.. zdravo .. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

alim

.. zdravo ..

Oceni ovaj blog
.. o potrebi .. o namjeri .. o težnji .. o želji .. i volji .. i volji za moći ..

.. stablo .. motor .. atom .. i čovjek .. .. postoje ..
.. jer imaju potrebu postojati .. jer to žele .. jer imaju volju .. ?
.. oni postoje .. jer imaju uvjete ..
.. postoji stanje .. u kojem .. kad se nađe motor .. on se vrti .. u tom se stanju .. u tim uvjetima .. u toj sredini .. motor nije slobodan prestati se vrtjeti ..
.. ni stablo ne može odustati od svog života .. ni zec .. ni atom ..
.. za masu je .. mirovanje .. isto tako prirodno stanje .. kao i jednolična kretnja ..

.. kad se postojanje shvati kao .. vrtnja .. kao kretnja .. događanje .. tada je svejedno koje ćemo riječi koristiti kao .. uzrocima vrtnje ..
.. možemo postojati jer imamo potrebu postojati .. ili zato što imamo potrebu za hranom .. ili zato što težimo životu .. ili zato što imamo volju ..
.. volja se shvaća kao sila .. javila se niotkuda .. i ništa nije značila .. a tako je i ostalo .. još uvjek ništa ne znači ..
.. ali su ju dvojica dobro upotrijebili ..
.. prvi se sjetio da ju .. otrgne .. iz područja čovjeka .. .. i taj je rekao .. ne samo kod čovjeka .. istu sllu vidim i kod stabla i kod motora i kod atoma .. ono što postoji tjerano je voljom ..
.. u prijevodu znači .. sve što postoji postoji .. sve što se vrti nastoji se vrtjeti .. kod čovjeka izgleda da je to .. sila .. sila čovjeka .. ja kažem da i drugdje postoji ta sila .. jer postoji i taj rezultat .. postojanje ..
.. drugi je napravio još korak .. rekao je .. postoji volja za moći ..
.. postoji sila .. u čovjeku .. kojom želi .. hoće .. a šta hoće .. ? .. hoće moć .. hoće snagu .. biti u stanju ..
.. ta je situacija bila najprije .. komšijska .. snaga znači vlast nad svime .. posebno ljudima .. jaki su uvjek imali snagu .. moć .. vlast .. i ta im je osiguravala .. postojanje .. ili čak .. vrhunsko postojanje ..
.. ali je .. moć .. dobila .. još jedan prizvuk .. kao .. moć vračeva .. .. o njoj neću .. a znači jedan povratak ..

.. dakle .. isto postoje stablo i čovjek .. isto kao foton .. isto su tjerani svijetom i uvjetima u njemu .. .. isto postoje ..

.. ono što nije isto .. nešto je drugo .. i glasi .. .. kako to da svoje postojanje .. čovjek može staviti pred sobom .. i dovesti u pitanje ..
.. kako to da je bilo moguće upitati se o samoubojstvu ..
.. i tu se sjećam .. recimo .. kamija .. on kaže .. to je pitanje ..

.. ali .. da se sjetimo jednog još jebenijeg .. ovaj kaže .. zakon samoodržanja najprirodniji je zakon čovjeka .. tako prirodan postoji još samo jedan .. zakon samouništenja ..
.. ime ovoga bilo je fjodor mihajlovič .. i .. mislim da je izrekao nešto strašno ..

.. i još da se sjatimo jednog .. nekog andrića .. koji je rekao .. ostaćeš sam .. i neće biti potrebno da umreš .. .. i to bi mogla biti tvrdnja .. uz bok prethodne ..

Pošalji ".. zdravo .." na Facebook Pošalji ".. zdravo .." na Google Pošalji ".. zdravo .." na My Yahoo! Pošalji ".. zdravo .." na Live Pošalji ".. zdravo .." na MySpace Pošalji ".. zdravo .." na Twitter Pošalji ".. zdravo .." na Digg Pošalji ".. zdravo .." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Zekan Zeko (avatar)
    Auuuuuuuuuu
  2. Zekan Zeko (avatar)
    Baš si se napisao....
  3. alim (avatar)
    .. hiljade zapisa da skratim .. velim .. da posložim .. i sad veliš .. nije kratko .. bogami ni složno nije naročito ..