Koliko smo usamljeni? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

jeca2007

Koliko smo usamljeni?

Oceni ovaj blog
Svakog dana budimo se stariji i ....recimo mudriji.Ali isto tako, svakog dana naucimo nesto novo o svom zivotu, pa mozda i o sebi.
Iduci na posao susrecemo ljude, ponekada ugodne , pricljive i vesele, a ponekada mrzovoljne, tuzne i cutljive.Svakog puta se nastojimo prilagoditi , iako znamo da bi jednim okretanjem ledja u njihovom pravcu, sprjecili nezeljenu komunikaciju.
Ipak nastojimo biti ljudi, tolerantni prema onima sa kojima djelimo svoj dragocjeni zivotni prostor.
U takvim situacijama saznajemo mnogo o sebi, odnosno otkrivamo sami sebe, svoj karakter, svoju dusu pa i granice do kojih smo spremni ici.
Dosta puta uhvatimo sebe , dok sa velikim zarom sa nepoznatim licem rjesavamo svoj najintimniji problem.
Kada shvatimo sta je ustvari ucinjeno, glumimo nezainteresovanost za nastavak, nesvjesno postaljene teme.
Nekoliko puta razmisljala sam o tome koliko smo u stvari zaista usamljeni i zasto imamo potrebu, dok stojimo u cekaonici naseg stomatologa zamarati druge o cinjenicama koje krase nas zivot!Da li je to zato sto zelimo steci nove prijatelje ili jednostavno druge zelimo fascinirati svojom srecom ili mozda nesrecom.
Pravimo li se pametni , ako na svako zasto odgovorimo zato, ili jednostavno trazimo priznanje onih koji su u nasim ocima manje vrjedni.
Da li mozda vise cjenimo sebe , kada shvatimo da drugi pomno slusaju ono o cemu u stvari ne bi trebali pricati.Jesmo li se ikada zapitali koliko stete na taj nacin nanosimo sami sebi i koliko smo u tom trentku zaista ranjivi.
Da li smo svjesni da postoje stvari koje trebamo ljubomorno cuvati iza zatvorenih vrata i da nismo uvjek zanimljivi onima cija lica pokazuju suprotno.
Znamo li da ustvari druge uvlacimo u problem koji bi trebali rjesiti sami i da ne trazimo misljenje vec zid koji ce da sve to pomno slusa.
Smatram da se bojimo ponekad precutati , jer nam mozda nece biti pruzena druga sansa za dokazivanje suprotnog, a opet, smatram i da je ponekad samoca najgori neprijatelj naseg uma.
Previse smo slobodni i sa strancem cesto podjelimo dio sebe, i na kraju odemo sa zamisljenim izrazom lica plaseci se onog sto je mozda ostalo iza nas.

Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na Facebook Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na Google Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na My Yahoo! Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na Live Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na MySpace Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na Twitter Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na Digg Pošalji "Koliko smo usamljeni?" na del.icio.us

Ažurirano 07.10.2007. u 23:00, autor: jeca2007

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari