.. zdravo .. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

alim

.. zdravo ..

Oceni ovaj blog
.. još nekoliko kratkih stvari o evoluciji .. o .. ovoj novoj evoluciji .. .. kad budete proučavali nek vam se nađe ..

.. jedna .. stvar ..

.. usporedite ju s tehnikom .. razvija se isto .. zamislite kako su nastali mobiteli .. auto .. kako su se razvili .. i proširili ..
.. uzmite u obzir područje .. u koje je područje .. novi izum ušao .. tako ulaze vrste ..

.. još jedna .. stvar ..

.. kreacija ..
.. uzmite u obzir da se kod izuma vajveći dio posla napravi .. sklapanjem .. moraju razni elementi biti dovoljno dotjerani .. da bi telefon .. ili stroj .. valjao .. ali .. kad se elementi sklope cjelina je tu .. stvorena .. kao odjednom .. auti danas su sasvim evoluirali .. od prvog .. ali u prvom je nastala revolucija ..
.. i kod gena .. zamislite tako ..
.. ono .. kreacija boga .. od blata .. je stilska figura ..
.. ali .. postojala je mogućnost .. područje .. u koje je mogao upasti čovjek .. ta je misao .. slična kreaciji ..

.. još jedna ..

.. za teslu ste čuli .. ? .. (.. to je jedan stari hrvat .. iz like .. otac mu bio pravoslavni pop .. poslije je pobjegao iz hrvatske .. u evropu .. (.. priznajte da ste pomislili kako je pobjegao u srbiju .. e nije ..) ..i tu je učio škole .. u evropi .. i poslije je pobjegao amerima .. i svašta radio ..)
.. izmislio je izmjeničnu struju ..
.. ali vidite .. on je izmjeničnu struju .. u stvari stvorio ..
.. taj krug .. neka prirodna sila .. generator .. vodič .. motor .. uzemljenje .. izgleda kao neki živi stvor .. .. krug može biti veoma velik .. pa ga volim .. jer i svaki benzinski motor je sličan ..
.. takav krug je jedno dešavanje .. sklop zakona .. veoma liči živoj vrsti ..
.. zašto je zanimljivo to da izmjenične struje prije nije bilo .. ? .. zato što mi često mislimo da je sve stvoreno .. unaprijed .. a ja vjerujem da čovjek može .. ući .. u stvaranje .. veoma žestoko .. pa čak i tamo gdje se dolazi do .. zakona ..
.. tesla mi je gotovo primjer toga .. a vjerujem da i ne znate koliko je .. razlika .. kod dolaženja od .. nekog toka elektrona .. do izmjeničnog toka ..

.. još jedna ..

.. zamislite korjen koji je .. ušao u neku cjev .. zatvorenu s druge strane .. to je vrsta evoluirana u krivi prostor .. i tu stane ..
.. ali zamislite da možete granu drveta .. izvući .. izrasti .. nekim načinom .. pretjerano .. .. slomit će ju vjetar .. ili ju drvo neće moći hraniti .. .. to je vrsta koja se nije prilagodila ..
.. dinosauri su se našli u .. nepovoljnom .. prostoru .. i odumrijeli ..
.. ali .. mnoge su vrste tada bile velike .. znači .. okruženje je .. vuklo .. tu veličinu .. i to okruženje danas ne postoji ..

.. još jedna ..


.. biblija pretpostavlja evoluciju čovjeka .. i jeba me bog ako je ta pretpostavka luda koliko izgleda ..

.. još jedna ..

.. misao o evoluciji je .. skučena .. i time što je ona misao o .. živom ..
.. živo .. nije pojam iznad .. postojećeg ..
.. bog nije manje živ zato što je postojeći ..
.. a naše rangiranje .. veličine .. nije ispravno .. .. jebi ga .. ovo ćete tek .. nekad kasnije shvatiti ..
.. ovo je bit ..
.. velika svijest .. ili velika inteligencija .. može se gledati .. ili kao nešto što je .. polako raslo .. .. u materjalnom okruženju .. .. ili kao nešto što je u tom okruženju zarobljeno .. pa je i život i svijest i inteligencija .. u stvari .. povratak u slobodu .. bogu ..

.. a jebi ga .. za sada dosta ..

(.. baš me zanima kada će se sve to shvatiti .. jer stvarno ide daleko .. ako je istina .. .. mogli bi se nadati da nije .. istina .. da je sve pogrešno .. ali šanse nisu velike ..)

Pošalji ".. zdravo .." na Facebook Pošalji ".. zdravo .." na Google Pošalji ".. zdravo .." na My Yahoo! Pošalji ".. zdravo .." na Live Pošalji ".. zdravo .." na MySpace Pošalji ".. zdravo .." na Twitter Pošalji ".. zdravo .." na Digg Pošalji ".. zdravo .." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. alim (avatar)
    .. nije nikako prikladno .. grane nekog drveta .. ili njegovo korjenje .. smatrati međusobno .. u borbi za opstanak ..
    .. korjenje je .. jednostavno izraslo .. u neko područje .. i susjedne su grane .. dio istog nastojanja .. teško bi se to zvalo .. suparnici .. bez obzira što bi se .. lokalno .. tako moglo pokazati ..
    .. vidite koliko se različite stabljike biljaka .. i stabla .. krošnje .. ? .. prema vrstama ..
    .. kod borova grane rastu u vis .. strogo u vis .. kao svijeće .. gotovo čudo .. ne biste vjerovali ..