Planetarni uticaj na fizički izgled - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Astrology Vesna Keserovic

Planetarni uticaj na fizički izgled

Oceni ovaj blog
Polozaj planeta i njihove konstalacije u natalnom horoskopu , odredjuju fizički izgled osobe.

Naročoto je bitno u kom je znaku položen Asc i koja se planeta nalazi u konjukciji sa njim. Položaj dispozitora Asc u znaku i aspektima i da li je iznad ili ispod horizonta (ose Asc - Dsc) , moze pruziti mnoštvo podataka o fizickom izgledu.


VENERA konjukcija ASC


Najpoželjnija u tom smislu je konjukcija sa Asc, kaja uglavnom osobi daje izrazitu fizicku lepotu, ali ne pod obavezno u klasičnom smislu.. Karakteristične su bademaste “otvorene ” oči,ovalan oblik lica, privlačan osmeh, pune usne, “rupice” na obrazima, nežan ten. Svakako, osoba sa ovim položajem će posedovati harizmu i sarm, koji ne mogu biti neprimećeni. Figura je skladna i zaobljena, sa tendencijom da se sa godinama uveća težina. Veliki broj medijski eksponiranih ljudi, ima. Veneru u konjukciji sa. Asc Venera u Vagi i donekle Biku, daje slične fizicke karakteristike


Ako se Venera ne nalazi na Asc, njen polozaj u znaku će ukazati na deo tela, koju osoba sa ponosom moze istaci. Recimo, VENERA U BLIZANCIMA ce doneti graciozne šake, dugacke nezne prste i skladne pokrete.Ramena će posebno imati ženstvenu notu. Osoba ima prijatnu boju glasa i lepo se izrazava. VENERA U STRELCU će narocito ženama, pruziti mogućnost da bez kompleksa otkriju lepa bedra. Nije neobicno da žene sa ovakvim polozajem Venere rado nose šorceve i mini suknje.

VENERA U RIBAMA ce istaci lepotu nogu, narocito stopala. Žene sa ovim polozajem su sklone čipkastim čarapama i ženstvenim ekstravagantnim sandalama sa otvorenim prstima i petom. VENERA U RAKU ističe lepotu grudi, a VENERA U JARCU donosi neobično privlačnu koštano mišicnu konstiticiju lica i pravilan stav tela, koja odlikuje najvece filmske lepotice sa pocetka 20 veka. Ove osobe važe za vrlo fotogenične.


MARS konjukcija ASC


Mars na Asc će uneti dozu oštrine u kompletan vizualni doživljaj osobe sa ovim položajem.Ako nema oponentnih planetarnih konstalacija, osoba ima vitku, skladno miićavu figuru Tipično sportska gradja tela..Verovatno je svetlije puti, četvrtaste brade istaknutog oštrog nosa, uskih očiju. Ima nečeg ratničkog u toj pojavi. Vrlo često se na delu tela na koji ukazuje znak u kome je Mars, nalazi ožiljak ili upečatljiv mladež. Kod Marsa u Ovnu, ožiljak je na licu ili glavi, a kod Mars u Devici, na stomaku. Asc u Ovnu donosi slične fizičke karakteristike.


MERKUR konjukcija ASC


Merkur kao signifikator mladog životnog doba, osobi koja ga poseduje na Asc daruje večnu mladolikost. Ako je pri tome Merkur u konjukciji sa Venerom, očigledan je “baby face look”.Oči si nemirne, pogled znatiželjan. Konstitucija je nežna,dug vrat i ekstremiteti, uzak torzo.Pokreti brzi i pomalo nervozni. Asc u Blizancima i donekle Devici, donosi sličnu konstituciju tela.SUNCE konjukcija ASC

Sunce na Asc daje pre svega dozu “kraljevskog” držanja i stava. Ne može da ostane neprimećen, jer jednostavno pleni svojom dostojanstvenom prirodom. Osobu karakteriše samouveren, direktan pogled i fizionomija koju nije lako “pročitati”. Glava je upečatljiva. Varijacije su velike, od nedostatka kose (kod nuškaraca), do neuobičajene frizure. Stas je uglavnom oniži sa jakim grudnim košem.Sa godinama je moguća pojava podbradka I podočnjaka. Analogija Sunca n Asc je podznak Lav.


MESEC konjukcija ASC

Kod osoba sa Mesecom na Asc, fizički izgled može da varira u zavisnosti od trenutnih emocija. Korpulentne je gradje, sklon prekomernoj telesnoj težini.Lice najčešce okruglo, topao podled, pun razumevanja, mali nos. Torzo krupan, hod lagan, mekan. Slične fizicke konstitucije su osobe sa Asc u Raku.


JUPITER konjukcija ASC

Na prvi pogled ga odaje hedonistička priroda. Neusiljen je, opušten, samouveren i optimističan tip. Figura je uglavnom visoka, gradja sportsko- korpulentna, ako povede računa o ishrani. Visoko čelo pravilan nos, miran pogled uperen u daljinu, hod lagan i odmeren. Teško da ima definisanu frizuru. Kosa je pomalo “čupavo” uobličena.

U kom se znaku nadje Jupiter, daće korpulentniji deo tela u odnosu na celokupnu gradju. Jupiter u Ribama determiniče velika stopala, a Jupiter u Biku puniji vrat i listove na nogama.


SATURN konjukcija ASC


Saturn na Asc najčešće donosi nizak vitak stas, po nekada mršavost. Ipak je telo izdržljivo, jako i koščato, ako Saturn nije aflikovan. Ten nesto tamniji, koža moze biti problematična. Kod muškaraca sa ovom konjukcijom, nosi tendenciju gajenja bradice.

Analogno – osobe sa Asc u Jarcu

-Saturn u znaku ukazuje na nesrazmerno mali deo tela u odnosu na kompletnu fizicku konstituciju osobe. Znak u kome se Satutn nadje, odgovara na pitanje o kom delu tela se radi. Satur takodje ukazuje na mogucnost deformiteta ili ne bas naglasene estetike , u okviru znaka u kojem boravi.URAN konjukcija ASC


U slučaju ove konjukcije, astrozi imaju poteškoća da predvide izgled osobe koja je poseduje u svom natalnom horoskopu. Uran ima potpuno nepredvidivu prirodu, pa stas osoba moze varirati od izuzetne visine do niskog rasta. Ipak, ako Uran nije aflikovan, a njegov dispozitor se nalazi iznad ose Asc – Dsc, veća je verovatnoca da je osoba vosokog i vitkog stasa. Vecinski je svelte puti i svetlih očiju. U svakom slučaju dominira svojom neuobičajenom pojavom. Analogni tip je osoba sa Asc u Vodoliji.


NEPTUN konjukcija ASC


Kada se u natalnom horoskopu Neptun nadje u konjukciji sa Asc, naročito iz 12 polja, natus prosto može “kreirati” svoj fizički izgled. Naročito žene, sa malo korektivne šminke mogu postići čudo. Mogu se uz malo truda od pomalo zapuštene žene, preobraziti u filmsku divu.Ali uvek će ih krasiti sanjalački pogled upućen u nedefinisane daljine. Svetao ten, okruglo lice, srednji stas. Sličnu fizičku konstituciju imaju osobe sa podznakom u Ribama.


PLUTON konjukcija ASC


U ovom slučaju, teško je pojavnost odvojiti od energije kojom ove osobe zrače. Moglo bi se govoriti o konbinaciji fatalnosti i enormne seksualnostii. Postaje nebitno koliko je objektivno osoba skladnog izgleda, jer sve eventualne nedostatke anulira urodjena “tamna” harizma. Psihofizička transformacija , naročito ženi, daje moć da bude princeza, a zatim čarobnica Morgana. Pogled koji prodire do najdubljih slojeva duše i svesti. Analogija sa Asc u Škorpionu.

- U kom se znaku nadje Pluton, osoba ima moć potpune transformacije. ::

Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na Facebook Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na Google Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na My Yahoo! Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na Live Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na MySpace Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na Twitter Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na Digg Pošalji "Planetarni uticaj na fizički izgled" na del.icio.us

Ažurirano 23.07.2011. u 23:24, autor: veskes

Kategorije
Astrologija

Komentari