5000 godina zaborava i još ponešto - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Tvrdojko Polugić

5000 godina zaborava i još ponešto

Oceni ovaj blog
Nešto sam danas razmišljao o tome da je Homer pisao Ilijadu i Odiseju pre oko 3500 godina i mi još uvek znamo za njega i njegova dela. Nešto mislim da za jedno 1500 godina za njega niko neće znati.

Japanski šintoistički mudraci su uvereni da je 5000 godina optimalno vreme ne samo da nestane prašina sa nečijih kostiju, već i da prestane sećanje na sva njegova dela ma koliko ona velika bila.

Ne postoje „veliki“ i „mali“ ljudi. Svi smo samo ljudi. Homo tamen. I svi smo uvek na gubitku.

Sperma ima ukus prženih pečuraka (gljiva). Rekle su mi moje devojčice, koje sam počastio istom, sve do jedne. Nekima se sviđa, nekima ne, ali definitivno su sve dale isti iskaz - da sperma ima i miris i ukus prženih pečuraka (gljiva). E, sad, od toga u kojoj meri je muškarac raspoložen ili neraspoložen, i to su mi rekle, ukus se može razlikovati, pa može ličiti na vrganje ukoliko je muškarac zadovoljan, ili na šampinjone ili bukovače ukoliko je srednje zadovoljan, ili na sunčanice ili mlečnice ukoliko je nezadovoljan. Sve su probale i u svom društvu se pohvalile. I sex su snimale. Kakve će to majke biti? Pa neudate samohrane najke. Nekada su majke rađale junake, a sad, kure nane, uglavnom kopilane.

A umesto epiloga, jedno malo pitanje: na koga se ugledati – na Homera ili nepismene gološijanke kojima sve što znaju da izjedu sve što ima ukus prženih pečuraka (gljiva)?

Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na Facebook Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na Google Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na My Yahoo! Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na Live Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na MySpace Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na Twitter Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na Digg Pošalji "5000 godina zaborava i još ponešto" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. coviax1 (avatar)
  Komšija,rekao bih da ti je tgo isti kerac...:mrgreen:.
 2. MPMcB (avatar)
  Homer je bio slep te nije mogao da piše, mada neki misle da je bio samo malo naćorav i to po potrebi.
  Bilo kako bilo ne vidim da bismo ga trebali zaboraviti samo zato što ti i šintoisti šacujete da nam je ostalo još oko 1K5 godina. Ima stvari koje su starije od 5K, a još se odlično drže (Vede npr.)
  Dalje kad posmatram ovaj moj život u odnosu na to kakvi su bili prethodni, a naročito kako je ovaj mogao da ispadne, uopšte ne mislim da sam na gubitku. Homo tamen ili ne, nekako se ne uklapam se u tvoju procenu, ebg niko nije savršen.
  Diljem raznovrsne književnosti, neposrednih iskustava mnogih osoba, naravno i mog vlastitog, sperma ima ukus i miris mnogih stvari.
  S obzirom da su tvoji rezultati opservacije koncentrisani samo oko jedne asocijacije, čini mi se da si informacije o tom svojstvu skupljao u malo skučenom okruženju odn. društvu, mada opet, malo čudi kako tome nisi dodao i lično iskustvo (oli čojstvo, oli junaštvo čoče, oli nijedno jadan).
  E sad što se "gološijanki" tiče, čini mi se da su ovde pomenute samo da bi se podvuklo tvoje brojno mada ne baš raznovrsno i ne baš duboko iskustvo, pa nam nije bilo dosta samo da ih unizimo, valjda smo tako koji palac visočiji, upitasmo se kakve će one majke biti.
  Ako je neko majka onda je sigurno tu negde neko i otac. Ko god je, s kim je onakav je.
  Kažu.
  A umesto epiloga, odgovor. Na sebe, jer niti znamo ko je Homer, a još manje koja je ko od tih tvojih larvi, iako svaka ima poreklo pamet i sećanja kao iti, a osečanja verovatno i više, šta nam se na da videt, pa mislimo da su kako ono reče gološijanke. ebg stvari nisu ponekad onakve kakvima se čine.
  Šta se uopšte imaš ugledati na koga?
  Da se Vladika Danilo na ikoga ugledao, sva je prilika da danas ne bi znao za Homera, verovatno i ni za koga drugog pre Muhameda.
  "Svet je kao krastavac. Danas ti je u ustima sutra u zadnjici" (arapska poslovica po L. Darelu)
 3. Tol (avatar)
  A umesto epiloga, jedno malo pitanje: na koga se ugledati – na Homera ili nepismene gološijanke kojima sve što znaju da izjedu sve što ima ukus prženih pečuraka (gljiva)?
  Tebi je i tako sve jedno...probaj nečiju spermu-pa proceni da li su bajke majki kopilana istinite...a pošto sam pristojna..neću pitati o tvojem poreklu .
 4. Ordačni Bužap (avatar)
  MPMcB, ala se nassrra, mogao si da napišeš blog. Pa nisi i ti valjda sexualno dezorijentisan?

  Tol, ovo što si rekla isto je kao da ja tebi kažem da probaš vaginalne sekrete od neke tamo Violete. Pa mislim, ne treba biti sexualno dezorijentiran ako te je pogodio sadržaj nekog bloga. ovo je ipak samo blog. Moje poreklo: ćale Crnogorac, autoritativan, radio za Titov DB, taman posla da nisam njegov sinak... Ojha.
 5. Tol (avatar)
  Lebiga Tvrdojko...sve očekujem kada ćeš pisati o pušikama( mladjahni omladinci)...ovde ispada da si samo ganjao krajputašice
 6. Ordačni Bužap (avatar)
  Ne razumem se ja u take stvari. A i kod nas u srednjoj Evropi se održava EXIT, a gej parada je na Balkanu, 80-ak km južnije... :ok: