Najtužnija nevjesta - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

King of sorrow

Najtužnija nevjesta

Oceni ovaj blog
On je prvi muškarac s kojim sam započela vezu bez ljubavi. Obećavao je da će me "natjerati" da ga volim.
I ispunio je obećanje.

Željela sam da se udam za njega, ali ne još. I po ko zna koji put sam pod pritiskom popustila.
Mislila sam da je svejedno, ako se volimo, svejedno je da li će to biti ta godina ili neka druga.

Trebalo je da se borim da živim sa njim, da smo zajedno, ali ne u braku. To je ono što sam željela.

A možda bi isto bilo. Ko zna.

Većina nevjesta plače. Ja sam jecala. U trenutku kad su me odvodili bila sam više nego tužna, nisam željela da odem. Kod njih je prostorija izgledala mračno, zagušljivo, ljudi su bili nedovoljno veseli... Željela sam da pobjegnem. Ali on se smijao. Sve vrijeme. Njegova sreća me je smirivala. I taj dan je prošao pored mene. Nije bio moj dan. Nisam ga tako doživjela.

Plakala sam i narednih dana, kad god bih otišla kod mojih. Kao da sam slutila, ili sam doslutila, da će me život šibati do granica izdržljivosti.

Pet godina smo zajedno. Pet godina plačem. Pet godina ga volim svim svojim bićem.

Voli i on mene. Nekako, na neki drugačiji način, dječiji. Rado bi otišao kad bi mogao da me ne povrijedi. Zato ću mu olakšati.

Nije ljubav dovoljna. Istina je da se suprotnosti privlače, ali suprtotnosti ne opstaju zajedno. U ovoj simbiozi jedan ili oba pate previše.


Nekad se kajem što ga nisam varala. Sad ne bih žalila što sam svoj život uložila u nešto što se raspalo. U trenucima usamljenosti ili kad me povrijedi bih mogla da se nasmijem u sebi i kažem da sam mu vratila makar za dio svega što sam pretrpjela.

I to što sam nazivana ljubomornom kad mi smeta nešto što bi svakoj ženi smetalo, i to što me smatra džangrizavom i nervoznom, a on me je u to pretvorio, i to što ne zna više ko sam i šta želim i to što mu više nije važno šta će mi reći i na koji način. Sve bi manje boljelo da sam makar jedan dio sebe ukrala od njega.

Ali nisam umjela. Dala sam mu svoj život u ruke, prepustila se i zavisila od njegove i naše sreće.

Nisam bila princeza u bijelom na "najvažniji dan u životu", niti sam postala njegova princeza. Posle tako malo vremena ja sam gorčina, tuga, bijes, nesreća, osoba za izbjegavanje.

Nijedno maštanje nije se pretvorilo u ostvareni san, a nisam tražila puno od života.

Pošalji "Najtužnija nevjesta" na Facebook Pošalji "Najtužnija nevjesta" na Google Pošalji "Najtužnija nevjesta" na My Yahoo! Pošalji "Najtužnija nevjesta" na Live Pošalji "Najtužnija nevjesta" na MySpace Pošalji "Najtužnija nevjesta" na Twitter Pošalji "Najtužnija nevjesta" na Digg Pošalji "Najtužnija nevjesta" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. LJILJA MMM (avatar)
  Samo ti piši jer tako iz duše izlazi višak...ne valja kad duša kipi
 2. coviax1 (avatar)
  Ma,nije on jedini muškarac na svetu! Da te obavestim:Ima takvih da sde raspametiš i bolje rasinuti nego biti nesrećan s nekim...
 3. Felikitas (avatar)
  Ljiljo, to me održava u životu!

  Znam da nije jedini, ali nije to lako reći sebi i stvarno prihvatiti ako ljubavi i dalje ima.