Najteža odluka - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

King of sorrow

Najteža odluka

Oceni ovaj blog
Kako se odlučiti za manje zlo? Gdje ljudi nađu snagu za takve odluke? Sve druge odluke su lakše. Pregrmite, presiječete i to je to.

Znam, kažu da je ljepše biti sam nego sa bilo kim, ali da li je baš tako? Ako volite, dakle niste zaljubljeni već volite, to neće nestati samo od sebe, a teško da će vrijeme izbrisati osjećanja. Možete se pomiriti sa tim da niste zajedno, ali ne prestanete da volite nekoga koga ne gledate i ne čujete, samo iz ta dva razloga. Ili zato što je on srećniji bez vas.

Pa ni zato što ćete, možda, vi biti srećniji bez njega.

Ono lijepo što vas je vezalo, i ljubav koju osjećate, će vas vjećno podsjećati da je, možda, moglo biti drugačije.

Samoća i nesreća ili brak i nesreća?

Ne mogu da povjerujem u to da će vrijeme iscijeliti rane jer bi to značilo da je svejedno koju ću odluku donijeti. Ako ostanemo u braku i budemo nesrećni vrijeme će učiniti da ne budemo nesrećni (svako će naći svoj način).

A ako se raziđemo, opet će vrijeme ublažiti nesreću zbog rastanka sa nekim koga volite i svako će naći sreću na svoj način.

Je li ta sreća druga osoba, drugi mi, bijeg?! Obje opcije su primjenjive u obje varijante.

Možete voljeti i trpjeti ili voljeti i trpjeti.

I kako odlučiti.

Pošalji "Najteža odluka" na Facebook Pošalji "Najteža odluka" na Google Pošalji "Najteža odluka" na My Yahoo! Pošalji "Najteža odluka" na Live Pošalji "Najteža odluka" na MySpace Pošalji "Najteža odluka" na Twitter Pošalji "Najteža odluka" na Digg Pošalji "Najteža odluka" na del.icio.us

Ažurirano 08.08.2011. u 22:30, autor: Felikitas

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. hirajgoagain (avatar)
  eh da znash da ces umreti za nedelju dana, el bi ostala s njim il bi batalila i isla u ebadu
 2. Tijara (avatar)
  Ne znam zasto kazes -Kako se odlučiti za manje zlo? Nije zlo biti u braku i isto tako nije zlo biti sam. Mislim da bi trebala razmisliti i naci druge opcije...biti sam ne mora znaciti samocu i nesrecu, pronadji u sebi ono sto zaista volis,cini ono sto te cini sretnom,pogledaj svet malo drugacijim ocima, jer ako volis, voleces bez obzira bio taj neko sa tobom ili ne,nema trpljenja u voljenju.
 3. Felikitas (avatar)
  @hirajgoagain, lako bi bilo odlučiti da znam da imam 7 dana života, ali kako se odlučiti kad znaš da ćeš patiti više dana i godina...

  @Tijara, Nije zlo nijedno samo po sebi, ali u uslovima o kojima sam pisala oboje je zlo. Ja znam šta volim i radim to sve vrijeme, i to je u psihologiji pomagač. Možda i jeste ženama koje ne vode računa o sebi i svojim potrebama. Ali šta ako ti i u toku braka i prije njega radš sve što voliš, ali nisi ispunjena i srećna bez sreće u ljubavi? Kako biti nesrećan u ljubavi, u braku ili van njega, iliti voljeti nesrećno, a biti srećan. Mislim da nije moguće.
 4. Tijara (avatar)
  Mogla bih mozda da ti kazem da moze, ali ispasce da popujem ili sta ja znam, ali mnogo sam u zivotu izgubila NEPOVRATNO a i dalje volim i to se nikada nece promeniti,a mozda bas zbog toga i razmisljam drugacije od tebe, ali to ne znaci da sam ja u pravu, da ne boli, da nije tesko...ali je neminovno, i sa tim sam naucila da zivim...eto
  Ažurirano 11.08.2011. u 11:51, autor: Tijara
 5. Felikitas (avatar)
  Hvala Tijara, izgleda da ću i ja morati da naučim.