Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

smeh

Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo

Oceni ovaj blog
Draga moja devojčice,
Znas kako... ja sam morao dati sebi malo vremena, da o svemu razmislim. Ma, šta se ima tu misliti, trebao sam dve noći prespavati i dva dana misliti kako bih mogao ovo napisati.
Uz put sam malo preturao po FB i nasao ti sinka, Aleksu (a kako ce se zvati tvoj sin, nego po Šanticu?!). Izuzetno lep dečkić, liči na tebe, nadam se da ih imas još? Troje, zelela si toliko, zar ne? Srećan sam što nisi bila u pravu, što si se uzalud plašila da nećes postati majka.
Ja sam ti ostao sam, jer sam tako odlučio, kao što sam i tebi rekao. Znam da je to tada zvučalo samo kao izgovor, ali – nije bilo tako. Da sam imao nameru zasnivati porodicu, ne bih te pustio čak ni tada onako mlad, lud I zelen. Odlučio sam tako nakon prvog doživljenog ljubavnog gubitka I proživljenog bola.
Imam uvek nekog,pa se pitam šta sam to bio u proslom životu kad me hoće dobre i pametne zene?
Nećes verovati, ali setim te se puno puta.
Nadam se da nisam sentimantalna budala, ako kažem da sam te voleo, samo sam to skužio kad je već sve bilo kasno. Branu sam viđao u NS-u, natukla je nešto kako si zbog mene odustala od Novog Sada. Znam da to ne može biti istina, ali mi je žao što nisi ispunila i tu svoju zamisao. Tvoj duh je previse velik za palanačku sredinu kako god da je napredna. Tvojim mislima i karakteru treba širina, prostor, razumevanje koje si nadam se pronašla. Čovek nikad ne dobije sve.
Da verujem,sve ove godine molio bih Boga za tebe i tvoju sreću.
Drugačija si. Podigla si me I naučila da na život može da se gleda I drugačije.
Kada je Tanja otišla, bio sam slomljen, povređen, uništen. Mnogi su probali da me podignu i utese, ti nisi.
Ti si me samo volela.
I uspela si.
Bio sam ranjiv I bojao sam se. Jako.
Tada nisam znao da je uvek lakse biti ostavljen nego ostavljati. Najgore od svega je bežati.
Tvoje neisplakane suze (znam da sam te povredio, jako, znam da si plakala kad te niko ne vidi, znam koliko su dragocene tvoje suze), padale su na moju dušu i nekad se jave da podsete na tebe, naše noći, naše dane, šetnje i tvoj smeh koji odzvanja (niko se ne smeje tako iskreno i razdragano osim dece i tebe).
Pobegao sam jer si mi odgovarala, znala da me nasmeješ, da me voliš, da pričaš, da ćutis. Pretila si da promeniš moju odluku. One noći, naše najlepše, dok si dremkala uz mene, lezao sam budan u strahu da ne prespavam neki dragocen trenutak. Razmišljao sam kako želim da spustim svoju ruku na tebe i kažem: “To je moje!” kako bi svi znali da te ja volim, štitim, brinem o tebi, da si moja. Želeo sam ponosno šetati sa tobom ulicama tvog i mog Novog Sada, kao lovac sa ulovom, kao srećan čovek uz ženu koju voli. Zeleo sam taj svoj uzani “momački” krevet zauvek deliti sa tobom, želeo sam da se budim pored tebe usnule, da ti uvek donosim dorucak u krevet i čekam da se probudiš sa osmehom samo za mene. Dok je rat besneo, dok su ljudi, među njima i moji prijatelji gubili sebe, ja sam bio srećan.
Nije da se hvalim, ali ljubile su me mnoge.
Nikad ni jedna nije uspela da u jednom poljupcu spoji toliko nežnosti, strasti, ljubavi, zahvalnosti, čednosti… kao ti tada, na peronu pre nego što si ušla u bus.
Ostao sam skamenjen na tom mestu I kad si krenula u želji da zamrznem taj trenutak za večnost. Kad sam se vratio u stan u kojem je sve mirisalo na tebe, na nas, u čijem vazduhu je odzvanjao tvoj smeh, čule se tvoje nežne reči… upalio se alarm. Bio sam svestan koliko mi nedostaješ I bojao sam se d ate sledećeg puta ne bih pustio da odeš.
I morao sam prekinuti.
Toliko sam se vezao za tebe da sam morao prekinuti.
Morao sam pobeći, oterati te od sebe, pustiti drugom da te pronađe i voli.
Da si bila drugačija, manje iskrena a više lukava, da si više verovala u sebe I znala koliko mi značiš – ko zna?
Ostao sam ti dužan taj razgovor, sad sam malo popio (To se nije promenilo: jako retko uzimam bilo koji alcohol i ne treba mi mnogo) i opustio se, ujutro ću se kajati sto sam te uznemirio (jer ti ne možeš ostati potpuno mirna, jer ti nikad nećes moći odreći se svoje empatije prema bilo kom živom biću), ali se nadam da si našla svoju sreću i svoj sadržaj, da će to biti samo kratkotrajno podsećanje na ljubav iz nekog drugog života.
Rekao sam ti već da sam kod svojih, ali nisam i da je tvoj veliki obožavalac, Gojko, umro prosle godine. Stan u kojem smo ti I ja delili nezaboravne dane I noći, ostao je meni, odem povremeno da ga obiđem, platim račune i rastužim se.
Tvoj delfin jos uvek stoji na krevetu.
Hteo sam ti reći da si bila u pravu.
Hteo sam ti reći sad, posle toliko godina, da znam ono što si ti znala već tada.
Hteo sam ti reći da sam radostan sto si ti dobro.
Hteo sam ti reći da, i ako nisi htela da pričaš o svojim muškarcima, znam za Aleksu.
Hteo sam ti reći da glavica tog lepog dečkića i sa slike mami da je pomazim.
Hteo sam pitati da li imaš kucu?
Bolovao sam sa tobom za tvojim Amijem... Lariju smo se zajedno radovali, oduševio sam se njime, morao je izrasti u divnog psa, ali davno je bilo, pretpostavljam da ni on više nije živ?
Ja imam bernadinca, Bak se zove i (ponovo) zlatnog kokera, Čedu. Imao sam i retrivera Bleka (to zato jer je bio skroz beo), ali se nekom dopao pa mi ga je odneo.
Ako te put nanese ovde negde, voleo bih te videti. Sa porodicom ili bez, svejedno. Nadam se da nemaš ljubomornog muža (samo budala bi mogla verovati kako bi ga ti mogla prevariti), pa vas pozivam da budete moji gosti u Novom Sadu. Ostavio bih ti broj “mobitela” (tako se to ovde zove), pa se javi nekim SMS-om, kad ti je zgodno. Ja nisam puno za kompom, ali se radujem da smo se pronašli. Radujem se što smo razmenili tih nekoliko rečenica i što nisam bio toliko loš da me ne bi zapamtila.
Radujem se čak I što sam smogao snage da ti sve ovo kažem… zaslužuješ mnogo više… ono što me za tebe veže je zaista posebno.
I, da. Tvoj osmeh zadovoljstva jos uvek se pomalja iz zvuka pesme “Words” uvek kad je cujem
Budi mi dobro, iskreno se nadam da je život prema tebi bolji nego što sam ja umeo da budem.

Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na Facebook Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na Google Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na My Yahoo! Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na Live Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na MySpace Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na Twitter Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na Digg Pošalji "Nakon mnogo godina... jedno lepo pismo" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Aribi (avatar)
  ohhhh....
 2. mari47 (avatar)
  Snažno. Ostavlja utisak.
  Smeh
 3. Dirty Kichen Eternity (avatar)
  Rasplakah se...
 4. smeh (avatar)
  Citat Original postavio Aribi
  ohhhh....
  Hvala za posetu .
  Pa šta znam... meni ovo nije tužno. Ne više od vremena u kojem smo živeli i u kojem živimo.
  Možda jednom ispričam i tu priču .
 5. smeh (avatar)
  Citat Original postavio mari47
  Snažno. Ostavlja utisak.
  Smeh
  Hvala mila... za mišljenje i zagrljaj.
  Uzvraćam
 6. smeh (avatar)
  Citat Original postavio Dirty Kichen Eternity
  Rasplakah se...
  Nemoj.
  Ne isplati se...
  Život...
  Hvala puno
 7. LJILJA MMM (avatar)
  Prelepo.....
  I ovo za smeh je tačno.....
 8. smeh (avatar)
  Citat Original postavio LJILJA MMM
  Prelepo.....
  I ovo za smeh je tačno.....