Писање личне мисије (изјава о мисији) - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

he_who_brings_order

Писање личне мисије (изјава о мисији)

Oceni ovaj blog
Доста сам се заинтересовао о планирању свог времена, организовању, постављању и остварењу циљева, јер желим да што боље искористим овај живот, да не расипам време на неке глупости... Честа изјава у области контроле времена је: "ако ви не контролишете своје време, сви други ће", и потпуно се слажем са овим, постоје многе "мале" ствари које нам узимају доста времена, а које имају вредност по нас и друге, једнаку нули.

Лична мисија(или изјава о мисији) је кратак опис онога на шта желите да се сконцентришете, шта желите да остварите и ко желите да постанете у одређеној области свог живота у следећих једну до три године. То је начин да сконцентришете своју енергију, поступке, понашање и одлуке према стварима које су вам најважније.

Основне смернице

1. нека буде једноставна, јасна и кратка. Најбоље изјаве о мисији су дуге 3 до 5 реченица.
2. Ваша изјава о мисији треба да додирне оно на шта желите да се сконцентришете, и ко желите да постанете као особа у том делу свог живота. Размишљајте о одређеним поступцима, понашањима, навикама које би сте желели и које би донеле позитиван утицај у том делу живота у следећих једну до три године
3. будите сигурни да је ваша мисија позитивна, уместо да кажете шта не желите, кажите шта желите да урадите или постанете. Нађите позитивне алтернативе свим негативним изјавама.
4. укључите позитивна понашања, особине и вредности које сматрате важним и желите да развијате у будућности.
5. створите изјаву о мисији која ће вас водити кроз свакодневни живот и одлуке. Нек та изјава буде део вашег свакодневног живота.
6. размисилте колико ће ваша изјава о мисији утицати на друге делове вашег живота. Да ли је у складу са другим вашим изјавама о мисији? Да ли је у конфликту са неким другим стварима?
7. Нек укључује емоције. Нека у вама буди страст и жељу да остварите, нека инспирише и даје енергију.

Упамтите да ваша изјава о мисији није"уклесана у камену". Наставиће да се мења и еволуира како добијате увид о себи и шта желите од сваког дела свог живота.

Примери

"Да ... (шта желите да постанете, урадите или достигнете) ... зато што .... ( разлог због ког је важно то постићи). То ћу постићи тако што .... (одређена понашања или поступци које ће те користити како би дошли дотле)."

"Ја вреднујем ... ( изаберите једну до три вредности ( на енг.) ).... зато што .... ( разлог због ког су вам те вредности важне). Због тога ја ћу ... (шта можете урадети како би живели по тим вредностима).."

"Да развијам квалитет ... (Два до три квалитета(ЕНГ.) ) ... које ценим у ...( наведите особу која има те квалитете, утицајну особу у вашем животу, макар лик из романа) .... како бих ... ( шта желите да постигнете овим квалитетима)"

Уколико не знате енглески језик преведите жељену вредност клик

"Да живим сваки дан ...(изаберите две до три вредности или принципа) .... како бих (шта ће вам живљење по овим вредностима значити и дати)... Ово ћу урадети тако што ћу ...(одређена понашања која ће те користити како би живели по тим вредностима) ...

Слободни сте да комбинујете и додајете како год желите...

Имате неке примере мисија (енг.) клик

Захваљујем се www.timethoughts.com

Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na Facebook Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na Google Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na My Yahoo! Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na Live Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na MySpace Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na Twitter Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na Digg Pošalji "Писање личне мисије (изјава о мисији)" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. ljeshko (avatar)
    Ma dzaba sve kad ja ne znam sta je to sto zelim...a kad pomislim da me nesto zanima,dosadi mi posle kratkog vremena...