Prica o slepom coveku - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

"čuo sam lavež napolju i mislio da dopire iz mene."

Prica o slepom coveku

Oceni ovaj blog
U guzvi nekog, meni stranog grada, nasla sam pred vratima, pretpostavljam, neke bitne zgrade, ne znajuci sta tu trazim, ali cekajuci mesto za prolaz kroz vrata na koja su navirali drugi ljudi, jedni ulazeci - drugi izlazeci.
Jednog trenutka, iz sve te guzve kao da se izvukao, covek, zarastao u svoju gustu dugu, neurednu i prljavu kosu, u dugom crnom strokavom kaputu, i strasan svom svojom pojavom. Primetila sam da pruza ruke ispred i pored sebe, opipavajuci prostor koji mu je bio blizu. Stajala sam u uglu, blize vratima, naslonjena na ogradu, dok se on na istoj podupirao, i polako prelazio rukom po njoj. Kako je jednog trenutka ruka pretila da me dotakne, izmakla sam se, i u tom trenutku videla mu lice.
Pravi izraz za tako nesto jeste ruzno, mada bi tog coveka drugi najpre imenovali rugobom.
Najstrasniji detalj i najuticajniji, bile su njegove oci. Krupne, rasirenih zenica, neke uzasno ruzne zelene boje, poput zmijskih ociju.
Sam pogled imao je grozan efekat na moj vec sazreo strah.
Naslonio se na ogradu do mene, i zelela sam samo da sto pre nestane guzva na vratima, kako bih utrcala unutra.
Najednom mi se obratio.
-Pogledaj me.
Polako sam se okrenula, i jedva odgovorila:
-Plasim se !
-Pogledaj me ! Pogledaj me u oci !, govorio je.
Priblizila sam se, uplasena, od straha da mi ne ucini nesto ako ne uradim sta je rekao. Gledala sam ga pravo u oci, koje su se skrivale ispod starih ispucalih kapaka, zelene, ruzno zelene i strasne, jezive.
Odjednom, zenice su se suzavale, i dva tmurna zelena oka pretvarala su se u bistre zelene oci, koje nikada ranije nisam videla !
Zagledana u oci, nisam primetila kada se prljavi strasni slepac pretvorio u mladica, koga ne umem recima opisati.
Bio je lep, i vise od lepog, najlepsi muski stvor kog sam ikad ikako videla.
Nadjena u cudu, no progovorila sam.
-Ali ti si prelep.
-A ti si me gledala pogresnim ocima.


(Ovo nije izmisljena prica, vec recima prikazan jedan od mojih snova. Ne znam sta znaci, ali je ostavio snazan utisak na mene, i osecala sam potrebu da ga pretocim u pricu.)

Pošalji "Prica o slepom coveku" na Facebook Pošalji "Prica o slepom coveku" na Google Pošalji "Prica o slepom coveku" na My Yahoo! Pošalji "Prica o slepom coveku" na Live Pošalji "Prica o slepom coveku" na MySpace Pošalji "Prica o slepom coveku" na Twitter Pošalji "Prica o slepom coveku" na Digg Pošalji "Prica o slepom coveku" na del.icio.us

Ažurirano 22.11.2011. u 18:19, autor: Lena </3

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari