Vi ste nešto posebno - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Vi ste nešto posebno

Oceni ovaj blog
[img]http://img197.imageshack.us/img197/4135/dollarse.jpg[/img]Jedan poznati govornik je počeo svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 50 dolara uvis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi.

Pitao je: „Ko želi ovu novčanicu?“ Sve ruke su se podigle. Nastavio je: „Ovih 50 dolara daću nekome od vas, ali najpre ću još nešto napraviti.“ Zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: „Da li je još uvek želite?“ Sve ruke su bile i dalje u vazduhu.

Zatim je nastavio: „A kad ovo napravim?“ Bacio je novčanicu na pod i cipelama je izgazio i obrisao prljavi pod sa novčanicom.

Podigao je novčanicu, bila je zgužvana i skroz prljava. „Dobro, ko je još uvek želi?“ Još uvek su sve ruke bile podignute.

Onda je rekao: „Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo vrednu lekciju. Šta god da sam uradio sa ovom novčanicom, vi ste je hteli i dalje, jer ni u jednom trenutku nije izgubila na vrednosti. U svakom trenutku je vredela 50 dolara. Često nam se dogodi da nas u životu neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog života. Ponekad se osećamo kao da ne vredimo ništa.“ Bez obzira šta vam se dogodilo u životu, ili će se tek dogoditi, vi nikada nećete izgubiti na vrednosti. Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, vi ste i dalje neprocenjivi za sve one, koji vas vole više od ičega na svetu.”

Naši životi se ne vrednuju prema onome šta radimo ili koga poznajemo, već prema onome što jesmo. Vi ste nešto posebno, ne zaboravite to. Ukoliko ovu priču ne podelite sa drugima, nikada nećete saznati čiji život je dotakla, kom slomljenom srcu se obratila ili kakvu nadu je nekome pružila. Brojte svoje uspehe, a ne probleme i brige.

Nemojte nikada oklevati da probate nešto novo. I uvek imajte na umu: jednostavni ljudi su sagradili Nojevu barku, a stručnjaci Titanic.[img]http://img217.imageshack.us/img217/1525/moneyij.jpg[/img]

Pošalji "Vi ste nešto posebno" na Facebook Pošalji "Vi ste nešto posebno" na Google Pošalji "Vi ste nešto posebno" na My Yahoo! Pošalji "Vi ste nešto posebno" na Live Pošalji "Vi ste nešto posebno" na MySpace Pošalji "Vi ste nešto posebno" na Twitter Pošalji "Vi ste nešto posebno" na Digg Pošalji "Vi ste nešto posebno" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. lejla.al.dbuni (avatar)
  Dopala mi se priča,Mr.GMO...

  Posebno je efektna završna setenca..
  ~Znajte da su "Nojevu barku" napravili amateri,a "Titanik " stručnjaci ~... nju sam već čula u drugačijem kontekstu.
  (pravi biser mudrosti,od univerzalnog značenja!).

  Zahvaljujem ti na ovom postu...