.. zdravo .. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

alim

.. zdravo ..

Oceni ovaj blog
.. da .. istina je .. materija je misterija svih misterija ..

.. ispričati ću vam razne stvari .. .. ako ste zapamtili evoluciju .. i to da je .. postojati iznad živjeti .. sad znate da treba vidjeti fiziku .. i nakon nje sve .. .. sve poznato .. treba vidjeti .. da bi se shvatilo .. da to ne može samo .. i da ima još i nepoznato .. dakle .. da ima put .. koji vodi daleko daleko ..

.. ovo je priča .. mnogih pričica .. pa će tako i da ju pričamo .. rasjeckanu .. sa tendencijom .. da se sastavi ..

1 .. dvije se veoma važne .. stvarčice .. pokazuju .. otvorene .. pred čovjekom ..
.. prva .. materija .. šta je to .. .. u odnosu na nešto što nazivaju .. duh duša svijest ideja prostor kvantno područje strune .. ili bilo kako ..
.. drugo .. čovjek .. šta je to .. .. u odnosu na tijelo djelo misao osjet .. ili nešto drugo .. a što bi se moglo zvati čovjek ..

2 .. materija .. njena neka čestica .. razbijena .. šta daje .. ? .. .. prema ajnštajnu daje energiju .. e je em ce kvadrat ..
.. od relativnosti još ovo .. .. paradoks blizanaca kaže što .. ?
.. sjećate se tumačenja sa autobusima i vlakovima i zrakom svjetla .. ? .. mislim da ne vrijede .. .. a vjerujem da je suština u ovome .. bitno je .. način postojanja tog nečeg što se kreće .. i taj način je drugačiji kod velike brzine .. .. blizanac u raketi ostaje mlad zato što .. dugo postoji u stanju brzine .. bez obzira što bi onaj na planeti .. relativno na njega .. imao istu brzinu .. i nema načina da se odredi ko treba ostariti ..

3 .. u ranoj filozofiji ima svega .. ona je ušla u svijet koga imamo danas .. tako da i izlazak možemo gledati u njoj ..
.. majstor brzine je tamo heraklit .. sve se kreće .. sve se mjenja .. .. i brzina ostaje do danas .. prilična nepoznanica ..
.. majstor postojanja je parmenid .. i zenon .. i baš on nije nikako rješen .. sve do danas ..
.. rješenje zenona je .. nepostojanje materije .. ili preciznije .. nepostojanje materjalne čestice kao objekta .. kao .. stvari .. kakvom ju naš mozak može pojmiti ..

4 .. nešto .. kao promjenjen model mišljenja .. da bi shvatili da ima i druge mogućnosti .. bez obzira koliko valjaju ..
.. čestica može biti i nešto kao .. vir na vodi .. .. tako da se nama daje kao nešto veoma stvarno .. iako je njena .. tvar .. nešto drugo .. voda .. a mi uspjevamo .. spoznati samo vir .. pa i dajemo njemu .. neko postojanje ..
.. ona može i stalno nestajati i postajati .. rafalno .. eksplodirati i širiti se prostorom kao val .. nestati .. na njenom se mjestu .. stvoriti rupa u energiji .. ovu rupu ispunjava nova energija .. mi uviđamo djelove eksplodirane čestice koja do nas stiže .. koja se raspala .. i to je spoznaja .. ta energija može .. sa druge strane .. čestice u nama čak graditi .. pa smo mi i okolni svijet u stvari .. gadno povezani .. raspali bi se u sekundi .. kad nebi energija svega nas .. stalno na novo gradila ..

5 .. rješenje zenonovog paradoksa je .. ne postoji u stvarima .. u materiji .. nikakva kontinuirana tvar ..
.. čvrstina onog što mi vidimo i osjećamo .. i detektiramo na bilo koji način .. samo je izraz .. čvrstine toka energije .. koji se na nekim mjestima .. očituje .. pokazuje .. na neki način .. .. čvrstina stvari ne znači da u njima postoji bilo što .. trajno .. kontinuirano ..
.. sunce nije samo svaki dan novo .. ono je uvjek i neprestano novo ..

6 .. dostojevski kaže .. zakon samoodržanja najprirodniji je zakon čovjeka .. ali kod čovjeka postoji još jedan tako prirodan .. zakon samouništenja ..
.. čestica predstavlja tok energije .. na koji sama ne može učestvovati .. stablo slično .. zec slično .. ali .. da li čovjek predstavlja tok energije koji i na sebe samog može djelovati .. ?
.. to je pitanje slobode .. i boga .. .. pretpostavili smo da se sve mjenja .. i da je to zakon .. a sada je pitanje .. možemo li mi stvoriti .. drugačijeg sebe .. ili svaki nov ja .. mora biti .. isti stari .. ?

7 .. kod razbijanja .. materije .. pretpostaviti ćemo dvije mogućnosti ..
.. prva .. materija se pretvara stalno u energiju i ova u materiju .. čestice nemaju kontinuitet u tvari koja ih gradi ali svijet se sastoji od ukupnosti te energije .. kao slobodne ili u česticama .. .. sve je igra te energije .. kretanje je .. prestvaranje čestice .. malo pomaknuto .. pod utjecajem sve okolne energije ..
.. druga .. postoji .. granica .. .. preko nje nema kretnje .. ali je tu mogućnost za nju najveća .. upravo zato što se kretanje u materjalnom svijetu .. ograničava .. koči .. svom energijom oko .. tog kretanja .. .. kretnja sa granice je svjetlo ..

8 .. područje .. preko granice .. bilo bi područje .. izrazito male energije .. ili kvantno .. bilo bi .. kao .. polje svijesti .. tu ne bi trebalo putovati da se sazna šta negdje ima .. jednostavno bi se znalo ..
.. korjen mladog stabla raste .. putuje u potrazi za vodom i hranom .. ali veliko stablo ima razvijeno korjenje .. u to područje .. u jednom uobičajenom toku .. dolazi voda i hrana ..
.. tek izlaz iz tog područja bi značilo kretnju .. najprije veoma brzu .. kao kod svjetla .. za koju se i ne zna je li čestica ili val ..

9 .. da li je to područje .. domovina volje .. ili duše ..
.. da li mačka .. kada hoće van .. najprije stvori .. volju .. koja znači .. postoji prostor izvan ove sobe .. i tamo hoću .. .. a samo njeno postojanje u obliku organizirane materije .. predstavlja .. s jedne strane .. kočnicu te volje .. ali s druge i .. otjelovljenje te volje .. jer su mačke i nastale zato da se .. neke mogućnosti iz .. kvantnog područja .. ostvare ..

Pošalji ".. zdravo .." na Facebook Pošalji ".. zdravo .." na Google Pošalji ".. zdravo .." na My Yahoo! Pošalji ".. zdravo .." na Live Pošalji ".. zdravo .." na MySpace Pošalji ".. zdravo .." na Twitter Pošalji ".. zdravo .." na Digg Pošalji ".. zdravo .." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
 1. sanja* (avatar)
  .. misliš da nema komentara jer nije jasno .. ili jer nema primedbi ..?

  (.. ja lično .. nemam primedbi .. al ne brzam da sudim po sebi ..)

  .. moram samo jedno da priznam .. a nije primedba ..
  .. meni to .. kvantno .. nije sasvim jasno ..
  Ažurirano 13.02.2012. u 17:12, autor: sanja*
 2. alim (avatar)
  .. komentara nema jer to i nije taj interes .. gledao sam .. na filozofiji recimo .. interesi su drugačije .. kanalizirani .. .. interes ovog .. na takav način ne postoji ..
  .. kad bi postojao interes .. dovoljno bliz .. ovo bi bilo nejasno .. .. pročitao sam ponovo .. i jasno mi je .. ali to sam čitao i pisao nekoliko desetaka godina .. valjda ..
  .. a u vezi kvantnog .. ni meni nije jasno .. .. a ono što jest .. izgleda ovako ..
  .. postoji granica materije i energije .. prilično jasna .. ali se može preći .. materija može postati energija i suprotno .. kada traže jako sitnu česticu .. onda se iz materije približavaju energiji ..
  .. kvant je .. mala količina energije .. mala mala .. ne može se djeliti .. i moguće da postoji na nekoj drugoj granici .. ali .. čega ima preko granice .. tamo gdje nema energije .. u tom području .. .. a u tom području počinju .. nastajati .. razna čuda .. recimo .. jedna čestica zna za drugu .. ili se prestvori daleko .. .. u tom području kao da se nešto mjenja .. .. pitanje je što ..
  .. te granice uzmi kao .. vodenu paru .. kišu .. kanali vode potoci i rijeke .. .. sve je to voda .. ali bitno drugačije snage .. drugačije mogućnosti .. gledaj kao dijete .. gledaš rijeku i vidiš vodu .. onda gledaš nebo i neko ti kaže tamo je voda .. ali ti tamo ne vidiš ništa ..
 3. alim (avatar)
  .. inače .. na filozofiji sam vidio temu .. i bila je baš onako postavljena kao što ja mislim da valja .. kao .. materiju treba riješiti .. ovaj je svijet materjalan i to drži sve .. drži od bilo kakvih mogućnosti .. tu je kratki spoj .. a materija je misterija ..
  .. i to meni savršeno štima .. isto mislim ..
  .. ali sve drugo u toj temi .. jedva da me doticalo .. .. ****** ..
  .. a to i nije tako novo .. kod hrvatra sam često stavljao komentare uz novu temu .. i poslije nisam imao ništa reći .. nekoliko mjeseci .. na tu istu temu ..
 4. hakim bej (avatar)
  .. ne .. dakle ne .. mozes sa .. ljudima i .. ostalima pricati .. ili im .. se naprosto .. obracati na .. jeziku koji .. ne razumeju .. ic .. sto mu .. dodje kao .. uopste .. jer je .. lako pustiti .. tekst na .. svahiliju i .. sa tackicama .. ili .. bez njih .. iz naprimer .. gugl translatora .. nerazumljiv .. i zatim se .. cuditi .. sto ne .. odgovaraju .. nisam .. primatio .. ispravka .. primetio da .. postujes na .. absba .. ili slicnom .. mediju gde .. jezik nije .. tvoj ili .. tebi razumljiv .. i kada .. se dresiranom .. psu obratis .. na jeziku koji .. nije jezik .. njegove dresure .. on te .. nece razumeti .. ni rec i rizikujes da .. budes zbog .. nerazumevanja ujeden .. ili pojeden figurativno .. naravno .. obracati se nekome .. na jeziku koji .. oboje razumete .. se smatra civilizovanim .. ponasanjem mozda .. kulturom .. pokusati izmisljati .. novi jezik .. ili jos gore .. novo pismo .. pravila .. vodi ignorisanju .. civilizovanih i .. kulturnih sagovornika .. tako da imati .. svoj i samo .. svoj jezik i .. pravila znaci uglavnom .. obracati se sebi .. samom ne ocekujes .. valjda u svojoj .. narcisoidnosti da ce .. ljudi sve .. odbaciti i krenuti .. za lingvistickim mesijom .. zabole .. me ruka od ovih .. tackica i sada .. vidim da ne .. umem da procitam .. sa razumevanjem .. sta sam do sada .. pisao mada .. misao je jos .. sveza aktivna .. i u glavi .. bistra ali napisana .. ustvari izbusena .. ovim tackicama .. potpuno konfuzna .. i autoru nerazumljiva .. tako da ako .. sam nekoga slucajno .. tackicama ubo ili .. nedajboze .. uvredio neka .. zna da nisam .. u stanju da procitan .. edit procitam .. tekst i eventualne .. greske stilske .. gramaticke i logicne .. ponistim ili ispravim .. predlazem da pokusas .. da shvatis koliki .. sam napor ulozio .. da ne brojeci uopste .. tackice .. sastavim tekst i da .. pomislis da ima .. ovde na forumu .. pametnih ljudi koje .. je dobro imati za sagovornike .. ali ih tackicama .. i nejasnocama od sebe .. i od svog .. bloga odgurujes .. voleo bih da .. te vidim u rimu kako .. pokusavas da ne .. ostanes gladan .. da li bi i .. tamo brojao tackice ili .. bi na tecnom .. italijanskom narucio .. picu .. sada treba staviti .. znak pitanja ali .. me ove tackice .. saplicu i ja vise .. neam pojma dal .. od sneg il od tacke .. nesam pametan vise .. ce poslusamo jedan .. hit od kog posten covek .. moz da ogladni .. lija lija pa .. logicno dolija .. tacke si pocinjev .. ko od sneg grudve .. da se topev .. u ovaj monitor koji .. neje vodootporan .. tako li se vika .. kad se otpor na vodu .. sto li tedo da reknem .. bem li ga ali .. neje za pamet ic .. cu ti reknem i ovo.. ima ovde .. na ovaj forum .. mnozina iz bosnu .. znaes li bre drco .. sto tija ekavicu na forum koristev .. samo lecka da se .. podobro s drugog ispricav .. a neje do razbiranje .. razbiramo se mi ama .. lakse bese nekako bez .. ovija kompiri .. al malecki kompiri .. da ga bem .. ko tacke .. mene neje .. problem ni italijanski .. ni engleski ni kojgod jezik .. da ti ovo napisem ali .. u tija jezici se znae .. kolko i u srpski .. kompiri idev na kraj .. a mali kompiri .. nji ne iznosev .. nego na prasci kuvav .. nesu oni za pismen .. svet tija kompiri .. zdravo ..
  http://.. ne .. dakle ne .. mozes sa...i .. zdravo ..
  Ažurirano 14.02.2012. u 01:11, autor: hakim bej
 5. Ne diraj moje krugove (avatar)
  Citat Original postavio hakim bej
  .. ne .. dakle ne .. mozes sa .. ljudima i .. ostalima pricati .. ili im .. se naprosto .. obracati na .. jeziku koji .. ne razumeju .. ic .. sto mu .. dodje kao .. uopste .. jer je .. lako pustiti .. tekst na .. svahiliju i .. sa tackicama .. ili .. bez njih .. iz naprimer .. gugl translatora .. nerazumljiv .. i zatim se .. cuditi .. sto ne .. odgovaraju .. nisam .. primatio .. ispravka .. primetio da .. postujes na .. absba .. ili slicnom .. mediju gde .. jezik nije .. tvoj ili .. tebi razumljiv .. i kada .. se dresiranom .. psu obratis .. na jeziku koji .. nije jezik .. njegove dresure .. on te .. nece razumeti .. ni rec i rizikujes da .. budes zbog .. nerazumevanja ujeden .. ili pojeden figurativno .. naravno .. obracati se nekome .. na jeziku koji .. oboje razumete .. se smatra civilizovanim .. ponasanjem mozda .. kulturom .. pokusati izmisljati .. novi jezik .. ili jos gore .. novo pismo .. pravila .. vodi ignorisanju .. civilizovanih i .. kulturnih sagovornika .. tako da imati .. svoj i samo .. svoj jezik i .. pravila znaci uglavnom .. obracati se sebi .. samom ne ocekujes .. valjda u svojoj .. narcisoidnosti da ce .. ljudi sve .. odbaciti i krenuti .. za lingvistickim mesijom .. zabole .. me ruka od ovih .. tackica i sada .. vidim da ne .. umem da procitam .. sa razumevanjem .. sta sam do sada .. pisao mada .. misao je jos .. sveza aktivna .. i u glavi .. bistra ali napisana .. ustvari izbusena .. ovim tackicama .. potpuno konfuzna .. i autoru nerazumljiva .. tako da ako .. sam nekoga slucajno .. tackicama ubo ili .. nedajboze .. uvredio neka .. zna da nisam .. u stanju da procitan .. edit procitam .. tekst i eventualne .. greske stilske .. gramaticke i logicne .. ponistim ili ispravim .. predlazem da pokusas .. da shvatis koliki .. sam napor ulozio .. da ne brojeci uopste .. tackice .. sastavim tekst i da .. pomislis da ima .. ovde na forumu .. pametnih ljudi koje .. je dobro imati za sagovornike .. ali ih tackicama .. i nejasnocama od sebe .. i od svog .. bloga odgurujes .. voleo bih da .. te vidim u rimu kako .. pokusavas da ne .. ostanes gladan .. da li bi i .. tamo brojao tackice ili .. bi na tecnom .. italijanskom narucio .. picu .. sada treba staviti .. znak pitanja ali .. me ove tackice .. saplicu i ja vise .. neam pojma dal .. od sneg il od tacke .. nesam pametan vise .. ce poslusamo jedan .. hit od kog posten covek .. moz da ogladni .. lija lija pa .. logicno dolija .. tacke si pocinjev .. ko od sneg grudve .. da se topev .. u ovaj monitor koji .. neje vodootporan .. tako li se vika .. kad se otpor na vodu .. sto li tedo da reknem .. bem li ga ali .. neje za pamet ic .. cu ti reknem i ovo.. ima ovde .. na ovaj forum .. mnozina iz bosnu .. znaes li bre drco .. sto tija ekavicu na forum koristev .. samo lecka da se .. podobro s drugog ispricav .. a neje do razbiranje .. razbiramo se mi ama .. lakse bese nekako bez .. ovija kompiri .. al malecki kompiri .. da ga bem .. ko tacke .. mene neje .. problem ni italijanski .. ni engleski ni kojgod jezik .. da ti ovo napisem ali .. u tija jezici se znae .. kolko i u srpski .. kompiri idev na kraj .. a mali kompiri .. nji ne iznosev .. nego na prasci kuvav .. nesu oni za pismen .. svet tija kompiri .. zdravo ..
  http://.. ne .. dakle ne .. mozes sa...i .. zdravo ..


  'voleo bih da .. te vidim u rimu kako .. pokusavas da ne .. ostanes gladan .. da li bi i .. tamo brojao tackice ili .. bi na tecnom .. italijanskom narucio .. picu .. sada treba staviti .. znak pitanja '


  Možda čovek zna neko mesto u Rimu gde dele klopu na tačkice...
  Ovde mu Sanja redovno mesi na 3...
  Ažurirano 14.02.2012. u 03:07, autor: Ne diraj moje krugove
 6. alim (avatar)
  .. nije to neki problem .. mnogi su spominjali te tačkice .. i poslije razumjevali .. .. problem je bio to što poslije nisu razumjevali .. a pogotovo je problem bio to što je izgledalo jednostavno ..
  .. ti si pokušao sa točkicama postati nerazumljiv .. a ja ipak razumije što si htio ..
  .. ti više nećeš čitati što pišem .. jer si zaključio da nema vajde .. a i ja tako .. vjerujem .. za tebe .. .. iako ja brzo zaboravim .. privuče me nešto i opet pročitam nekog koga sam prije uporno preskakao ..
  .. sve je u redu .. svijet je upravo onaj koga je bog zamislio .. jeben .. možda malo .. ali nezaobilazan ..
 7. Tol (avatar)
  nema problema nigde
  ni u tačkicama(to je samo fol)
  nema novoga NIGDE, sve je deja vu pa i ti alime iako misliš da novo nešto kreiraš, a o tome kojekuda već toliko pleonazmirano
  mada je ok povremeno ponoviti-ima novih(neinformisanih, needukovanih, nenačitanih) kojima je svetlost u tunelu neophodna za navigaciju
  a beše tu i JA KOJI JESAM..mnogo čovek pisao i pojašnjavao i na filozofiji a i šire
  da ne pominjen još mnoga imena( a hoću: Marlon, kojot, oziman....hakim bej,coviax, lončar i mnogi drugi)
  no kada je ego čvrsto priheftan za identitet i njime se poškropljuje svet "odozgo"-onda je i razumljivo nipodaštavanje tudjih misli i intelekta
 8. Tol (avatar)
  ovo , kao, liči na odmazdu, iako nije-ni slučajno!
  piši alime
  slično većina razmišlja ali je već po malo mukica da se o istinama toliko galami i analizira..mnogo je teoretičara, mada nije loše čuti-pročitati "svoja" razmišljanja napisana tudjom rukom
  nekako se postiže suprotan efekat
  većina bi da živi po vlastitim željama i to je moguće samo po forumima gde prepreke budu premostive tek skokom
  valjda se ponavljamo sukcesivno, da potvrdimo da nismo zardjali
 9. alim (avatar)
  .. možda nema novoga nigdje .. ali šta ti ovdje tumačiš .. ?

  .. ti ovdje krećeš od toga kako ja nemam ništa pametno i sve što radim je pokušaj građenja svoje veličine .. i .. nalaziš potvrdu u tome da nisam sam .. dakle .. tako se radi pa i ja tako radim ..
  .. ja ne kažem da sam imun na to .. pokušati biti velik .. san je svakog komšija ..
  .. ali ..
  .. drugi dio meni izgleda ovako ..
  .. postoji istina .. i ta izgleda sve jasnija .. ovaj svijet nije stao .. kreće se i razvija .. i ovaj čovjek .. ili .. naročito ovaj čovjek .. hoće dalje ..
  .. dakle ovo nije vječno .. a onaj ko hoće ovo zalediti baš to hoće .. da ovo bude vječno ..

  .. zašto se javljaš ovdje .. ? .. obično malo ima onih koji žele pričati sa mnom ..
  .. ne smeta me .. ni priča ni šutnja .. .. mnogo sam inzistirao na priči .. to znači .. na sadržaju .. i zaključak je .. ljudi to ne vole .. ne žele priču .. žele samo priču o priči ..

  .. ima novog .. strašne će se stvari roditi .. i mnogo će ovoga poumirati .. .. a gdje ću ja biti .. bog zna ..
 10. hakim bej (avatar)
  Citat Original postavio alim
  .. nije to neki problem .. mnogi su spominjali te tačkice .. i poslije razumjevali .. .. problem je bio to što poslije nisu razumjevali .. a pogotovo je problem bio to što je izgledalo jednostavno ..
  .. ti si pokušao sa točkicama postati nerazumljiv .. a ja ipak razumije što si htio ..
  .. ti više nećeš čitati što pišem .. jer si zaključio da nema vajde .. a i ja tako .. vjerujem .. za tebe .. .. iako ja brzo zaboravim .. privuče me nešto i opet pročitam nekog koga sam prije uporno preskakao ..
  .. sve je u redu .. svijet je upravo onaj koga je bog zamislio .. jeben .. možda malo .. ali nezaobilazan ..
  Mi nemamo pojma da li je svet onakav kakav je tvorac zamislio ili smo ga mi svojom "kreativnoscu" iskrivili.
  Stvarno nemamo pojma.
  Nije problem u razumevanju, naravno da razumem.
  Problem je, slicno kao sa doktorskim rukopisom, u ulozenom trudu da bi se ispravio neciji namerno los rukopis.
  Razumem ja i Sekspira, ali uz toliko muke i problema da mi citanje samo jedne stranice, umesto zadovoljstva i lepog u umetnosti, predstavlja napor posle koga moram da provedem dan uz RTS serije i puno tecnosti.
  Ima se u tvojim tekstovima sta procitati, samo kada me tackicama ne bi saplitao.
  Nudis svoje tekstove na uvid i citanje.
  Kad vec nudis, onda kao svaki dobar trgovac istrazi trziste: ponudi ponekad tekst bez tackica, mozda svaki peti, i uporedi broj pregleda i broj odgovora sa istim tekstom sa tackicama.
  عرض النص في لغة أخرى، وعدد الاستجابات
  i kasce ti se samo.
  Did you mean: Jezik je samo alat koji pomaze da razmjenjujemo misli i ideje. Alat koji se nepravilno koristi moze postati oruzje.
  اللغة هي أداة العادية التي تساعد على تبادل الأفكار والآراء. الأدوات التي يتم استخدامها بشكل غير صحيح ليست مفيدة.
  .. pozdrav .. hm .. da ..
 11. Tol (avatar)
  alim;bt194897].. možda nema novoga nigdje .. ali šta ti ovdje tumačiš.. ?
  ništa posebno..samo pričam sa drugim delom sebe, po običaju

  .
  . ti ovdje krećeš od toga kako ja nemam ništa pametno i sve što radim je pokušaj građenja svoje veličine .. i .. nalaziš potvrdu u tome da nisam sam .. dakle .. tako se radi pa i ja tako radim ..
  zar nije? potvrda sebe u slovima koja oslikavaju posebnost...bude to narcizam? a svi jesmo narcisi..normalno
  .. ja ne kažem da sam imun na to .. pokušati biti velik .. san je svakog komšija ..
  ok..imaš satelite( štovaoce) mada redjaš misli na svojstven način -kao da pišeš po započetom negde u misaonom i treba dokučiti početak iako se isporučuje kao celina? kužiš? možda tada deluje više misleno? vredno strahopoštovanja od izrečenog?
  .. ali ..
  .. drugi dio meni izgleda ovako ..
  .. postoji istina .. i ta izgleda sve jasnija .. ovaj svijet nije stao .. kreće se i razvija .. i ovaj čovjek .. ili .. naročito ovaj čovjek .. hoće dalje ..
  .. dakle ovo nije vječno .. a onaj ko hoće ovo zalediti baš to hoće .. da ovo bude vječno ..
  obično osobenjaci ili tako deklarisani od "rulje" budu otvoreni za nešto više pa se pitaju i nalaze odgovore u višim sverama umstva, ako odgovorima u reali nisu zadovoljni ili nemaju načina da realu podnesu i prisile je da im "služi"...kao beg ili linija "manjeg" otpora?možda i maskiranje nesavršenstva te ponavljanje zasija kao izuzetak a unutra prazno, nezadovoljeno..

  .. zašto se javljaš ovdje .. ? .. obično malo ima onih koji žele pričati sa mnom ..
  .. ne smeta me .. ni priča ni šutnja .. .. mnogo sam inzistirao na priči .. to znači .. na sadržaju .. i zaključak je .. ljudi to ne vole .. ne žele priču .. žele samo priču o priči ..
  javljam se svuda gde mi je interesantno..ne provokacije radi(nekada samo to, da procenim koliko je štap dugačak i šargarepa mamljiva)
  ljudi vole da slušaju sebe..glas svoj i ono što napišu da obožavaju..valjda je to normalno za usamljene i posebne?ili samo opravdanje..

  .. ima novog .. strašne će se stvari roditi .. i mnogo će ovoga poumirati .. .. a gdje ću ja biti .. bog zna ..
  apokalipsa?..ma daj..kome je strah potreban? i smrt..čemu trošiti emocije za razmišljanje o željama, iluzijama(sem ako nisu deo kreativnosti u nečemu) koje su same po sebi čudne, skoro nemoguće za realizaciju i šta sa njima ako se ikada s dese? hoćemo li biti iznenadjeni?srećniji? i ŠTA posle?suština ostvarenog koliko nas podiže tek u vlastitim očima, ali koga briga? za nas..koliko smo obični..jako
  a umirati se mora
 12. alim (avatar)
  .. sada mi to više i ne bi bilo jednostavno .. naučio sam na to .. neko je negdje rekao i vjerujem da je pomalo i istina .. i zato što gramatiku slabo znam ..
  .. i prihvaćam činjenicu da neki neće čitati zbog jezika .. razni neće jer ih ne zanima ..
  .. a vjerujem da čovjek najviše piše sebi .. iako meni treba .. ta .. javnost .. .. vjerujem da bi mi prilično brzo ukazala na očite gluposti ..
 13. alim (avatar)
  .. umirati se mora .. kao pas .. ? .. vjerujem u više od toga .. u mnogo više ..
  .. ali čak i da imaš pravo .. da nismo ništa više od stoke .. .. ne bi želio da mi život prođe u uvjeravanju sebe u to ..
 14. Tol (avatar)
  a ko te tera da veruješ dalje od metra DANAS u svojem životu? DA LI KAO PAS ILI NEKO-NIKO? važno kako ćeš umreti?..možda je značajnije kako ovaj DANAS protiče i kako i koliko konzumiraš sve oko sebe i posmatraš i pronalaziš u VIDJENOM sebe-lepotu? Ne bih samo apstrahovala život...ako mogu da ga osetim..
 15. alim (avatar)
  .. ljudskost .. čovječnost .. vidjeti dalje od nekog psa ili štakora .. to je čovjekovo prokletstvo .. ili blaženstvo ..
  .. reći .. želim postati životinja .. .. to nije za mene .. ja sve više vjerujem u boga ..
 16. hakim bej (avatar)
  Citat Original postavio alim
  .. l
  .. ja sve više vjerujem u boga ..
  Cestitam,
  al
  nije tema.
 17. Tol (avatar)
  ID je opstanak, porobljavanje uma reala...Bog? možda u drugoj šansi nadjemo delove u sebi koji opravdavaju NJega i slabost zvanu emocijom?
  ( adio, odoh spremati hranu za održavanje zdravog tela.a za zdrav duh...možda ..a i čemu)
  Ažurirano 14.02.2012. u 13:44, autor: Tol
 18. alim (avatar)
  ..a šta je tema .. ?
 19. hakim bej (avatar)
  Matriks.
  Taksativno si nabrojao greske u ljudskoj percepciji.
  Te greske nastaju jer raste sarenilo ideja za opisivanje sveta.
  Nasuprot tome sve je manji broj tema o kojima vredi pricati.
  Nekako se, vremenom ili filtriranjem, sva pitanja sveta priblizavaju jednom pitanju.
  Kada budemo dosli do tog kljucnog pitanja, kada budemo sposobni da ga razumljivo i artikulisano izgovorimo, shvaticemo da smo odgovor znali sve vreme.
  Odgovor nije 42.
  Smestio si u isti pasus volju, energiju, dusu, materiju.
  I gle cuda, vise ne smetaju jedna drugoj. Ne pokusavaju da istisnu jedna drugu.
  Da li smo generacijski postali pametniji ili su ti pojmovi postali ocigledniji?
  Cini mi se da je vreme tu umesalo svoje prste.
 20. alim (avatar)
  .. i što bi sad to značilo .. ?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja