Pokojnoj ljubavi - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

King of sorrow

Pokojnoj ljubavi

Oceni ovaj blog
Nakon velikih nevolja dolazi period sreće, a ne podočnjaci, "King of sorrow" u 3 ujutru, nesanica i plač.

U koju kategoriju svrstati nas koji u ljubavi vidimo smisao života? (Trivijalnije fraze nema, ali, nazalost, ne postoje riječi koje bi zamijenile ove, a izrazile osjećaj nemanja ničega ako ljubavi nema.) Jesam li nedovoljno inteligentna? Ili prevelika sanjalica.

Sanjam te i dalje. Dokle? Zašto?

Jesmo bili zaljubljeni godinama, jesmo se prvi put zaljubili, jesam prestala da se javljam. Postao si mi smiješan, neshvatljiv, ljubavne izjave previše ljubavne... Željela sam tuđe riječi da slušam. Zbog gluposti sam sve što sam imala od tebe uništila. I prestao si da mi budeš bitan. Odrasla sam.

A onda su prošle godine. Nisi me želio u svom životu kao prijatelja, nikako... Ili već tada nisi bio svjestan realnosti. Neću saznati nikad.

Nakon godinu dana nisam vjerovala da te nema. Izgledalo je nemoguće - toliko ljepote, inteligencije, mladosti. Nema logike!
Nisam plakala. Nikad za tobom nisam plakala.

Ne mogu da krivim rat, ljude, loše društvo, neshvaćenog čovjeka. Samo tvoju slabost. Nisi smio! Sad bi trebalo da si tu, da se konačno vidimo, da mi budeš pijatelj. Uvijek si me razumio i prije nego misao svedem do kraja, a kamoli izgovorim. Uvijek si mogao da predvidis šta ću reći, osjetiti i uraditi. Zašto ja nisam mogla tebe tako osjetiti?


Možda da sam ostala ne bi izabrao bježanje.

Mrzim te što ne znam jesi li me mrzio, jesi li me krivio, jesam li i ja krivac za to što si uradio od svog života. Ostao si mi dužan prvi poljubac i hiljadu odgovora. A nisam dobila priliku ni da ti objasnim. Mrzim te što nikad neću saznati jesi li razumio i je li ti bilo bitno.

Zato te sad sanjam. Mučim sebe. Ili me ti mučiš, pomislio bi neko ko vjeruje u zagrobni život. U snu si živ i voliš me beskonačno. Kao što si me volio dok sam ja bila dijete, nesvjesna sebe, tebe i ljubavi. U snu te volim i srećni smo, iako nismo zajedno.


Jesi li ti moja griža savjesti?

Ili si nedostatak ljubavi u stvarnom životu? Projekcija moje usamljenosti?

Sanjam beskonačnu, neukaljanu ljubav koja preplavljava moje cijelo biće i koja mi život čini lijepom. Sanjam tebe jer si mi je ti dao. Možda je to moguće samo u platonskoj ljubavi.

On ne shvata koliko boli što je dalek, što sam mu sve dala, spremna da uništim sebe i sve oko sebe za nas. On više ne voli što sam u svemu što radim strastvena. Sad to više nije vrlina, sad ga gušim. On hoće slobodu, sve tuđe mu je privlačno, sve moje nije vrijedno pažnje. Ja sam obaveza, a i drage obaveze ostaju obaveze. Voli me, znam, ali to nije ljubav koja ispunjava sve praznine. Bila je. Tada te nisam sanjala. Došao si kad je moj svijet krenuo da se ruši. I sad kad je gotovo srušen do temelja, možeš da odeš.

Biti sam niej strašno. Strašno je biti sam među ljudima. Strašno je koliko usamljen možeš biti dok ležiš kraj čovjeka koji te je do juče obožavao, a danas te doživljava kao neprijatelja, dok govoriš a osjećaš da se svaka riječ vrati kao optužba, dok plačeš i pokušavaš da ga probudiš, da spasiš vas po ko zna koji put, a on ostaje slijep. I koliko si sam dok gubiš.

Zato nemaš šta više tražiti u mojim snovima. Idi jer ljubav mi nije suđena. Ma čega da si simbol, sad je suvišno. Kad ljubav umre, ne možeš biti dovoljno veliki vjernik ili dovoljno naivan da vjeruješ u nju, koja će biti živa opet na nekom drugom mjestu, u nekoj drugoj dimenziji ili životu.

I ljubavi može biti previše, a tada su suze premalo, riječi su još manje.

Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na Facebook Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na Google Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na My Yahoo! Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na Live Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na MySpace Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na Twitter Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na Digg Pošalji "Pokojnoj ljubavi" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. LJILJA MMM (avatar)
 2. Aribi (avatar)
 3. RiadaT. (avatar)
  Divno napisano...samo,samo da nije tako prokleto tužno
 4. Nao (avatar)
  Oh draga Nemam reči.... nisu ni potrebne samo
 5. Felikitas (avatar)
  Hvala vam. Nekad sam i sebi naporna, ali sta cu, samo "papir" sve moze da podnese!