O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

bundeva

O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem...

Oceni ovaj blog
Ovde cu ja malo da razmisljam kad mi dodje..

O banu

Ban je posve nalik infarktu. Dolazi iznenada, niotkud, a ostavlja trajne i teske posledice. Jednom nacet banom, banovani se vuce kao olupina od bana do bana dok ga ne pogodi konacni ban, koji ce neumitno doci i koji je ravan virtuelnoj smrti. Prema tome, ban je bozanska moc data u ruke posvecenima da te strefe infarktom ili da ti oduzmu zivot.

Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na Facebook Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na Google Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na My Yahoo! Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na Live Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na MySpace Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na Twitter Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na Digg Pošalji "O banu, banovanom, onom sto banuje, hlebu nasem svagdasnjem..." na del.icio.us

Ažurirano 21.08.2011. u 16:28, autor: bundeva

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
 1. MirjanaZ (avatar)
  meni sad nesto zao
 2. Strela (avatar)
  [B]bundeva[/B], јеси ли био банован?

  Ако јеси, морам ти рећи да те потпуно размем....

  Мени се то десило више пута, истина на Политици, где и није неки проблем зарадити бан.
  И стварно је шок, налик инфаркту, барем за оне који искрено приступају форумашењу. :eek:

  [B]Сад је тренутно банован, мој стари форумски другар Еремита, легенда са пдф. Политика...и некако је пусто и тугаљиво без њега.[/B] :cry:
 3. bundeva (avatar)
  pa strefilo me nekoliko infarkata, ali nije mi bila namera da jadikujem.. htedoh malo filozofski, sa visine da sagledam 'stvari' .. ma salim se, zabaljkam se malo
  Ažurirano 26.07.2008. u 00:19, autor: bundeva
 4. bundeva (avatar)
  Nema bana bez sudnjega dana

  Dan za ban je jedan od onih dana kad vam sve krene uz ku.. To je dan kad vas neki djavo tera da vezanih ociju bacite kamen u gomilu, a zatim i da podmetnete glavu kad iz gomile ka vama poleti cigla.
  Ažurirano 17.08.2011. u 21:48, autor: bundeva
 5. WEISHAUPT (avatar)
  Na pdf politika se teško dobija ban. Zapravo, uopšte, teško se dobija opomena, naročito u zadnje vreme. Moderatori su jako tolerantni. Osim ako je neko kreten pa objavi 50 uvredljivih postova u kojima psuje mater predsedniku države ili tako nešto. To je radio Eremita. On je meni recimo psovao mater, na najprizemniji i najvulgarniji način ponekad u proseku i po 5 puta na jednom topiku. I ne samo meni. Tamo su ljudi potpuno podivljali. Šta sve pišu i kako se izražavaju - to je strašno. A na pdf Ljubav & Sex, bajo moj, začas možeš da dobiješ ban ili crveni karton vredan 3 poena koji ističe za mesec dana - pa ti vidi. Moderatorka Borg je ubedljivo najstroža na celoj Krstarici. Meni je slala crvene kartone za pominjanje prdeža, citiram: "Poređenje muškog i ženskog prdeža je besmisleno. Ovaj karton vredan 1 poen..." itd. Znači ja kad odem na pdf Politika totalno se opustim, ali kad odem na pdf Ljubav & Sex moram dobro da pazim šta pišem.
 6. bundeva (avatar)
  Kotrljani

  Forumas kojeg posle nekoliko godina banuju nalik je kotrljanu. On strpljivo gura svoje gоvno uz brdo dok ne postane preveliko i skotrlja se zajedno sa njim.
  Ažurirano 17.08.2011. u 21:52, autor: bundeva
 7. bundeva (avatar)
  Trka za REC

  Forumas pogodjen banom nalik je divljem vepru pogodjenom metkom. Kao sto ranjeni vepar kidise na lovca u nadi da ce stici da ga iskida zubima pre nego sto ga odstreli, tako forumas zasipa posvecenog bujicom reci u nadi da ce stici da izgovori REC kojom ce ga zgromiti pre no sto strada od trajnog bana. Cudna je ta samoubilacka psihologija ranjene zveri. Iako je svestan da se moze okrenuti i otici bez vecih posledica, forumas pogodjen banom ce kao sprinter na pucanj startera prosto poleteti ka ciljnoj liniji iza koje lezi provalija. Posmatrajuci trajno banovane, ja nikada nisam bio siguran da li je tu posredi bilo ubistvo ili samoubistvo. Ali sam siguran da postoji ta prejaka REC kojom forumas, ako je dovoljno brz i ako je se onako ranjen seti, moze ne samo zgromiti posvecenog, vec i razneti Krstaricu u paramparcad.
  Ažurirano 17.08.2011. u 21:50, autor: bundeva
 8. DisMisaL (avatar)
  Ban naš nasušni...
 9. bundeva (avatar)  Umiranje

  Dobijanjem trajnog bana, forumas zapada u stanje klinicke smrti. On je sasvim nem i nepokretan dok mozak groznicavo pokusava da se prilagodi sitauaciji koju ne moze jasno da definise i za koju nema odgovor. Prvi znaci svesnog rasudjivanja javljaju se pitanjem:” Da li sam ziv?”, a onda se nametne i logican odgovor: “Da, ziv sam cim se pitam.” Dolazeci do svesti da je ziv, on pokusava da shavati u kakvom se fizickom okruzenju nalazi. Prvo pazljivo opipa sebe. “Dobro je, tu su mi nos, usi i.. i sve mi je tu.” Zatim pipa oko sebe. Tu bolno zakljucuje da se nalazi u sanduku i da je ziv sahranjen. Da, sad se sasvim jasno seca tog vantelesnog iskustva. Sa visine je posmatrao kako ga posveceni zivog bacaju u raku. Pokusava da podigne poklopac sanduka, ali ne moze – suvise je duboko zakopan. U ocajanju doziva, ali ga niko ne cuje. Pokusaji postaju sve slabiji, a glas sve tanji. I na kraju forumas umire. Namrtvo.
  Ažurirano 17.08.2011. u 21:52, autor: bundeva
 10. limunada (avatar)
  e,druže bundeva ,šta si imo iz srpskog ?
 11. bundeva (avatar)
  dvojku, djuze.. sto?
 12. limunada (avatar)
  ma,ja bih ti dala peticu...
 13. bundeva (avatar)
  ma meni samo zao sto baba iz knjizevnosti nije ziva da moze da vidi sve ovo..

  Vaganje smisla

  Cetrdeset dana nakon smrti (mereno relativnim forumskim vremenom), duh pokojnog luta forumom nastojeci da ustanovi da li je njegov zivot imao smisla. Groznicavo otvara podforume, zaviruje najpre u postove najblizih *, a zatim i u sve ostale pazljivo utvrdjujuci tacnu kolicinu tuge za pokojnikom, jer ta kolicina tuge onih sto ostaju i jeste jedino objektivno merilo vrednosti zivota pokojnog. Utvrdivsi da je kolicina zadovoljavajuca, forumas je ostvaren, njegova dusa nalazi smiraj i zauvek napusta forum. U suprotnom, ona ostaje na forumu u nekom drugom obliku, u nekom drugom niku u nadi da ce se u ovom novom zivotu napokon ostvariti.

  * sa liste prijatelja
  Ažurirano 17.08.2011. u 21:53, autor: bundeva
 14. limunada (avatar)
  e,druže,ovog puta si nadmašio sam sebe...
  baš mi se dopada...ozbiljno,a i tačno je...nisi ti ,druže,uopšte naivan...
  forum...mali život...
  (odoh da kucam u drvo da te ne ureknem ili da se ne uobraziš od ovolikih izliva mojih pohvala...)

  e,baš me interesuje koju bi ti ocjenu dala prof. hellen...
  Ažurirano 05.08.2008. u 09:24, autor: limunada
 15. limunada (avatar)
  p.s. i što ovaj glupi blog ne dozvoljava više od četiri smajlija...?
 16. limunada (avatar)
  e,druže,otkad nisi nešto pametovao ovde?
 17. CoffeInn (avatar)
  samo da pitam:

  sta mislis da Banovani sretne na ulici Bana, i malo ga Banuje ?
  onako.... stvarnicki .... po nosu ....
 18. Butterfly effect (avatar)
  Jedan od boljih blogova ikada Nikad nisam imala srcku
 19. tehduduk (avatar)
  banovana na pdf Beograd- sta da vam kazem, istripovao se mod licnom napadu... al' prezivela, bas kao srcku- dok se ne oporavih nisam shvatala sta se desava
 20. limunada (avatar)
  opet sam pročitala ovaj rekvijem i opet mi se dopada...

  druže,jes ti ovo đe još objavio?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja