IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima) - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Ne diraj moje krugove

IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)

Oceni ovaj blog
SLIKA 1

Dok okončava 'zimskog leptira' i moje misli pletu milje, imena dugačkog koliko i one same:"Bože, lepa li je s kosom vezanom u rep, sa očima lepim kao slike u ramu naočara, sa nogama presavijenim u čarobnim kuglama kolena tako da stopala greje guzom, s prstima čiji koloplet pleše balet kao u kineskom pozorištu senki..."
Uzalud sam srce krio u peti kao Ahil- prostrelila ga je našim zajapurenim, levorukim Kupidonom koji mi skače po trbuhu i na svako 'nemoj' ciči:"Bas ocu, ocu..."

SLIKA 2

Dok kloparam četvoronoške, braca viče sa mojih sapi:' Điha, Vihore, điha, tata... ' Jurim ka mami koja se sagla da otvori rernu. I dok je bata razdragano pljeska po guzi, oblačim glavu u njenu kućnu haljinu i usnama prekrivam tragove sekinih zubića na butini- tek toliko da ne boli više.

SLIKA 3

Igram ‚‚školice‚‚ dok se bata glasno smeje sa mojih krkača. Ona kači veš po strogo utvrđenim dimenzijama i nijansama boja štipaljki. Seka joj se okačila o trenerku i svukla je do pola guze pevajući na 'svom jeziku'. Viče na malu i pokušava da se otkači od rukica. Zajapurena je, zadihana, kosa joj neuredno pada na lice. Gleda me i čita sa mojih usana:'Volim te'. Smeje se nemoćno i kaže:'Čik napravi od ovog priču ako možeš.'
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++

Mogu ja to, ali sada kad više nema ničega kome to dokazujem? Lutam kroz ovaj svet sam kao duh, a tako bih se, sit svega, još jednom isplakao po tebi.

Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na Facebook Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na Google Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na My Yahoo! Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na Live Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na MySpace Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na Twitter Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na Digg Pošalji "IZ PORO-DIČNIH ALBUMA (slike iz svakodnevice koje se dešavaju drugima)" na del.icio.us

Ažurirano 06.01.2012. u 21:42, autor: Ne diraj moje krugove

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. lejla.al.dbuni (avatar)
  Prelepe slike detinjstva....podsetio si me na neke sopstvene.

  Dopada mi se tvoj "unutrašnji svet",NeDirajMojeKrugove.....
 2. Marija (avatar)
  E pa, ova prica koja se "desava drugima" izbacila me iz koloseka kao sto odavno nista nije. Tu se nema sta reci, objasnjavati...samo pohvaliti i zahvaliti za napisano.
 3. Ne diraj moje krugove (avatar)
  Nemoj zahvaljivati, naša je obaveza da (se) dajemo jedni drugima, da pišemo ono što bismo voleli da smo pročitali, i da čitamo ono što bismo voleli da smo napisali.