Jedna poučna priča - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Demijurg

Jedna poučna priča

Oceni ovaj blog
Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu i da prekrati vreme do polaska aviona. Pored knjige, kupila je i kutiju keksa. Sela je u čekaonicu.

Pored nje bila je stolica sa keksom, a sa druge strane sedeo je gospodin, koji je čitao novine. Kada je ona uzela keks i gospodin je uzeo jedan keks. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla.

Nastavila je da čita knjigu, Pomislila je u sebi: “Ne mogu da verujem. Da imam samo malo više hrabrosti do sada bih ga već udarila.”

Svaki put kada je ona uzimala keks i gospodin, koji je sedeo pored nje, ne obazirući se na nju, uzimao je keks.

Nastavili su tako, dok nije ostao samo jedan keks u kutiji.

Devojka se zapitala: “Šta li će sada da uradi?” Čovek uze taj keks i podeli ga na pola. Ona je bila šokirana.

Pokupila je svoje stvari, uzela knjigu i pošla u drugu čekaonicu. Našla je drugo mesto gde nije bilo nikoga pored nje. Kada se malo pribrala, i kada ju je prošao bes, otvorila je torbu da vrati knjigu. I u torbi je videla kutiju keksa, koja je bila netaknuta.

Postidela se kao lopov. Tek tada je shvatila da je keks, isti kao njen, bio od gospodina, koji je sedeo pored nje, ali koji je bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, sasvim suprotno od nje, koja se čak osećala povređenom u sopstvenom ponosu i osećanjima.

Koliko puta smo u našem životu pojeli tuđi keks a da toga nismo bili svesni i da nikada nećemo saznati? Pre nego što dođe do brzopletog zaključka, pre nego što počnete da mislite loše, pogledajte sa pažnjom detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako nam izgleda na prvi pogled.

U životu postoji pet stvari, koje ne mogu da se vrate:

- kamen koji je bačen;

- reč koja je izrečena;

- šansa koja je propuštena;

- vreme koje je prošlo;

- ljubav koja se ne bori.

Mislite o tome.

Pošalji "Jedna poučna priča" na Facebook Pošalji "Jedna poučna priča" na Google Pošalji "Jedna poučna priča" na My Yahoo! Pošalji "Jedna poučna priča" na Live Pošalji "Jedna poučna priča" na MySpace Pošalji "Jedna poučna priča" na Twitter Pošalji "Jedna poučna priča" na Digg Pošalji "Jedna poučna priča" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Zlatna Iris (avatar)
    poucno bila sam u ovakvim situacijama...
  2. skura58 (avatar)
  3. Lovorovo zrnevlje (avatar)
    Divna je prica