O Heri I Leandru... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

tara

O Heri I Leandru...

Oceni ovaj blog
"On je bio polovina nečega. Snažna, lepa i darovita polovina nečega, što je možda bilo još lepše i snažnije od njega. Bio je, dakle, čarobna polovina nečega veličanstvenog i nedokučivog. A ona, ona je bila potpuna celina. Mala.dezorijentisana, ne mnogo snažna ni skladna celina, ali celina."
Jedan od citata koji ne može a da me ostavi ravnodušnom...

Pošalji "O Heri I Leandru..." na Facebook Pošalji "O Heri I Leandru..." na Google Pošalji "O Heri I Leandru..." na My Yahoo! Pošalji "O Heri I Leandru..." na Live Pošalji "O Heri I Leandru..." na MySpace Pošalji "O Heri I Leandru..." na Twitter Pošalji "O Heri I Leandru..." na Digg Pošalji "O Heri I Leandru..." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. (avatar)
  I ja volim Pavica. :-)
 2. (avatar)
  Evo Tara moj omiljeni deo:

  “Moja dusa je device koja je rodila moje telo. I moj glas u njemu. Taj glas umivam svakog jutra kao sto se umivam svakog jutra kao sto se umiva hleb i lice. Taj glas, kao hleb, ima svoje telo na nebu, a ja, kao svako lice , imam svoj nebeski pralik. Moju rec neko je vec izgovorio negde gore pre mene, moja rec samo sledi svoj nedostizni uzor. I ja zudim da se pesmom priblizim tom Nepoznatom. Jer svaka poznata stvar ovoga sveta samo je polovina stvari i uci o svojoj drugoj, nevidljivoj bozanskoj polovini, onoj koja nam je nedostupna i nespoznatljiva. Zato je moja rec i moj glas samo polovina Reci i polovina Pesme i uci me o svojoj drugoj polovini kad god imam njenu naklonost. Jer , Duh dise kad hoce i na koga hoce. Inace, zasto bi moja pesma i pamet imala dane potpune tupavosti i dane velikih pronicavosti i nadahnuca. Zasto je covek sredom glup i za utornik , a petkom mudar i za sredu?
  Ali, moja veza sa tom nebeskom stranom moje prirode prekinula se. Posle pada u greh meni vise nije citljiva nebeska polovina mog glasa, onostrana knjiga moje sudbine . Ta knjiga za mene je sad sklopljena i nema zauvek. A od jedine ljubavi mog zivota ostadose samo brkovi o koje mozes da ocistis zube.
  Zato ja trazim Onog ko ce mi umesto mene procitati i tumaciti knjigu moje sudbine. Ko ce mi opet otvoriti put do druge polovine mog glasa, do nebeskog uzora moje pesme. On mora da postoji kao sto nad svakim stoletnim hladom mora stajati isto tako stoletna lipa.
  Ali, ako ja na nebu imam svog nebeskog brata prema kojem je oblikovana moja dusa, onda neminovno postoji i ona Druga strana medalje, donja strana odjeka; ako svaka stvar na zemlji ima svoje uzore u idejama neba, onda tamna strana njihove prirode ( jer ovde su sve takva bica sto imaju i tamnu stranu, i sama ja imam tamnu stranu svoje prirode i svog glasa) onda ta tamna strana moje pesme nema i ne moze imati prototip na nebu, nego u podzemlju; tamo u Paklu, postoji moj drugi, moj crni ljubavnik, tamo se iz parnog ogledala moja desna ruka pretvara opet u levu, kao sto oci gledaju zajedno, a svako je slepo za svoj racun. Dakle, ako ja, i moja pesma (kao i sve drugo sto ovde postoji i moze se spoznati na ovom svetu) ucim o nevidljivim nebeskim stvarima jednim delom svoje naravi, onda drugim delom svoje prirode ja predstavljam takodje simbol i ucim o nevidljivim stvarima pakla, o podzemnom odjeku moje duse. Moj nebeski ljubavnik meri: sta su drugi nama nazao ucinili, a tamni ljubavnik moje pesme meri: sta smo mi drugima nazao ucinili. Ako me ka nebu vuce moj nebeski ljubavnik kojeg naslucujem nad sobom dok pevam i od kojeg zavisi moj zivot, onda mora postojati i onaj drugi, crni ljubavnik moje duse, knez oblasti nocne, ubica mog glasa, koji ce se neminovno jednom pojaviti da me odvuce u podzemlje, u cutanje i smrt. Zato sam zelela da nadjem onog prvog pre no sto me nadje drugi.”


 3. tara (avatar)
  Odlican je i bas je deo......Ne moze da me ostavi ravnodusnom ma koliko puta ga procitala...
 4. papigaja (avatar)
  Vodite ljudi ljubav da ljubav ne odvede vas. Ako dozvolite da vas ljubav
  vodi oticicete u maglovite predele snova i maste - izgubicete se.
  Mozda je nekima to upravo i cilj.
  Ako se sami ne pronadjete - ko ce vas pronaci ?
 5. DJM (avatar)
  Srecan rodjendan tara623!
 6. (avatar)
  Tara, srecan rodjendaaaan! :-)

  Lepo je kad se izgubis u magli maste i snova, pa lutajuci kroz nju naidjes na jos nekog izgubljenog. Jeste da je treznjenje bolno, al' ta ljubav mi je najlepsa na svetu i po cenu da boli jos jace, ja bih je ponovila kad bi to bilo moguce. Sad sam sigurna u to.