Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Tvrdojko Polugić

Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto

Oceni ovaj blog
Jedno dugme je danas namerno otpalo sa moje košulje. Razmišljao sam da li da ga kaznim za tu drskost i neposlušnost. Ali neka ga, setio sam se odmah i svih mojih grešaka, mojih otpadanja, mojih grehova, posle kojih sam morao gorko da plačem, da noktima grebem svoje lice i da ovom drhtavom rukom ispisujem ove ispovesti.

Kada ću ja biti zaista ja? Kada će moje oko postati jezero u kome će plivati Mesec i noćni oblaci? Kada će sve moje strasti izgristi moljci i pretvoriti ih u prah i zaborav?

Moj mali nožni prst nazvao sam imenom Juče. I zato kada hodam svaki kamenčić mora da dodirne to Juče.

Šta je moje Sutra? Da li je to moje uvo, koje mora uvek da bude napregnuto da bi čulo dolazeći šum? Da li je to moje oko, koje uvek mora da bude budno, da ga neka senka ne bi prekrila svojom maglinom? Ili je to ovo srce koje se odaziva samo na ime Danas?

Je6o ja sliku svoju na kremi za hemoroide (onu za pasoš) i na kremi za kondilome (onu za ličnu kartu), ako se ikada budem oženio i žena me nadživi - ostaviću joj sve što imam jedino ako mi se ispiša na grob, ili u urnu u koju će da me gurnu, kako god ona bude htela; ako ne - sve, zakonski, ostaje njenom crnom mačku i njegovim švalerkama mačkama lutalicama...

Kao klinac u osnovnoj školi sviđao sam se jednoj devojčici a da to nisam znao, a saznao sam tek kad mi se desilo da izduvam nos pred njom i da mi se sline prospu po grudima, a ona kaže drugaricama da joj se više ne sviđam, te da joj se gadim.

A u srednjoj školi sam sedeo pored jedne devojke koja je stalno puvala i smrdela kao prase, pa kad se upuva i primeti da su osetili svi oko nje napadne najbližega pre nego bi on izustio bilo šta. I meni dozlogrdilo i pitam razrednu: “Mogu li ja da ne sedim pored Ane? Stalno puva i prdi kao buldog.”

A na fakultetu iza mene sedela neka kamenjarka kojoj su smrdele noge. I ja i moj kolega iz Crne Gore smo pratili koliko dana ne menja čarape. I zamislite, nosila je iste čarape celu nedelju dana. I mi je pitamo: “A je li, bogoti, Vjerice, promijeniš li ti ikad te tvoje čarape?” A ona pocrveni i veli da ima nekoliko pari istih čarapa. Lele nama i našijem nosevima... To je isto kao da se izasrala u amfiteatru i rekla: “Ovo sam ja uradila! Jel' da, da sam strava riba?”

Tako vi je to ljudi moji. Živi bili.

Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na Facebook Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na Google Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na My Yahoo! Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na Live Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na MySpace Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na Twitter Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na Digg Pošalji "Jedno dugme & Danas & Juče & još ponešto" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. coviax1 (avatar)
    Komšija kad nisi studirao na Sorboni...Tamo imaju mekane sise i smrdi im samo ispod pazuha...
  2. Ordačni Bužap (avatar)
    Da, naročito one ženske kojima je jedna noga Luvr, druga Sorbona, a ono između berza... :hahaha: