o nama Vesticama... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Maha-maja

o nama Vesticama...

Oceni ovaj blog
Posto je ovaj blog zamisljen kao prirucnik za moderne Vestice,
evo jednog....prigodnog texta

VEŠTICA

Mladi kralj Artur je bio uhvaćen dok je krisom lovio po šumama susednog kraljevstva. Monarh ga je mogao ubiti na licu mesta, jer je to bila kazna za lovokradice po zakonu onog doba, ali se monarh pokolebao pred Arturovom mladošću i šarmom i ponudio mu slobodu u zamenu za odgovor na teško pitanje:
"Šta u stvari, žele žene?"
Ovakvo pitanje ostavilo bi bez reči i stare mudrace te se mladom Arturu učinilo da je jednostavno nemoguće odgovoriti. Kako god, bolje je i tražiti odgovor nego umreti obešen. Tako se Artur vratio u svoje kraljevstvo i počeo da ispituje podanike. Razgovarao je s princezama, kraljicom, prostitutkama, casnim sestrama,mudracima, pa čak i s dvorskom ludom, jednom rečju sa svima. Niko mu ne dade zadovoljavajući odgovor. Svi su mu savetovali da odgovor potraži kod stare mudre veštice, jer bi ga jedino ona mogla znati. Cena bi, sigurno, bila visoka, jer je veštica nadaleko bila poznata po basnoslovnim cenama svojih usluga ...
Artur nije imao drugog rešenja nego da razgovara s njom. Pristala je da mu da odgovor, za visoku cenu: želela je da se uda za sir Gawaina, najplemenitijeg viteza Okruglog stola i Arturovog najboljeg prijatelja. Mladi Artur je prestravljeno gledao vešticu: bila je grbava i ružna, imala je jedan jedini zub, a, širila je oko sebe smrad koji je terao na povraćanje, uz to, ispuštala je neobične krike . Nikada Artur u životu nije video odvratnije stvorenje. Pri pomisli kako treba da zamoli prijatelja da je oženi, uplašio se i posustao.
Sir Gawain je saznao šta se dogodilo i odlučno rekao da će se žrtvovati za život najboljeg prijatelja i za očuvanje Okruglog stola.
Najavljeno je venčanje, i nakon toga veštica je u svojoj paklenoj mudrosti rekla: "Svaka žena želi biti vlasnica svog života!"

Čim su to čuli, svi prisutni priznaše da je veštica izrekla veliku mudrost, da je potpuno u pravu. A čim mu je prenesen odgovor, monarh susednog kraljevstva vratio je Arturu slobodu i pravo na život.
Venčanje je obavljeno i to gala. Prisustvovali su samo dvorjani, a niko više od Artura nije osećao takvo olakšanje i težinu u isto vreme. Sir Gawain je bio nasmešen, ljubazan i pun poštovanja, poznat po svojim manirima i plemenitosti. Stara veštica je napravila neviđen skandal svojim besprizornim načinom ponašanja: žderala je kao zver - prstima, bez korištenja pribora za jelo, i uz to proizvodila zastrašujuće urlike i zvuke (a da ne spominjemo nepodnosljivi smrad). Konačno, došlo je i vreme prve bračne noći. Dok je čekao svoju novovenčanu mladu da dođe u krevet, Gawain je ugledao kako mu prilazi najlepše zensko stvorenje koje je ikad u životu mogao zamisliti.

Sav očaran upitao je šta se dogodilo. Na to mu je mlada devojka odgovorila da je to ona, veštica, ali da će pola života provesti s njim kao veštica, a pola kao lepotica i to zato jer je bio dobar prema njoj.
Upitala ga je koji njen izgled želi preko dana, a koji preko noći. Koje okrutno pitanje! Gawain je razmišljao ...da li da preko dana ima lepu ženu koju će moći svima da pokazuje bez straha i srama, a nocu u intimnosti svog kreveta da ima monstruoznu vešticu??? Ili da pokazuje prijateljima preko dana vešticu, a trenutke bračnog sladostrašća da provodi s lepojkom?

Šta biste vi izabrali?

Gawain-ov odgovor se nalazi malo niže, a vi pre čitanja, donesite odluku .

* * * * *

Plemeniti Gawain joj reče kako pušta njoj na volju da sama odluči. Čim je to čula, veštica se nasmejala i rekla da će uvek biti u obličju prelepe devojke, i danju i noću, jer je Gawain nju poštivao i dozvolio joj da bude vlasnica svog života.

Koja je pouka ove priče?

Nije bitno da li je žena lepa ili ružna.

U suštini... uvek je veštica
.

Pošalji "o nama Vesticama..." na Facebook Pošalji "o nama Vesticama..." na Google Pošalji "o nama Vesticama..." na My Yahoo! Pošalji "o nama Vesticama..." na Live Pošalji "o nama Vesticama..." na MySpace Pošalji "o nama Vesticama..." na Twitter Pošalji "o nama Vesticama..." na Digg Pošalji "o nama Vesticama..." na del.icio.us

Ažurirano 12.11.2008. u 20:15, autor: Maha-maja

Kategorije
metla s drskom

Komentari

 1. ben tara (avatar)
  Maha-maja nastavi i dalje da osvježavaš,- i poz. b-ap.


  I eto kako je muški rod zaslužio pakao,
  Samo što se praotac Adam
  O jednu običnu jabuku spotakao.

  Postupio je glupo.
  Umjesto u raju vječno da uživa i Bogu da se moli,
  Otiša je putem kojim su ga povela jaja -
  I bi išćeran iz raja.
 2. Borac za prava zivotinja (avatar)
  Već je bila ova pričica na nečijem blogu.

  Ponoviću ono što sam tamo rekla.
  Pouka priče je: žena je UVEK žena, bila mlada ili stara, lepa ili ružna.
 3. Vuk sa Hisara (avatar)
  JЕДНА ЛЕПА ПРИЧИЦА О ВЕШТИЦАМА
  23.05.2008. jaljisa
 4. Almsivi (avatar)
  Pre oko 10 dana sam procitao ovu pricu.. a onda smo nesto diskutovali.

  Moje misljenje je da nisu zene vestice.. nimalo ni u kom slucaju.

  Osim ako vestica znaci biti duhovna osoba, onda ih ima nekoliko..

  Takodje,
  Sve dame su carice, samo neke daju neke ne.
 5. WEISHAUPT (avatar)
  Dobra je priča. Ima smisla.
 6. bobanap (avatar)
  Majo,
  beskrajno si zanimljiva i uvek nova ....

  ps. pozdrav za Monti7
 7. Maha-maja (avatar)
  Fala ljudi, citam i ja Vas
 8. lazine (avatar)
  Lepo bi molila tetu vesticu, da mi odradi nesto za mene.
  Zelim da nikad vise nemam probleme,da me stalno boli glava,itd,itu
 9. Maha-maja (avatar)
  Lazine, sa zadovoljstvom za Tebe jedan
  Carobnjakov sesir
  Ažurirano 09.07.2008. u 17:13, autor: Maha-maja
 10. Witch Charm (avatar)
  lepa pricica nema sta ...samo najbolje je prosla westica...