ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Ilinoida

ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!

Oceni ovaj blog
Затварају моја уста, гурајући ми црвену мараму и говорећи да је то за моје добро.
Вежу моје очи стављајући преко њих жути повез.
Вежу ми ноге скулптурама по улици лепљеним силиконом по некада слободним српским улицама..
Руке ми сакате модератори.
Ја сам банована Српкиња, жељез носим око врата, а камење гурам да ми се поново врати и прегази ме. Ја сам банована Српкиња, и док туђе птице певају песме у мојим шумама, ја сам банована српкиња и слушам их. Шапатом преносим ветровима поруку неку, нико је не чује, јер ја сам банована Српкиња. Угушите и овај последњи крик у мени, последњи српски вапај, нека ме не буде више, нека се мермер прелије преко мене и шумско биље нека обрасте мој гроб а ви дођите зором и ликујте над смрћу бановане српкиње! Опело ће ми одржати неме птице, оне које никада не полете а који ће разумети језик немуштих. Они који су имали пуно тога да кажу, умрли су одавно.

Јер ја живим а као да не живим, јер ја живим а као да сам већ умрла, ја сам банована српкиња, сахраните ме, узидајте у зидове окречених графита! Оперите руке крвљу банованих и несталих! Ви наставите да живите над надама и закопаним речима умрлих!

Распните моју мисао, распните моје прсте, оперишите моја уста, отсеците и затворите моје прсте у тамницама што су уместо сунца кречене у жуто, радујте се и ликујте над покопаним умрлима по вашем а ипак живим по божијем промислу!

Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na Facebook Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na Google Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na My Yahoo! Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na Live Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na MySpace Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na Twitter Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na Digg Pošalji "ЈА, БАНОВАНА СРПКИЊА!" na del.icio.us

Ažurirano 31.07.2008. u 11:55, autor: Ilinoida

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. mishabjelic (avatar)
  Vasa je pesma bez reci puna poetskog patosa i inteziteta.
  Dva pitanja:
  -Sta znaci rec: "banovana" ako ne engleski "ban" ?
  -Kako uspevate da vam tekst izadje na blogu na cirilici? (molio bih vas za detaljnije razjasnjenje).
 2. mar_comm (avatar)
  Предивно,
  То што мало подсећа на "Пркосну песму" је квалитет више ...
 3. REVELIN (avatar)
  Sve razumem,samo jedno ne...zasto toliko gorcine....i zasto pticama vlasnika odrediti,nase i njihove,kad su "ptice" samo svoje i jedino "pticama" ne mozes let uskratiti,jedino "ptice" ne mozes sputati,jedino njih ne mozes kontrolisati...a ne mora se svake "ptice" perje svakom svideti....svoje neguj,neka bude uvek spremno krilu zamaha dati...Srpkinjo.