Plavushast blog - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sve ono je sve ovo, a sve ovo je moje...

Plavushast blog

Oceni ovaj blog
Ovaj blog nije nista pametan.
Tice se Kineza.

Kupila sam superiska, majke mi superiska, farmerke kod kraljevackih Kineza. I kostale su 700 kinti. I uopste ne izgledaju tako kinesko, nisu one nashtampane sa shugavim mikimausima, niti su sa nekim nasivenim dzidzabocama, samo su od onog tipa farmerki uz koji se poprskotine od blata savrseno slazu, ako ih jos malo podvrnes.
I onda sam razmisljala o necemu... koliko to para mora te crne Kineze da kosta, sa sve pravljenjem tekstila, sivenjem, transportom, iznajmljivanjem lokala i zivotom u Kraljevu.
I onda se jos razmisljam... Ove farmerke nisu nista gore od kineskih farmerki koje mozes da kupis na Bulevaru, a ipak ne postoje tako kul kineske farmerke na Bulevaru koje mozes da kupis za 700 kinti. Mislim, ove su skroz kul.

I jos - zasto su beogradski Kinezi skuplji od kraljevackih Kineza? Da li je to zato sto su oni luksuzniji? Bolji? Kvalitetniji?

Imam problem sa konceptima koji ne funkcionisu. Koka-kola je koka-kolasta koka-kola ma na kom kraju sveta. I svuda su sastojci isti. I svuda kosta slicno. Imam problem sa konceptom Kineza cija roba u jednom manjem gradu kosta manje, iako nista mnogo vise ne zahteva, i nista mnogo vise ne trazi, nego u vecem gradu. Kineska roba bi svuda trebalo da se odnosi prema prosecnim primanjima isto. No, to nije tako.

I zasto mi se cini da je malo gradova u kojima se kineska roba tako drsko stavlja u svetlucave izloge, pod cene koje uopste ne lice kraljvackim? Naravno, u Beogradu ima mesta i za lazne-lazne-farmerke koje se prodaju kao lazne farmerke pod cenom original farmerki.

Na kraju, mozda je ovaj blog ipak malcice pametan, ipak se mozda tice pravila na kojima se zasniva nas svet. Mozda sve ovo samo naizgled ima veze sa Kinezima i mojim farmerkama od 700 kinti koje trenutno tako slatko nosim.

Pošalji "Plavushast blog" na Facebook Pošalji "Plavushast blog" na Google Pošalji "Plavushast blog" na My Yahoo! Pošalji "Plavushast blog" na Live Pošalji "Plavushast blog" na MySpace Pošalji "Plavushast blog" na Twitter Pošalji "Plavushast blog" na Digg Pošalji "Plavushast blog" na del.icio.us

Ažurirano 12.10.2007. u 10:57, autor: guitarrr_babe

Kategorije
poludeh

Komentari

 1. LePiaf (avatar)
  Trzhishte, kćeri, trzhishte... ponuda-potrazhnja, nishta specijalno...

  A koka-kola nije svuda ista. Receptura se blago prilagodjava podneblju.
 2. (avatar)
  Kinezi prave i one farke od 7000 dindzi, tako da uzivaj. :-P
 3. guitarrr_babe (avatar)
  @LePiaf: receptura se prilagodjava podneblju? joj, pliz, reci mi kako, da odem da se samoubijem sto me je jos jedan koncept izneverio.
  @divlja: znam, znam. A da li su te farmerke zaista toliko vredne ili im je Pero lupio tu cenu u svom butiku, ostace vecita misterija. I to me nervira.
 4. jiang (avatar)
  i ja slatko nosim moje cajniz od 450 kinti...i ne pada mi na pamet da bacam neku veliku lovu na jeans,bar ne na ovaj koji kupujem u bg-u....radije cu 150-200e potrositi na sajmu knjiga....
 5. LePiaf (avatar)
  Osnovni recept je isti, ali voda i shetjer se razlikuju.
  Ne znam da li se voda samo prechishtjava ili se destiluje. Ako je ovo prvo, onda sigurno i tu ima razlike u ukusu.
  Npr, koka-kola za trzhishte bliskog istoka je sladja, jer se Arapi lozhe na shetjer...
 6. DJM (avatar)
  Ne volim Kineze... a ni njihovu robu...
  Nekako mi to dodje mnogo globalizovano... milioni istih stvari se samo proizvode bez ikakvog kvaliteta... Kakva je to crna filozofija?!

  Mislim... Nisam fanatik... ali volim da odeca koju nosim bude kako treba... A cak i da hocu da kupim kod njih nesto... oni to nemaju... bar ono sto meni treba...

  Dok recimo Japanci su potpuno druga stvar...
 7. nikolo_paganini* (avatar)
  Бејбе,
  Трговина (да је среће) одвијала би се само по правилима тржишта без државног интервенционизма,утицаја са споља итд...да те не смарам.Мораш да знаш да је крајња економија политика и да нема економије без политике и обратно.Највреднија роба је новац.Новац (капитал) нема оца,мајку,брата,сестру,националност и веру...
  Почни да размишљаш просто и немој лупати главу нечим што ни сама не можеш да схватиш.
  Упореди цене локала БГ-КВ
  Упореди трошкове живота БГ-КВ
  И доћи ћеш до закључка да је тај Београдски Кинез морао у цену фармерица да угради веће трошкове,трошкове најма локала,стана итд...
  Нема ту неке велике логике.
 8. predstavnik (avatar)
  I time sam sve rekla
 9. guitarrr_babe (avatar)
  Ma, znam, paganini, ali imam problem uglavnom sa konceptom. Znas, Kinezi kao Kinezi, su na mestu A skuplji nego na mestu B. Kapiram sve za lokal, troskove zivota i sve, ali, konacno, to su parice koje ne vidis kada kupujes nesto.

  tenks, profesorka.
 10. Vesela ćufta (avatar)
  O gospode, o čemu se tu razglaba......