Problem vreme-prostor - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Tvrdojko Polugić

Problem vreme-prostor

Oceni ovaj blog
Kako rešiti problem sa vremenom i prostorom? Ili obrnuto - sa prostorom i vremenom?

Savijanje prostora i vremena odvija se na najčudnije moguće načine i može se, pored ostalog, izmeriti i određenim fluidima, odnosno telesnim tekućinama. Kako? Pa lako.

Kada neko putuje u inostranstvo, pa mu se pripiški od uzbuđenja, on mora prvi da izađe iz autobusa (ili kakvog drugog prevoznog sredstva), te da bude prvi putnik, odnosno turista, koji će da piša u inostranstvu. Zapišavanje tuđe teritorije može biti i znak osvajanja od strane pevca ili pećine, ali i znak da čovek koji radi tako nešto može biti i čovek i pas. To vam je to što se tiče prostora.

Sa vremenom stvari stoje drugačije. Ono proleće pored nas a da ga i ne primetimo.

Ima ljudi koji su navikli da kao ritual prethodnom danu prinesu žrtvu u vidu mokrenja tačno u 03:00. Ali šta se događa kad vreme krajem oktobra bude vraćeno jedan sat unazad? A borac protiv vremena ne može da izdrži, pa se nađe u dilemi: da li da mokri u gaće ili da čeka sat vremena; ili pak da dubi na glavi i vrati mokraću ka gore? U mozak? Ojha! A šta se događa kad krajem marta vreme bude pomereno jedan sat unapred? Onda mora da piša i ako ga ne tera. E, tu na scenu stupaju one zalihe iz mozga, iz oktobra, pa se nekako transportuju u mokraćnu kesu i izbacuju vani.

Zahvalno je biti borac protiv relativnosti prostora i vremena. Daleko je gore biti borac protiv kanalizacije. Na žalost, neki vole kanalizaciju onoliko koliko muva voli defekaciju. A što se namnožilo boraca protiv kanalizacije, da se više ne može stići (ni prostorno a ni vremenski) da se ištampaju silne plakete za sve veći broj boraca i prvoboraca:

[url]http://img341.imageshack.us/img341/8505/plaketazaborbuprotivkan.gif[/url]

E, sad, bez obzira za šta se borite, i protiv čega se borite, znajte da nikada niste sami u toj vašoj borbi. Uvek imate i uvek ćete imati saborce. Živi bili.

Pošalji "Problem vreme-prostor" na Facebook Pošalji "Problem vreme-prostor" na Google Pošalji "Problem vreme-prostor" na My Yahoo! Pošalji "Problem vreme-prostor" na Live Pošalji "Problem vreme-prostor" na MySpace Pošalji "Problem vreme-prostor" na Twitter Pošalji "Problem vreme-prostor" na Digg Pošalji "Problem vreme-prostor" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. coviax1 (avatar)
  Komšija,pa to ceo Gradić đibri na popišanu spec.teoriju relativiteta...Vidi,a kad mi bio poznat nešto miris...đibri sve od Kisačke gde stanovo Ludi Marićev Zetonja...:hahaha:
 2. Ordačni Bužap (avatar)
  A kako kad se nastavlja u Pašićevu i potroši se kad dođe do crkve? :rotf:
 3. Tol (avatar)
  Ovo brej ki spomenica

 4. Ordačni Bužap (avatar)
  He he he... a znaš li ko ju je prvi primio? Ovaj:

  [url]http://img526.imageshack.us/img526/8409/babaroga.gif[/url]

  :cepanje:
 5. Tol (avatar)
  Auh..facata ni je nepoznata...ali verujem da si na pravom putu
 6. Ordačni Bužap (avatar)
  Auh, facata je od jedna budalata komšijata koji bolje ne zaslužujata. :hahaha: Dobar, a?
 7. Tol (avatar)
  Umjetnički rad za Prostor kod Cvetića Zunzarićke !
 8. coviax1 (avatar)
  Tolče,ovaj Ordačni učio da slika gore kod Miće:hahaha::rotf:
 9. coviax1 (avatar)
  Ordačni portretista s Tvrđave!(Ješčete vi gospodo gloginje-Bože ko li im to rekao...a da onaj krele Bata).