Kladjenje - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dragance

Kladjenje

Oceni ovaj blog
KLADJENJE
Jednog lepog dana u Kanadsku nacionalnu banku, noseci torbu prepunu novca, uputila se jedna mala postarija gospodja. U banci je insistirala na tome, kako mora da razgovara s predsednikom banke, da bi otvorila svoj stedni racun, jer, po njenim recima, "to je puno novca!". Nakon niza zavrzlama, banka joj je konacno dozvolila prijem u kancelariji predsednika banke (klijent je uvek u pravu!). Predsednik banke upita gospodju, koliko novca zapravo zeli da polozi. Ona je odgovorila "165,000 $" i sasula gotovinu iz svoje torbe na njegov sto. Predsednika je naravno zanimalo, odakle joj toliko gotovine, pa je priupita: - "Vrlo sam iznenadjen, sto nosite toliko gotovine sa sobom. Gde ste zaradili sav taj novac?"
Gospodja odgovori: - "Na opkladama." - "Na opkladama? Kakve su to opklade??" upita predsednik. Gospodja odgovori: - "Pa, na primer, kladim se u 25,000 $ da su Vasa jaja kvadratna." - "Ha, ha, ha", nasmejao se predsednik, "to je glupa opklada. Gospodja ce na to: - "Znaci, Vi biste prihvatili moju opkladu?" - "Naravno", rece predsednik, "kladio bih se s Vama, da moja jaja nisu kvadratna!" Mala gospodja tada rece: - "Dobro, ali buduci da se radi o velikom iznosu novca, smem li sutra u 10:00 pre podne dovesti svog advokata kao svedoka?" - "Naravno!" odgovorio je predsednik sigurno. Te je noci predsednik bio vrlo nervozan, proveo je mnogo vremena pred ogledalom proveravajuci svoja jaja, okrecuci se stalno s leva na desno. Proveravao ih je sve dok nije bio potpuno siguran, da nema nacina da njegova jaja budu kvadratna i da ce sasvim dobiti opkladu.
Sledeceg jutra, tacno u 10:00 pre podne, u kancelariji predsednika Kanadske nacionalne banke pojavila se mala postarija gospodja sa svojim advokatom i ponovila svoju opkladu: "25,000 $ da Predsednik ima cetvrtasta jaja!" Predsednik se ponovo slozio s opkladom, a postarija gospodja ga je zatrazila da skine pantalone, kako bi svi mogli videti. Predsednik je jadikovao. Mala postarija gospodja je pristupila sasvim blizu njegovih jaja i priupitala ga, moze li ih opipati. - "No, u redu", rece predsednik, "25,000 $ je mnogo novca, pa tako pretpostavljam, da hocete biti apsolutno sigurni." U tom je trenutku primetio, kako je njen advokat poceo u tisini da lupa glavom o zid. Predsednik upita postariju gospodju: - "Sta se, dodjavola, dogadja s Vasim advokatom?" Ona odgovori: - "Nista, osim sto sam se s njim kladila u 50.000 $, da cu danas tacno u 10:00 pre podne, imati u svojim rukama jaja predsednika Kanadske nacionalne banke".

Pošalji "Kladjenje" na Facebook Pošalji "Kladjenje" na Google Pošalji "Kladjenje" na My Yahoo! Pošalji "Kladjenje" na Live Pošalji "Kladjenje" na MySpace Pošalji "Kladjenje" na Twitter Pošalji "Kladjenje" na Digg Pošalji "Kladjenje" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari