi. Ali tu na petom živi i On, hej, On i mnogo smo daleko i nema veliki nos, izrod neki, šta li, pojma nemam. Dok stigne do mene treba mu čitavih deset minuta. Prvo ga čujem kad mu zaškripe ulazna vrata al nekako umilno škripuću, slatko nekako, ne znam da objasnim. Pitala sam juče komšinicu dal i ona čuje to škriputanje vrata sa petog sprata al reče mi da ne obraća pažnju, čudna li je bože, bože. Onda se čuje lift koji kreće na gore, najčešće sa prvog sprata jer oni inače ne izlaze iz njega i vole da im je uvek pri ruci pa ponekad mislim da krišom izlaze iz stanova samo da bi zadržali lift baš kod njih da im bude pri ruci, zlu netrebalo. Zatim čujem način na koji otvara vrata lifta i znam da je On, hej, On. Čuje se zatim jedno tres kad lift stane i dva koraka još čujem i tu je pred mojim vratima i ja onda nemam pojma na kom spratu živim, niti više čujem išta osim zvrrrrrrrrrr................a zar je i bitno....

Pošalji "Oblakoder" na Facebook Pošalji "Oblakoder" na Google Pošalji "Oblakoder" na My Yahoo! Pošalji "Oblakoder" na Live Pošalji "Oblakoder" na MySpace Pošalji "Oblakoder" na Twitter Pošalji "Oblakoder" na Digg Pošalji "Oblakoder" na del.icio.us

Ažurirano 28.02.2012. u 21:31, autor: LBarbara

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Aribi (avatar)
  Lepo i simpaticno napisano
 2. LBarbara (avatar)
  Hvala Aribi....
 3. Borac za prava zivotinja (avatar)
  Ovo ima mnogoooo pozitivniji ton nego jedna priča o spratovima sjajnog Bucatija ...
  Svaki put kada vidim da se u priči spominju spratovi, sklona sam da se lecnem.
  Sad se osmehnuh.
 4. MathPhysics (avatar)
  Ha, ha, zaista prilično pozitivno... Nasmejala si me sa par komentara.
 5. LJILJA MMM (avatar)
  tebe volim da čitam ali ne postižem ....eto ....ako češće postaviš blog obećavam da ću te stići
 6. LBarbara (avatar)
  Ljubim vas.....umem da budem detinjasta, šta ćeš...
  Dal je to mana ili vrlina, pojma nemam..
 7. ristob (avatar)
  Zvrrrrrr...
 8. LBarbara (avatar)
  Ju Risto, uplaši me, otkud tiii?...