Zvučna vibracija (II) - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Ljubav prema mudrosti

Zvučna vibracija (II)

Oceni ovaj blog
Različita vibratorna aktivnost uzrokuje i različit miris, gustinu ili specifičan sastav koji se odrazi kao jedinstvena pojava ili oblik. Deepak Chopra piše: "Your body appears to be composed of solid matter that can be broken down into molecules and atoms, but quantum physics tells us that every atom is more than 99.9999% empty space, and the sub-atomic particles moving at lightening speed through this space are actually bundles of vibrating energy. These vibrations aren't random and meaningless, however, they carry information ... the essential stuff of the Universe, including your body, is non-stuff, but it isn't ordinary non-stuff, it's thinking non-stuff".

Neke vrste meditacije polaze od zvukova prirode u potrazi za primarnim zvukom kreacije preko kojeg se ostvaruje prosvetljenje. Takav zvuk se doživljava kao umirujući zvuk univerzuma ili opojna, magična tišina čija harmonija i lepota prevazilazi bilo koju pojavu u fizičkoj egzistenciji.

Poznato je da magija pridaje veliki značaj rečima ili zvuku kroz razne bajalice i gatalice. U raznim bajkama kao i mitologiji precizno izgovorenom intonacijom reči ili vibracijom se menjao telesni oblik živih i neživih bića. Isto tako mantra, razni napevi i molitve takodje zauzimaju značajno mesto u mnogim religioznim obredima.

Često se fenomen kreacije u umetničkoj produkciji pored svetlosti i tame predstavlja i zvukom groma i munjama (prodorom svetlosti u tamu) i pražnjenjem elektriciteta. Tim pražnjenjem se stvara ogromna toplotna energija te je temparatura munje pet puta viša nego površina sunca.

Intuitivno i religiozno verovanje o povezanosti zvuka ili vibracije u procesu formiranja ili oblikovanja materije zaista se potvrđuju s najnovijim naučnim otkrićima.
Japanski naučnik Masaro Emoto je vršio ogled s vodom i ustanovio da zvučne vibracije menjaju kristalnu strukturu vode. Ukoliko im je on slao zvučne signale ili poruke ljubavi oni su dobijali izvandredan geometrijski oblik koji zrači svetlošću. Međutim, ukoliko su poruke bile agresivne, nasilne ili ispunjene mržnjom voda je dobijala oblik zagađenosti.

Isto tako, ruski naučnici su otkrili uticaj zvuka ili jezika na DNK ili njenu povezanost s njima. David Icke (u prevodu Mirjane Gračan) piše:
"Ruski lingvisti su otkrili da genetski kod, posebno u naizgled nepotrebnih 90% DNK, slijedi ista pravila kao i naš ljudski jezik. Do tog su otkrića došli tako što su usporedili pravila sintakse (način na koji se redaju riječi u izrazima i rečenicama), semantike (proučavanje značenja u jezičnim oblicima) i osnovna pravila gramatike. Otkrili su da baze naše DNK slijede gramatička pravila i da imaju svoja pravila slična onima u jeziku. To znači da se ljudski jezici nisu slučajno pojavili nego su izraz naše urođene DNK (program)... "

Svako telo u fizičkoj egzistenciji ima svoju karakterističnu suptilnu vibraciju preko koje označava svoje prisustvo ili šalje informaciju o sebi, te na taj način postaje prepoznatljivo i uočljivo. Čitav univrzum ili fizička dimenzija je aktivno vibratorno polje koje kroz vibraciju kao univerzalni jezik razmenjuje informacije.

Bez takve suptilne vibracije ili univerzalnog jezika univerzuma uočljivost ili "komunikacija" među različitim telima bi bila nemoguća. Čula su samo instrumenti koji prikupljaju vibracije ili informacije šaljuci ih u mozak preko kojeg nematerijalni svesni kvalitet sređuje i osmišljava dobijene informacije. Tako na primer, u snu i pored zatvorenih očiju ili odsustva čulnih nadražaja i dalje se vidi, čuje, oseća miris itd. pošto su to čista svesna ili nematerijalna svojstva.

Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na Facebook Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na Google Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na My Yahoo! Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na Live Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na MySpace Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na Twitter Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na Digg Pošalji "Zvučna vibracija (II)" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. bud@ (avatar)
    Neuronski impulsi otkrivaju putem pet chula mozgu okolinu i realnost. Mene zanima shesto chulo. Neshto shto je cheovek izgubio jer mu je bitnija materijalnost.
  2. sofija06 (avatar)
    U pravu si bud@. Dok se preko pet fizickih cula otkriva fizicka dimenzija, dotle je sesto culo ili intuicija spona sa nefizickom, duhovnom dimenzijom preko koje nam se ukazuje nasa prava sustina.
    Kao sto sam vec ranije istakla, mi smo izuzetno kompleksni jer predstvaljamo interakciju razlicitih svesnih kvaliteta. U zavisnosti koji nagon biramo ili sta kultivisemo - to i postajemo.
    Ljudi razvijaju intuiciju i duhovni razvoj time sto se opredele za iskrenost, velikodusnost, plemenitost ili ljubav posto je to sustinski smisao, jedinstvo, sklad i harmonija univerzuma. Zato se kroz takav svesni nivo i ostvaruje vrhunska mudrost i razumevanje i sebe i svega oko sebe.